Συνεδρίαση ΝΟ.Δ.Ε. Λασιθίου στις 18-12-2011.

15 Προβολές

Σε ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα συνεδρίασε η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λασιθίου, στα γραφεία της, στις 18-12-2011. Σε πλήρη σύνθεση, υπό την προεδρία τού Μιχάλη Σταυρακάκη, παρόντων και των τέως Προέδρων της κ. Νίκου Παπαγιάννη, Γιώργου Καρτέρη και Γιάννη Γάλλου, τέθηκαν και συζητήθηκαν από όλους επίκαιρα πολιτικά θέματα, πανελλήνιου και τοπικού ενδιαφέροντος όπως:

* Η επαληθευόμενη καθημερινά αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την τελευταία καθαρή παραδοχή πρωτοκλασάτων στελεχών του, τέως ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΏΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ, ότι «το μνημόνιο ήταν εξ αρχής ένα λάθος. Λάθος ήταν που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τις οποίες γνώριζε, από τότε, ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει. Δεν ενεργήσαμε έγκαιρα κλπ».

* Η πρόσφατη δικαίωση των διακηρυγμένων εξ αρχής αντίθετων οικονομικής και πολιτικής φύσεως θέσεων Σαμαρά-Νέας Δημοκρατίας, τόσον από τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και τους Έλληνες πολίτες.

* Η οικονομική δυσπραγία και η αποτελμάτωση του εμπορίου και της οικοδομής, που καθημερινά καταβαραθρώνονται από τα αλλοπρόσαλλα εισπρακτικά οικονομικά μέτρα, ενώ οι ακάλυπτες επιταγές και τα απλήρωτα ενοίκια σπάνε ρεκόρ. (Ελλάδα χωρίς Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας).

* Απορούμε για το κυνηγητό των οφειλετών προς το Κράτος, εκείνων που το κράτος τους χρωστάει περισσότερα. Γιατί δεν κάνουν διακανονισμό; Δεν υπάρχει καθόλου λογική;

* Η αποσπασματική εφαρμογή μέτρων που πλήττουν κυρίως τους πτωχούς και τους μικρομεσαίους. Η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται τάχιστα. Ευτυχώς που δραστηριοποιείται η Εκκλησία και η Φιλανθρωπία.

* Η εξαγγελία μέτρων από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που την άλλη ημέρα αναιρούνται, εξευτελίζουν το Κράτος και τους Λειτουργούς του.

* Η ατολμία να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, την αισχροκέρδεια. Η αδυναμία να συλλάβουν την πληθώρα των κλεπτών τόσον των αστικών όσο και των αγροτικών περιοχών και των ΤΟΕΒ, αλλά και κυρίως τους νομιμοφανείς μεγαλοκαρχαρίες κλπ. Οι λίστες των μεγαλοοφειλετών του κράτους υπάρχουν, αλλά τις φιλτράρουν ή τις … λιβανίζουν;

* Το ρίξιμο του Νομού μας σε νέα έργα , κυρίως οδικά, και στην αποτελμάτωση των επί έτη συνεχιζόμενων, όπως στο Μακρύ Γιαλό, στη Σητεία, στο Καλό Χωριό κλπ με αποκορύφωμα την εγκληματική καθυστέρηση στο Σεληνάρι, και την τεχνική καρικατούρα της παράκαμψης των Μαλλίων.

* Απορούμε τι θα απογίνει με τη λειτουργία των Σφαγείων και την αποπεράτωση των νέων Φυλακών στη Νεάπολη.

* Τι θα προκύψει για τους Αγρότες-Μετόχους από τη συνένωση-κατάργηση των Συνεταιρισμών;

* Τι θα γίνει με τη διαφαινόμενη απαγόρευση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στο Οροπέδιο

Λασιθίου;

* Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο Αποσελέμη και τι θα γίνει με το δίκτυο προς ʼγιο Νικόλαο;

* Μπορεί να αυξηθεί η υδρομάστευση της Μαλαύρας ή η αξιοποίηση των νερών του Αλμυρού;

* Πότε θα αξιοποιηθεί η πρόθεση για επένδυση στο Τοπλού; Θα υπάρξουν επενδύσεις αλλού στο Νομό μας, πότε και από ποιούς;

* Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αυξανόμενη Κρατική σπατάλη σε περίοδο λιτότητας και οικονομικής αφαίμαξης των Πολιτών. Κρατικά ακίνητα ανεκμετάλλευτα ή άδεια ή κακοπληρωμένα, ενώ πληρώνουμε ακριβά ενοίκια για στέγαση δημόσιων υπηρεσιών.

* Πληθώρα φωτιστικών αναμμένων ολονυχτίς σε οδικούς κόμβους και μη, με μηδενική προσφορά.

* Τα ραντάρς ελέγχου ταχύτητας οχημάτων είναι ξαπλωμένα στις παρόδιες βάγγες της εθνικής οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου και σαπίζουν. Τα όρθια είναι ανενεργά από της τοποθέτησης τους. Θα λειτουργήσουν ποτέ;

* Η εθνική οδός ,χρόνια τώρα, λόγω κακοτεχνιών γίνεται λίμνη με την πρώτη βροχή σε αρκετά σημεία, ιδιαίτερα μετά το τούνελ Χερσονήσου, όπου μπορεί να αποκατασταθεί με χειρονακτική εργασία 2-3 ωρών!

* Οι παραδοσιακού τύπου ξύλινες στάσεις ΚΤΕΛ προς Ηράκλειο, αποτελούν δυσφήμιση και ντροπή όλων μας, με το χάλι της διάλυσης που έχουν.

* Διαμαρτυρόμαστε για το χάλι των βιβλίων της Παιδείας, της Υγείας, των Φαρμάκων, της περικοπής του Δώρου, των Μισθών και Συντάξεων, το φαλίρισμα των Ασφαλιστικών Ταμείων, της αύξησης: του ΦΠΑ, των καυσίμων, των τελών κυκλοφορίας.

* Λυπούμαστε για τις αντιδράσεις Πολιτών κατά των Φορέων του Κράτους στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Μακάρι να σταματήσουν εκεί…

* Μας προβληματίζει η ξαφνική καρατόμηση της Ηγεσίας του Στρατεύματος, με αιτιολογία την προετοιμασία…Χούντας.

* Τα φάντασμα του Αεροδρομίου Καστελίου και των οδικών προσβάσεων του, κρύφτηκε ξανά πρόσφατα. Στην Ιεράπετρα έχουν τάξει… λιμάνι ή έστω μαρίνα, στην Παχειά ʼμμο… Νοσοκομείο, στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου… δοκιμαστική διακοπή λειτουργία Τμήματος…, και απειλές για συμπτύξεις Τμημάτων, ενώ υπάρχουν δωρεάν χώροι στέγασης και για άλλα Τμήματα.

* Η υποχρηματοδότηση (50%) του ΤΕΙ Κρήτης το οδηγεί σε συρρίκνωση. Αντέδρασε κανείς;

* Ποιά είναι η τύχη της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων;

* Έγινε ο Καλλικράτης για αποκέντρωση και περιστολή δαπανών και μας πρόκυψαν… 2 Περιφερειάρχες, ένας Νομάρχης ( είναι στο γραφείο του … καταργηθέντος), …και πιο πολλά έξοδα, με μεγαλύτερη… συγκέντρωση!

* Τα σχέδια πόλης αρκετών περιοχών, βιολογικοί καθαρισμοί, υδροφράγματα, καθαρισμοί αγροτικής οδοποιίας, υποσχεμένες αναπλάσεις κλπ, αναζητούν ταχύτητες εκτέλεσης ανάλογες εκείνης της υπογραφής του διαμελισμού του Δήμου Μακρύ Γιαλού, όπου μένει σε μεγάλο μέρος ανενεργή μια 10ετία τώρα η αξιόλογου οικονομικού ενδιαφέροντος Διαθήκη Χατζάκη, και ακατασκεύαστο το υποσχεμένο αναγκαίο Ενισχυμένο Περιφερειακό Ιατρείο, δίδοντας το μήνυμα ότι μόνο τρελοί ιδεολόγοι και ιδιόρρυθμοι κάνουν διαθήκες υπέρ του Δημοσίου, το οποίο τις .. αρχειοθετεί ή τις αγνοεί.

* ʼραγε πότε θα σταλεί Μάγειρας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας;

* Η πληθώρα των φωτοβολταϊκών σε βουνοκορφές , πλάϊ σε οικισμούς, στις οροφές οικημάτων κλπ δημιουργούν τεράστια οπτική ρύπανση στους γείτονες κατοίκους. Έγινε προσπάθεια να ξηλωθούν οι κεραίες της τηλεόρασης και τα βυτία νερού από τις οροφές των σπιτιών εντός πόλης, και τώρα γεμίζουμε το χώρο με ακαλαίσθητα ανακλαστικά κάτοπτρα. Αναγκαία είναι η στάθμιση και του παράγοντα αυτού.

* Η ΔΕΗ δεν δικαιολογείται να αυξήσει την τιμή της κιλοβατώρας, εφόσον τώρα αγοράζει ακριβότερο το ρεύμα από τους επενδυτές και το πουλά φθηνότερο στους καταναλωτές, χάνοντας από χέρι. Κατέστησαν τη μεγαλύτερη κερδοφόρα Επιχείρηση της χώρας… προβληματική! Όσο για το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ρεύματος στην Πελοπόννησο και από εκεί … στη Γερμανία έχει καταντήσει ανέκδοτο… κατά τους τεχνικούς. Πέραν του ότι εισάγουμε , χρόνια τώρα (από τότε με το δωράκι των 500 εκατομμυρίων στον εαυτό του ενός μεγαλοπαράγοντα του Αντρέα) από την Αλβανία, και προσεχώς στα Αιγιοπελαγίτικα νησιά από την … Τουρκία. Ας φέρουν πρώτα το υγραέριο στην Κρήτη ( για τον ΑΗΣ Αθερινόλακκο και τους Πέρα Γαλήνους- Κορακιά της ΔΕΗ), και το τραίνο… Χανίων-Σητείας, μιας και ο ΒΟΑΚ δεν υπάρχει περίπτωση ούτε … για τάξιμο σε αφελείς.

* Απορούμε πως στη θερμότερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης, το Λασίθι, όπου όλα τα προϊόντα γης ωριμάζουν τάχιστα, τα δημόσια έργα δεν ωριμάζουν εύκολα ή καθόλου.

Ακολούθησε, από το Βουλευτή μας κ Γιάννη Πλακιωτάκη, ανάλυση της τρέχουσας Πολιτικής κατάστασης, των λόγων συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία η Νέα Δημοκρατία για εθνικούς λόγους στηρίζει, ώστε να εκτελέσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που της ανατέθηκαν, με κατάληξη τη διενέργεια εθνικών εκλογών. Συνέχισε με παρατηρήσεις και συζήτηση για την αναγκαία εκλογική προετοιμασία της ΝΟ.Δ.Ε και των Τοπικών Οργανώσεων, καθόσον επιδιώκεται, επιβάλλεται, αλλά και έχει συμφωνηθεί να γίνουν οι εκλογές σύντομα.

Απόλυτη ταύτιση όλων υπήρξε στην πρόταση για ενημέρωση του Αρχηγού μας Αντώνη Σαμαρά ότι: << Τον στηρίζουμε απόλυτα. Μας εκφράζουν οι θέσεις του και η τακτική του. Η Παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη, συμπαγής και με ενιαία γραμμή. Θεωρούμε απαράδεχτη κάθε κίνηση Στελέχους, για προσωπική προβολή μέσω των ΜΜΕ, εφόσον αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες από κακόβουλους υπονομευτές της ενότητας μας. Μας ικανοποιεί το προβάδισμα που δίδουν στο Κόμμα και στον Αρχηγό μας οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, και μας προσθέτουν υποχρεώσεις . Ζητούμε να λεχθεί όλη η αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, όσο πικρή και αν είναι. Ας πάψει πια η μυστικοπάθεια που υπάρχει σήμερα στη Βουλή, ακόμη και μεταξύ των Κομμάτων. Το Κόμμα και τα Στελέχη μας να συμβάλουν στην ανόρθωση της χαμένης αξιοπιστίας του Κράτους μας και των Ηγητόρων του, τόσον στο Εξωτερικό όσο και στο Εσωτερικό. Ο απλός Νεοδημοκράτης Ψηφοφόρος δεν νοιώθει καμιά ενοχή για τυχόν λάθη ή παραλείψεις Πολιτικών, οι οποίοι οφείλουν να αιτιολογήσουν δημόσια κάθε μομφή που τους αποδίδεται ή να αποχωρήσουν από την Πολιτική και το Κόμμα μας. Στελέχη μας που εντάχθηκαν σε άλλους Πολιτικούς σχηματισμούς ή δημιούργησαν προβλήματα, εκτιμούμε ότι πρέπει να διαγραφούν. Η μεγάλη Νέα Δημοκρατία μπορεί να δεχτεί ξανά κάθε Πολίτη που ασπάζεται τις αρχές της και λειτουργεί σύμφωνα με το Καταστατικό της. Κοινό αίτημα μας είναι η έγκαιρη επιλογή των Υποψηφίων Βουλευτών, ώστε να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για προετοιμασία. Η πλειονότητα των πολιτών στην περιοχή μας, βρίσκεται σε τεράστιο προβληματισμό και εκνευρισμό, σε αυξανόμενη σύγχιση και κατάθλιψη, είναι αμφίρροπη και ευμετάβλητη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης της Λαϊκής Βάσης στην πλειονότητα των Πολιτικών αντικαθίσταται καθημερινά (με την αύξηση των οικονομικών μέτρων) από μίσος κατά των υπαιτίων της σημερινής κρίσης, που πρέπει τουλάχιστον να κατονομαστούν και να πάψουν να κυκλοφορούν (… ατιμώρητοι!). Οι Νεοδημοκράτες ζητούν διαρκή προσέγγιση και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έγκριτους ομιλητές. Μας αποδίδουν ευθύνες, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο, για χαλαρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και το ΔΗ.ΣΥ. το οποίο (πρέπει να γίνει κατανοητό απ όλους τους ΝεοΔημοκράτες) είναι άλλο Κόμμα, όπως τα τόσα άλλα που υπάρχουν ή προετοιμάζονται. Βέβαια, η καθημερινή καταιγιστική ενημέρωση του Κοινού, τόσο από τα πανελλήνιας εμβέλειας όσο και τα τοπικά ΜΜΕ, μας δικαιολογεί να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια θέματα, για να μην προκαλούμε κορεσμό στο Κοινό, και να μην θεωρηθούμε υπερβολικοί απαντώντας σε δημοσιεύματα συνήθως ψευδούς και αποπροσανατολιστικού περιεχομένου, που όμως αποκωδικοποιούνται ορθά πια από το Κοινό, και… αξιολογούνται ανάλογα… Η καθημερινή ειδησεογραφία με τα λάθη και τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως με τις παραδοχές των στελεχών του για αποτυχία της πολιτικής τους, επιτρέπουν την παροδική …απραξία μας για αντιπαράθεση>>.

Μιχάλης Σταυρακάκης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λασιθίου

Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει – εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία.

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα
Αμετάβλητο το ιικό φορτίο στα λύματα Σητείας και Παλαικάστρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Αμετάβλητο το ιικό φορτίο στα λύματα Σητείας και Παλαικάστρου
Ενημέρωση του δημάρχου στον ΕΟΔΥ- Νέο κρούσμα στο Χαμέζι
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ενημέρωση του δημάρχου στον ΕΟΔΥ- Νέο κρούσμα στο Χαμέζι
Νέα rapid test στο Παλαίκαστρο.
ΣΗΤΕΙΑ
Νέα rapid test στο Παλαίκαστρο.
Κλειστό το τμήμα στο 1o Δημοτικό Σχολείο με το θετικό κρούσμα.
ΣΗΤΕΙΑ
Κλειστό το τμήμα στο 1o Δημοτικό Σχολείο με το θετικό κρούσμα.
Σε Σητεία και Παλαίκαστρο την Δευτέρα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης
ΣΗΤΕΙΑ
Σε Σητεία και Παλαίκαστρο την Δευτέρα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης
ΚΑΛΕΣΜΑ/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Αιφνιδιαστική επέκταση ωραρίου των νηπιαγωγών»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Αιφνιδιαστική επέκταση ωραρίου των νηπιαγωγών»
Ευχαριστίες στην ΚΟΜΥ Λασιθίου, Δήμο Σητείας- Θέλουμε σχολεία ανοικτά και ασφαλή
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστίες στην ΚΟΜΥ Λασιθίου, Δήμο Σητείας- Θέλουμε σχολεία ανοικτά και ασφαλή
Αλλαγή των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ λόγω απαραίτητων εργασιών και ελέγχου
ΣΗΤΕΙΑ
Αλλαγή των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ λόγω απαραίτητων εργασιών και ελέγχου
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΛΑΣΙΘΙ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ