Πλακιωτάκης:για τον Οίκο Ναύτου

10 Προβολές

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λασιθίου, κ. Γ. Πλακιωτάκης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ν. Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδου για τον Οίκο Ναύτου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση είναι η εμμονή του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου. Ο κ. Υπουργός, αντί να κάνει υποδείξεις και με λανθασμένα στοιχεία να παραποιεί την πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που αρμόζει το θέμα.

Ο Οίκος Ναύτου αποτελεί τον φορέα που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια και επιδοτεί την ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς. Είναι φορέας που σχετίζεται άμεσα με την Ελληνική Ναυτιλία. Αποτελεί το ελάχιστο δίκτυ προστασίας της ελληνικής ναυτικής οικογένειας, που υπερβαίνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, εκτός των ιδίων, από δωρεές, τα οποία και θα απολέσει αν χάσει την αυτοτέλειά του. Ήδη ο Οίκος Ναύτου, στη διετία 2010 – 2011, έχει μειώσει τις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 44%.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που ο κ. Λοβέρδος επιμένει; Γιατί επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων του Πα.Σο.Κ. που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην Ελληνική Ναυτιλία, τη ναυτιλιακή και ναυτική κοινότητα; Γιατί επιθυμεί να ξεθεμελιώσει ό,τι σχετίζεται με την Ελληνική Ναυτιλία;

Η Νέα Δημοκρατία δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου».

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα