Αναφορά Κ. Δερμιτζάκη για Νοσοκομείο Σητείας?

13 Προβολές

Αναφορά του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη προς τον Υπουργό Υγείας το Υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου- Κ.Υ.
Σητείας»
Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά το υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, με ημερομηνία 1/12/2014, με το οποίο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν τα εξής κύρια προβλήματα του νοσοκομείου:
Αναμόρφωση Οργανισμού του Νοσοκομείου
Έλλειψη Ιατρών
  Έλλειψη Προσωπικού
Δηλώνουν ότι η «περιοχή έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Α’ ʼγονη και Προβληματική Περιοχή. Ανήκει στα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία «Γ.Ν. Λασιθίου» και Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» με απόσταση από το κεντρικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1½ ώρα λόγω χείριστου οδικού δικτύου και από αυτά του Ηρακλείου η απόσταση είναι 135 χιλιόμετρα και ορισμένες περιοχές της επαρχίας (π.χ. Ζάκρος) απέχουν 190 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει σε αυτά ένα επείγον περιστατικό να φθάνει μερικές φορές τις 3 και 3½ ώρες». Επιπλέον επισημαίνουν ότι «με τον από 16-5-2012 σε ισχύ Νέο Οργανισμό το Νοσοκομείο έχει μία (1) μόνο οργανική θέση Καρδιολόγου και μία (1) μόνο οργανική θέση Ακτινολόγου». Επίσης αναφέρουν ότι «Είναι σαφές ότι ένα Νοσοκομείο με αρκετά χειρουργεία και αυξημένη επισκεψμότητα είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ένα (1) Καρδιολόγο και ένα (1) Ακτινολόγο (την στιγμή που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο και όλη την γκάμα των απεικονιστικών μηχανημάτων)». Δηλώνουν ακόμα ότι   « Το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας τελεί υπό συνθήκες πλήρης υποβάθμισης. Το ελλιπές προσωπικό ιατρό – νοσηλευτικό και διοικητικό, νυχθημερόν αγωνίζεται για τις ζωές των συμπολιτών της επαρχίας Σητείας, αλλά και των απομακρυσμένων νησιών (Κάσο, Κάρπαθο), αλλά και την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Ζητούν:
??Αναμόρφωση του Οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.
?Να προκηρυχθούν άμεσα τρεις (3) θέσεις Μόνιμων Ιατρών Καρδιολόγων, ώστε να επανδρωθεί η Καρδιολογική Κλινική.
?Να προκηρυχθούν άμεσα δύο (2) θέσεις Μόνιμων Ιατρών Χειρουργών.
?Να προκηρυχθεί άμεσα μια (1) θέση Επικουρικού Ιατρού Ακτινολόγου.
??Αυτοδιοίκητο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει το Νοσοκομείο σαν ʼ ʼγονη και Προβληματική Περιοχή και θα εξασφαλίσει την καλύτερη υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Επισυνάπτεται το έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα 5/12/2014
Ο καταθέτων Βουλευτής
Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο μας και που πιστεύουμε ότι θα βρουν από μέρους σας την αναγκαία κατανόηση για την επίλυσή τους.
Παρακάτω κάνουμε μια αναφορά των προβλημάτων:
???Αναμόρφωση Οργανισμού του Νοσοκομείου
???Έλλειψη Ιατρών
???Έλλειψη Προσωπικού
Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να σας αναπτύξουμε τα ανωτέρω προβλήματα.
Από το Φθινόπωρο του 1994 το Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ. Σητείας στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην περιοχή Ξεροκαμάρες Σητείας, εξοπλισμένο, δυναμικότητας 110 κλινών και 7500 m2. Σήμερα το Νοσοκομείο μας έχει Οργανικές 75 κλίνες, βάσει του νέου Οργανισμού που ισχύει (Φ.Ε.Κ. Β/1679/16-05-2012).
Το Γ.Ν.-Κ.Υ Σητείας καλύπτει  σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης:
???Τον πληθυσμό της Επαρχίας Σητείας (περίπου 25.000 κάτοικοι) την μεγαλύτερη Επαρχία του Νομού (43% της εκτάσεως όλου του Νομού Λασιθίου), δηλαδή ο μισός Νομός είναι η Επαρχία Σητείας με 4 δήμους οι οποίοι συνθέτουν την κοινωνική, οικονομική και υγειονομική οντότητα της Επαρχίας Σητείας περιοχής την οποία καλείται να καλύψει το Νοσοκομείο Σητείας.
???Την Ναυτική βάση στο Κυριαμάδι
???Την Μονάδα Αεροπορίας της Ζήρου
???Την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας
???Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης,
???Τον πληθυσμό των νησιών Κάσου και Καρπάθου.
Η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Α’ ʼγονη και Προβληματική Περιοχή.
Ανήκει στα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία «Γ.Ν. Λασιθίου» και Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» με απόσταση από το κεντρικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1½ ώρα λόγω χείριστου οδικού δικτύου και από αυτά του Ηρακλείου η απόσταση είναι 135 χιλιόμετρα και ορισμένες περιοχές της επαρχίας (π.χ. Ζάκρος) απέχουν 190 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει σε αυτά ένα επείγον περιστατικό να φθάνει μερικές φορές τις 3 και 3½ ώρες.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Οι ρυθμοί ανάπτυξης της Επαρχίας Σητείας την τελευταία τριετία κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς πράγμα που καθιστά άμεσα επιτακτική την αύξηση της παραγωγικότητας και του Νοσοκομείου Σητείας με την κάλυψη περισσοτέρων αναγκών.
 
 
 
Τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται ή που αρχίζουν να εκτελούνται είναι:
???Διεθνές Αεροδρόμιο Σητείας.
???Θερμοηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ στον Αθερινόλακο Σητείας.
???Επένδυση Μονής Τοπλού για δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων.
???Επέκταση του εμπορικού λιμένα της Σητείας.
???Επενδύσεις Ιδιωτών τουριστικών εγκαταστάσεων,
???????Στην θέση Κάβο Πλάκο Παλαικάστρου Σητείας. 
???????Στην θέση Αγία Φωτιά Σητείας.
???????Στην θέση Ξερόκαμπου Σητείας.
Τα ανωτέρω αναπτυξιακά έργα με την παράλληλη ανάπτυξη του Νοσοκομείου θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση.
Με την αναμόρφωση του Οργανισμού του δεν επιδιώκετε η δημιουργία ενός μεγαλυτέρου Νοσοκομείου αλλά καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, η  στελέχωση των τμημάτων του και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.
Με τον από 16-5-2012 σε ισχύ Νέο Οργανισμό το Νοσοκομείο έχει μία (1) μόνο οργανική θέση Καρδιολόγου και μία (1) μόνο οργανική θέση Ακτινολόγου.
Μετά την αναμόρφωση του Οργανισμού θα μπορέσουν να αναπτυχθούν καλύτερα όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου αφού λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως Ιατρικού, υπάρχουν μη ανεπτυγμένα κενά κρεβάτια.
Είναι σαφές ότι ένα Νοσοκομείο με αρκετά χειρουργεία (Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπαιδικά, Μαιευτικά-Γυναικολογικά, Οφθαλμολογικά και Ουρολογικά) και αυξημένη επισκεψιμότητα είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ένα (1) Καρδιολόγο και ένα (1) Ακτινολόγο (την στιγμή που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο και όλη την γκάμα των απεικονιστικών μηχανημάτων).
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 το Νοσοκομείο καλύπτεται στον Καρδιολογικό Τομέα με επισκέψεις ιατρών Καρδιολόγων από όμορα Νοσοκομεία δύο (2) φορές την εβδομάδα ή από προσωρινές μετακινήσεις ιατρών Καρδιολόγων οι οποίες όμως διαρκούν μικρά χρονικά διαστήματα. Η προκήρυξη  Μόνιμου Ιατρού Καρδιολόγου βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Παραμένει λοιπόν το πάγιο αίτημα μας για την αναμόρφωση του Οργανισμού μας, ο οποίος θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας. 
Από τον Μάρτιο του 2014 μετατέθηκε ο Επιμελητής Α’ Ακτινολόγος στο Π.Α.Γ.Ν. Ηρακλείου και παρέμεινε μόνο ένας Ακτινολόγος στο Νοσοκομείο μας.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω μη πρόσληψης νέου προσωπικού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης του Νοσοκομείου.
Στο Διοικητικό Προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω μη πρόσληψης νέου προσωπικού υπηρετεί σήμερα το 1/3 του προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης και να μην επαρκούν οι υπηρετούντες υπάλληλοι να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου στα Τμήματα του Λογιστηρίου-Προμηθειών-Γραφείο Κίνησης.
      Το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας τελεί υπό συνθήκες πλήρης υποβάθμισης. Το ελλιπές προσωπικό ιατρό – νοσηλευτικό και διοικητικό, νυχθημερόν αγωνίζεται για τις ζωές των συμπολιτών της επαρχίας Σητείας, αλλά και των απομακρυσμένων νησιών (Κάσο, Κάρπαθο), αλλά και την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Όσον αφορά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πολλές φορές το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του νομού μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Έτσι, αναγκαζόμαστε να διακομίζουμε περιστατικά με συμβατικά οχήματα και πάντα με τον κίνδυνο της ζωής του ασθενούς.
 
 
 
 
 
 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 
 
 
Ελπίζουμε στην αμέριστη συμπαράστασή σας και στην κατανόηση των προβλημάτων μας, ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατό.
 
Αναμένοντας τις ενέργειες σας, με εκτίμηση
 
 
1/12/14
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συλλόγου Εργαζομένων
Του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας      

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Στον «ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε για νοσηλεία ο Γιαννης Πλακιωτάκης
ΛΑΣΙΘΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στον «ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε για νοσηλεία ο Γιαννης Πλακιωτάκης
Πρωτόγνωρη η φετινή εορτή της Αγίας Αικατερίνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Πρωτόγνωρη η φετινή εορτή της Αγίας Αικατερίνης
Η Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης Πολιούχου Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Η Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης Πολιούχου Σητείας
Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης σε ζωντανή μετάδοση
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης σε ζωντανή μετάδοση
Θετικός στον Covid19 o Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Θετικός στον Covid19 o Γιάννης Πλακιωτάκης
Εξιτήριο έλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊλαμάκης από το Νοσοκομείο
ΣΗΤΕΙΑ
Εξιτήριο έλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊλαμάκης από το Νοσοκομείο
Ερώτηση Θραψανιώτη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση Θραψανιώτη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
3ο Πανελλήνιο Βραβείο για το Γυμνάσιο Χανδρά στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
ΣΗΤΕΙΑ
3ο Πανελλήνιο Βραβείο για το Γυμνάσιο Χανδρά στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Ενημέρωση πληγέντων παραγωγών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για τις ζημιές από την πλημμύρα το διάστημα 6 έως 11 Νοεμβρίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ενημέρωση πληγέντων παραγωγών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για τις ζημιές από την πλημμύρα το διάστημα 6 έως 11 Νοεμβρίου
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Ιεράπετρας