Ομιλία του κ. Πλακιωτάκη στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας(video)

10 Προβολές

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πραγματικά αξίζει να αναλύσουμε την συγκυρία, την ουσία αλλά και την αφορμή της συγκεκριμένης κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διαπραγματεύεται υπό ευνοϊκότερες συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν. Τη στιγμή που έχουμε εφαρμόσει το σύνολο των υποχρεώσεών μας, που η Ελλάδα κατά γενική ομολογία και των δανειστών μας έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, που τα έσοδα από τους άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών εμφανίζουν την υψηλότερη εισπραξιμότητα, την ώρα που η Κομισιόν στις εξαμηνιαίες της προβλέψεις αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη», ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την πρόταση μομφής με προφανή στόχο τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης και βεβαίως να καλύψει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα διγλωσσίας, ένδειας επιχειρημάτων και απουσίας πραγματικής, ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από τη σημερινή κρίση.
Ας δούμε όμως και την αφορμή της συγκεκριμένης κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας. Η αφορμή είναι προφανώς για την εφαρμογή της νομιμότητας για την απόδοση δημοσίου κτηρίου στους Έλληνες φορολογουμένους.
Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε συνηθίσει να νομίζουμε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων θεωρείται μια νόμιμη ενέργεια ή ότι το πέταγμα των μολότοφ θεωρείται μια ενέργεια αντίστασης ή -εν πάση περιπτώσει- πολλοί είχαν παρεξηγήσει και είχαν ταυτίσει την έννοια του εργαζομένου με του ιδιοκτήτη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτά με την Κυβέρνηση Σαμαρά τελειώνουν. Και πολιτική βούληση υπάρχει για την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου και η αστυνόμευση έχει προφανώς ενισχυθεί και η εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία έχει ενισχυθεί.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ισχυριζόμαστε ότι τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Όμως, είναι αναγκαίο -έστω και επιγραμματικά- να πούμε ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά έχει λάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, της λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας. Για παράδειγμα, έχει ενισχυθεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Υπάρχουν πλέον νέα οργανογράμματα και αξιολογήσεις στους φορείς του δημοσίου. Εφαρμόζονται πετυχημένα προγράμματα κινητικότητας στο χώρο της υγείας, ενώ έχει ανοίξει και διάλογος για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, προωθείται ο νέος επενδυτικός νόμος και το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δηλαδή το αυτονόητο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια τουριστική -όπως φιλοδοξούμε- πόλη να είναι η Αθήνα και να μιλάμε με κλειστά καταστήματα. ʼρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτή η Κυβέρνηση τολμά το αυτονόητο, που τόσα χρόνια δυστυχώς άλλες κυβερνήσεις δεν είχαν τολμήσει.
Ερχόμαστε στο αναπτυξιακό κομμάτι. Εάν δεν γίνουν πραγματικές επενδύσεις, αν δεν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις σε αυτή τη χώρα, πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας; Πετυχημένες αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα η σύμβαση της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά, δημιούργησαν θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος, εξασφάλισαν επενδύσεις και θα πρέπει να συνεχιστούν.
Όμως, στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να είναι τόσο τυπολάγνα στην εφαρμογή των συγκεκριμένων συμβάσεων. Δεν μπορεί από τη μια να θέλουμε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις σε αυτή τη χώρα, γιατί είναι μονόδρομος και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τα δημόσια, αν θέλετε, αγαθά αυτής της χώρας, τις δημόσιες υποδομές, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας και από την άλλη συχνά-πυκνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημιουργεί προσκόμματα –εύχομαι- προσωρινά. Διότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές αυτής της χώρας είναι να προχωρήσουν οι αναγκαίες επενδύσεις.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποκρατικοποίηση δεν σημαίνει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αποκρατικοποίηση σημαίνει ότι οι υποδομές αυτής της χώρας γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές και για να γίνουν ανταγωνιστικές, χρειάζονται επενδύσεις. Αυτή είναι η ουσία και έτσι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάθε περίπτωση, αφού μιλάμε για εξασφάλιση τιμήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια, μιλάμε και για ανταγωνιστικές υποδομές, που αν πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, θα γίνει -για παράδειγμα- ό,τι συμβαίνει στα λιμάνια σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως είναι το Ανόβερο και το Ρότερνταμ.
Επομένως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μονόδρομος είναι οι επενδύσεις. Μονόδρομος είναι η εμπέδωση του κλίματος πολιτικής σταθερότητας αυτής της χώρας. Μονόδρομος είναι η πρόοδος των επενδύσεων. Τώρα έχουμε τα ορατά σημάδια αυτής της πολιτικής, όπως είναι για παράδειγμα το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο είναι και θα είναι γεγονός μέχρι το τέλος του χρόνου. Με πολύ απλά λόγια, να μπορούμε να ζήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα τρέχοντα έξοδα χωρίς να δανειζόμαστε. Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτή είναι η επιτυχία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης και εμείς οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουμε αυτή την πολιτική.
Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που προβάλλουμε τις δικές μας –αν θέλετε- προτάσεις, όπως έγινε για την παρουσίαση του νέου φόρου ακινήτων, πάντοτε όμως στα πλαίσια των δημιουργικών προτάσεων για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και των αδικιών. Προφανώς, αναγνωρίζουμε το δημοσιονομικό κόστος, αλλά από την άλλη και εμείς συμβάλλουμε θετικά στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων. Προφανώς και καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας. Στηρίζουμε την Κυβέρνηση Σαμαρά. Στηρίζουμε τη σημερινή Κυβέρνηση στην προώθηση όλων των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ευχαριστώ πολύ.»

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα
Φθηνοπωρινός καιρός με περίεργα φαινόμενα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Φθηνοπωρινός καιρός με περίεργα φαινόμενα
4,3 o χθεσινός σεισμός με μικρό εστιακό βάθος
ΣΗΤΕΙΑ
4,3 o χθεσινός σεισμός με μικρό εστιακό βάθος
Σε διαδικτυακή συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης με αντικείμενο τον δρόμο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη στην Ευρώπη μέσα από τις Περιφέρειες
ΚΡΗΤΗ
Σε διαδικτυακή συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης με αντικείμενο τον δρόμο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη στην Ευρώπη μέσα από τις Περιφέρειες
Ανακρίνοντας παλιούς χάρτες: Το νέο βιβλίο του Γιάννη Σταμέλου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακρίνοντας παλιούς χάρτες: Το νέο βιβλίο του Γιάννη Σταμέλου
έντονη δυσαρέσκειά μου για την αγνόηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
έντονη δυσαρέσκειά μου για την αγνόηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου
Μανόλης Θραψανιώτης: Απαιτείται Πολιτική Βούληση και Διαβούλευση
ΛΑΣΙΘΙ
Μανόλης Θραψανιώτης: Απαιτείται Πολιτική Βούληση και Διαβούλευση
Ιδιαίτερα έντονος και με μεγάλη διάρκεια σεισμός στη Σητεία
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ιδιαίτερα έντονος και με μεγάλη διάρκεια σεισμός στη Σητεία
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ Α Ε Σ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ Α Ε Σ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
Ευχαριστήρια Επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήρια Επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΗΠΙΟΤΕΡΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΗΠΙΟΤΕΡΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ