Πλακιωτάκης :Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία

15 Προβολές

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις»:
«Η Ελλάδα, αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλει να δώσει κάθε δυνατή έμφαση στην εμπορική Ναυτιλία. Θεωρούμε, λοιπόν, ως Νέα Δημοκρατία ότι ήταν καιρός να ληφθούν πιο αποτελεσματικές δράσεις κατά της πειρατείας και το σημερινό νομοσχέδιο είναι σίγουρα μία από αυτές.
Παράλληλα, η απόσυρση του άρθρου 12, με βάση το οποίο στελέχη των ειδικών μονάδων του Λιμενικού Σώματος μπορούσαν να διατίθενται για τη φύλαξη εμπορικών πλοίων, αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Από την αρχή, άλλωστε, είχαμε διαφωνήσει, εκφράζοντας την ανησυχία μας.
Ωστόσο, αν πραγματικά θέλουμε να ενισχύσουμε τη Ναυτιλία μας, πρέπει να γίνουν πολλά βήματα. Να επανασυσταθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οργανωμένα και όχι με κινήσεις σχεδιασμένες “στο γόνατο”. Και φυσικά να μην αποψιλώνονται οι υπηρεσίες του, όπως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Γ.Ε.Ν.Ε και ο Οίκος Ναύτου».

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα