Ομιλία Γ. Πλακιωτάκη στη ΝΟΔΕ ʼργους.

7 Προβολές

Ακολουθεί, προς ενημέρωσή σας, η ομιλία του βουλευτή Λασιθίου και Υπευθύνου του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ ʼργους στο Ναύπλιο, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας:

«Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Η χώρα, για να βγει από τα αδιέξοδα στην οποία την ενέπλεξε η καταστρεπτική διετία του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, έχει ανάγκη από αλήθεια και ειλικρίνεια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό επί δύο χρόνια, ως «την πιο διεφθαρμένη χώρα» του κόσμου! Επί δύο χρόνια οι Έλληνες έχουν ακούσει όσες προσβολές δεν είχαν ακούσει ποτέ.

Όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν τιμά τον λαό που την εξέλεξε, τότε πως θα συμπεριφερθούν διαφορετικά οι ξένοι;

Σήμερα η εικόνα αυτή αρχίζει να αλλάζει. Σήμερα όλος ο κόσμος μας βλέπει με συμπάθεια και βγαίνει στους δρόμους για να πει «Είμαστε όλοι Έλληνες». Πως έγινε αλήθεια αυτή η μεταστροφή;

Έγινε διότι η παράταξη των μεγάλων εθνικών αγώνων και των μεγάλων εθνικών επιλογών και κατακτήσεων, η Νέα Δημοκρατία, στάθηκε στο απαιτούμενο ύψος των

ιστορικών της ευθυνών. Δε δειλιάσαμε, δε βάλαμε την ουρά στα σκέλια. Είπαμε από την πρώτη στιγμή πως το Μνημόνιο ήταν η λάθος συνταγή.

Αυτό αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας. Τώρα όλοι κατανοούν πως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα ενός μεγάλου λάθους. Αλλά αυτό για να φανεί ξεκάθαρα απαιτούσε χρόνο, όταν μάλιστα επί δυο ολόκληρα χρόνια μια κυβέρνηση εξύβριζε τόσο προκλητικά και αναίσχυντα τον λαό της.

Ο χρόνος αυτός δόθηκε με τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, που είχε στόχο να επιτύχει το κούρεμα του χρέους κι ύστερα να πάει η χώρα σε άμεσες εκλογές.

Ο στόχος επετεύχθη και τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Διότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος του λαού, χωρίς την εξουσιοδότηση του λαού.

Πάμε λοιπόν για εκλογές!

Το σάλπισμα του αγώνα το έδωσε ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς. Αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αγώνα για να σηκωθούμε ξανά όρθιοι, χωρίς δανεικές πατερίτσες.

Προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να εμποδίσουν, διάφορα κέντρα και παράκεντρα, αυτή την εξέλιξη. Δεν τα κατάφεραν, δεν τους βγήκε.

Τώρα προσπαθούν να ελέγξουν τις μετεκλογικές εξελίξεις. Διακινούνται διάφορα σενάρια περί συγκυβέρνησης, μοιράσματος ρόλων και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Μη δίνετε σημασία σε τίποτα από όλα αυτά. Είναι σκέτη προπαγάνδα.

Την επομένη των εκλογών, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι η απάντηση των Ελλήνων, σε όλα αυτά τα χαλκεία!

Φίλες και Φίλοι,

Το κάλεσμα της συστράτευσης και του αγώνα δεν είναι κομματικό. Είναι εθνικό. Ζητάμε την αυτοδυναμία όχι για να αναλάβουμε απλά την διακυβέρνηση. Ζητάμε την αυτοδυναμία για να αναλάβουμε εθνική αποστολή.

Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στο λαό. Για να ξαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Για να ξαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση στην κοινωνία. Για να διώξουμε το φόβο που σήμερα σκεπάζει τα πάντα πάνω από την πατρίδα μας.

Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως σεβόμαστε μεν τις υπογραφές αλλά επ’ ουδενί δε δεχόμαστε πλέον να αποφασίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτά που ήξεραν μέχρι τώρα, φίλοι, εταίροι και δανειστές να τα ξεχάσουν. Η χώρα θα αποκτήσει ηγεσία και θα μάθουν όλοι να διαπραγματεύονται με αυτή την ηγεσία και όχι με το σημερινό σκορποχώρι.

Για αυτό είναι εθνικά κρίσιμο να βγάλουμε τη Νέα Δημοκρατία από την κάλπη με ισχυρή, καθαρή, λαϊκή εντολή. Για να μην αρχίσουν κέντρα και παράκεντρα να εξυφαίνουν σενάρια και να υπαγορεύουν λύσεις που θα νοθεύουν τη θέληση του λαού.

ΚΑΘΑΡΗ ΨΗΦΟΣ. ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Να καθαρίσουμε από όλα όσα μας πληγώνουν και μας προσβάλλουν.

Να καθαρίσουμε με τους εκβιασμούς και τα τετελεσμένα.

Να καθαρίσουμε με τα εμπόδια που μπαίνουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να βγει μέσα από τις κάλπες ως Εθνικός Ηγέτης. ΄Οσο κρίσιμο ήταν να έχει λυμένα τα χέρια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης άλλο τόσο κρίσιμο είναι να έχει την ίδια ισχύ ο Αντώνης Σαμαράς στις πρώτες εκλογές της Νέας Μεταπολίτευσης.

Εθνικός Ηγέτης δεν μπορείς να είσαι πατώντας πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού. Το τιμόνι πρέπει να το έχει ένας στα χέρια του, διότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει.

Στην Ελλάδα πρέπει να ξημερώσει γρήγορα η «επόμενη μέρα». Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Κάθε άλλη σκέψη θα σημαίνει για τον τόπο περιπέτειες και για τους πολίτες νέα βάρη και νέες θυσίες.

Ξεκινάμε λοιπόν για τη μεγάλη πορεία προς τη Νίκη. Για να αλλάξουμε τα πράγματα. Να κλείσουμε αυτόν το φαύλο κύκλο της απαξίωσης και να υπερβούμε το κακό παρελθόν. Να απαλλάξουμε τον τόπο από κάθε τι που έχει αποδειχθεί βαρίδι ή τροχοπέδη. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, για κοινωνική συνοχή, για εθνική ανάταση.

Η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει ούτε στο διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ, ούτε στην ανεύθυνη Αριστερά. Οι πολίτες έχουν κάνει την επιλογή τους. Εμπιστεύονται ξανά τη Νέα Δημοκρατία.

Δίνουν καθαρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά για ʼμεση Ανάκαμψη. Με κοινοτικούς πόρους, με διαρθρωτικές αλλαγές, με φορολογικές αλλαγές. Όσο ανακόπτεται η ύφεση, όσο σταματά η αύξηση της ανεργίας, τόσο θα αρχίσουν να βελτιώνονται απότομα όλα τα μεγέθη του Προϋπολογισμού. Εδώ προτεραιότητα έχει η Οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχει παραλύσει. Να σκεφτείτε ότι μέσα στο 2011 η κατανάλωση τσιμέντου και σίδερου ήταν το 15% της αντίστοιχης κατανάλωσης του 2007. Μέσα σε πέντε χρόνια έπεσε στο ένα έβδομο περίπου.

Μόλις αρχίσει η ανάκαμψη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα και θα βελτιωθούν τα οικονομικά και των ασφαλιστικών ταμείων. Ενώ η Οικονομία θα αντέξει πολύ καλύτερα και θα προσαρμοστεί πολύ ταχύτερα στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά, σε μια κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Είναι η μόνη δύναμη που έχει ατζέντα για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια, την ασφάλεια των πολιτών μέσα στην καθημερινότητά τους.

Βλέπετε τι γίνετε…Δεν τολμά ο κόσμος να βγει από το σπίτι όταν πέσει ο ήλιος…Παράνομοι μετανάστες, παραεμπόριο, εγκληματικές συμμορίες και αλλοδαπή μαφία δεν εξορκίζονται με ευχολόγια. Θα ανοίξουμε πόλεμο, τελείωσε. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ευνομούμενη χώρα. Να μπει τάξη. Να αισθανθεί ο Έλληνας, νοικοκύρης στον τόπο του. Όσοι επιδιώκουν για τους δικούς τους λόγους, να μοιάζει η Ελλάδα με Ισλαμαμπάντ, θα μας βρουν απέναντι. Κομμένα αυτά τα αστεία.

Όπως κι αυτοί που φοράνε κουκούλες, έρχεται η ώρα να μας πουν ποιοι πραγματικά είναι και τι πραγματικά επιδιώκουν. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Τις κουκούλες θα τις βγάλουμε όλες.

Να είστε σίγουροι, θα τα καταφέρουμε.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Νίκη της Ελπίδας και της Ανθρωπιάς.

Νίκη του μόχθου και της δουλειάς.

Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους μας!

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη
ΛΑΣΙΘΙ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη