Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου

9 Προβολές

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατα την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας και ακολούθως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας.

Αντί κηρύγματος αναγνώστηκε η Εκγύκλιος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου κατά την προσεχή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, το μαρτυρικό Φανάρι.
Ο Σεβ. απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο ήταν και ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματεύς του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, τόνισε τη σημασία και την ευλογία του Αγίου Μύρου στη ζωή των πιστών και ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία και τιμή για εκείνον και την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας η παρουσία του κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στις Ιερές Τελετές εψήσεως και Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος για τρίτη φορά στην τετιμημένη μακρά Πατριαρχία του θα προστεί στις τελετές καθαγιασμού του Αγίου Μύρου.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος με άλλους πέντε Αρχιερείς από την Εκκλησία Κρήτης, ανταποκρινόμενοι στην σχετική σεπτή Πατριαρχική πρόσκληση θα μετάσχουν ως Συνοδική Αντιπροσωπία στις παραπάνω Ιερές Τελετές, στις οποίες, σημειωτέον, μετέχουν εκπρόσωποι Αρχιερείς από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και από όλες τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες της Οικουμένης.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα