Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Γ. Πλακιωτάκη στη Θεσπρωτία.

7 Προβολές

O βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία, ως κεντρικός ομιλητής, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.ΔΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Ακολουθεί η ομιλία του, η οποια πραγματοποίηθηκε χθες το βράδυ:

“Φίλες και Φίλοι,

Η αποψινή μας συγκέντρωση εδώ στην πάντα φιλόξενη Ηγουμενίτσα και το λιμάνι της, δείχνει ξεκάθαρα πως μπορούμε να σαλπάρουμε σε ρότα αξιοσύνης, αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Για την Ελλάδα που θα μας ξανακάνει όλους περήφανους.

Είναι βέβαια δύσκολος, αλλά και ωραίος αυτός ο αγώνας. Η Νέα Δημοκρατία πάντα αναμετριόταν με τα δύσκολα, βάζοντας ψηλά τον πήχη των μεγάλων εθνικών στόχων. ʼλλωστε οι εύκολες νίκες, έχουν μικρά έπαθλα. Εδώ καλούμαστε να βάλουμε τα δυνατά μας., για κάτι πολύ σημαντικό και πολύ μεγάλο. Για να σηκώσουμε ξανά όρθια την πατρίδα!!!

Φίλες και Φίλοι,

Δεν ζούμε απλά μια κρίση που θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει. Ζούμε το τέλος μιας εποχής. Πρέπει λοιπόν να σώσουμε ό,τι σώζεται και εκεί επάνω να βάλουμε τα γερά θεμέλια μιας νέας Ελλάδας.

Μια Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, είναι μια Ελλάδα που μας προσβάλλει και μας πληγώνει. Μια Ελλάδα που δεν έχει σταθεί αντάξια της ίδιας της ιστορίας της.

Το καθήκον λοιπόν, είναι προφανές για όλους μας.

Να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα ελπίδα, μέλλον και προοπτική.

Και σς μην έχουμε την παραμικρή αυταπάτη.

Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανένας για λογαριασμό μας.

Την Ελλάδα που μας αξίζει μπορούμε να την δημιουργήσουμε μόνον οι Έλληνες!

Είναι δική μας πατρίδα, είναι δικό μας χρέος.

Αυτό είναι το πραγματικό χρέος, που πρέπει να βάλουμε πάνω απ’ όλα και απ’ όλους.

Μισόλογα λοιπόν δεν χωράνε. Είναι η ώρα να τολμήσουμε να δούμε κατάματα τα προβλήματα. Για να προχωρήσουμε προς το αύριο. Για να ανοίξουμε νέους δρόμους για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για την Ελλάδα.

Για τη νεολαία της πατρίδας μας, για τα παιδιά μας.

Το να χάνουμε νιάτα, το να χάνουμε μυαλά, είναι μεγάλη εθνική απώλεια.

Φίλες και φίλοι,

Δεν φτάσαμε ως εδώ τυχαία. Πολιτικές μας οδήγησαν ως εδώ. Πολιτικές που έχουν υπογραφή. Και η υπογραφή αυτή είναι του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπόλιασε την ελληνική κοινωνία με το πνεύμα του λαϊκισμού, τη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας και ισοπέδωσε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αριστείας.

Με την αδίστακτη δημαγωγική ρητορική του και την άθλια μικροπολιτική πρακτική του, τριάντα χρόνια τώρα, νόθευσε και τελικά, δυστυχώς, κατέστρεψε, το πνεύμα, τις προσδοκίες και τις ελπίδες της Μεταπολίτευσης του 1974.

Ποτέ δεν ακούστηκαν τόσα πολλά λόγια για δικαιοσύνη, τη στιγμή που συσσωρεύονταν τόσες πολλές και τόσο μεγάλες αδικίες. Η πραγματικότητα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με όλους τους αρχηγούς και πρωθυπουργούς του, υπήρξε η πραγματικότητα ενός

συστήματος που προστάτευε αυτούς που κατέχουν και άφηνε στην τύχη τους αυτούς που δεν έχουν.

Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ, μετά το 1981, είναι αυτό που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή χρεοκοπία. Το μοντέλο λειτουργίας του κράτους προσαρμόστηκε σε μια λογική άγριας λαφυραγώγησης. Πόροι σπαταλήθηκαν αντί να αξιοποιηθούν. Ο κομματισμός και η αναξιοκρατία καλλιέργησαν τη νοοτροπία του «πέσε πίτα να σε φάω». Οι συμπεριφορές της «αρπαχτής» βαφτίστηκαν κοινωνική συνοχή. Και η χαριστικές πράξεις σε συμφέροντα και συντεχνίες, παρουσιάστηκαν ως δημοκρατικές κατακτήσεις.

Αποτέλεσμα ήταν η απώλεια της ανταγωνιστικότητας της χώρας και ο υπερδανεισμός της για τις ανάγκες του κομματικού κράτους. Ακόμη κι όταν φτάσαμε στο «παραπέντε» ο κ. Παπανδρέου φώναζε στα μπαλκόνια «λεφτά υπάρχουν». Μόνο και μόνο για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και στη συνέχεια με δημαγωγία, λαϊκισμούς και με επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσπάθησε να αγοράσει πολιτικό χρόνο.

Και όταν η φούσκα έσκασε, τρομαγμένη μπροστά στην αδυναμία της να εκπληρώσει τις ψεύτικες υποσχέσεις της, η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν δίστασε τελικά να μετατρέψει το πρόβλημα χρέους που αντιμετώπιζε η χώρα, σε εφιαλτική κρίση δανεισμού.

Και ακόμη χειρότερα, με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα, είχε την ανεκδιήγητη έμπνευση του «Δημοψηφίσματος» καταφέρνοντας να θέσει σε αμφισβήτηση την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Τη σχέση ισότιμων εταίρων που πέτυχε ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να τη μετατρέψει σε ανισότιμη σχέση δανειστή-δανειζόμενου.

Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Γι’ αυτό ήταν επιβεβλημένο να φύγει το γρηγορότερο. Και αυτό το επιτύχαμε. Χάρη στη στάση εθνικής ευθύνης του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά.

Η Νέα Δημοκρατία, για άλλη μια φορά, κάνει το εθνικό καθήκον της. Βάζουμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, αγωνιζόμενοι να μην πνιγούν οι Έλληνες στα απόνερα της καταστροφικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Να κρατήσουμε το κεφάλι έξω από το νερό. Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή. Είναι στιγμή εθνικού κινδύνου!

Για να βγούμε στο φως δεν υπάρχει εύκολος και τζαμπατζίδικος τρόπος. Αλήθεια και προσπάθεια χρειάζονται, πατριωτικό φρόνημα και αποτελεσματικότητα στη διακυβέρνηση ώστε οι θυσίες των Ελλήνων να πιάσουν τόπο.

Για αυτό κι εμείς λέμε πως τα ψέματα τελείωσαν. Οι αποσπασματικές διευθετήσεις δεν οδηγούν μακριά. Η αίσθηση του προσωρινού και του μεταβατικού δεν εξασφαλίζει στην Ελλάδα την εκπροσώπηση που έχει ανάγκη σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα χρειάζεται, επειγόντως, υπεύθυνη εθνική ηγεσία. Ηγεσία που θα πάρει στους ώμους της την ευθύνη να υλοποιήσει, με σοβαρότητα και συνέπεια, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των περιστάσεων και να απαντά δημιουργικά στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Ηγεσία με Ελληνικό Σχέδιο ανάταξης, ανάπτυξης και προόδου. Ηγεσία με στρατηγική που, όχι μόνο θα βγάλει, με ασφαλή τρόπο, τη χώρα από την κρίση, αλλά θα της δώσει και τη δυνατότητα να καταλάβει τη θέση που της αξίζει. Όχι αυτή του παρία και του ουραγού αλλά του πρωταγωνιστή.

Αυτή την Ηγεσία μπορεί να την εγγυηθεί μόνον η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

Η μεγάλη Φιλελεύθερη και Δημοκρατική παράταξή μας θα εκφράσει ένα νέο δυναμικό πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα δημιουργικής ανατροπής και εθνικής και κοινωνικής ανάταξης.

Που θα βάλει τα στέρεα θεμέλια ώστε η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από την κρίση, αλλά και να μπορέσει να ανακτήσει το συντομότερο δυνατό το χαμένο έδαφος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη συγκροτημένη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάρει στις πλάτες της το στοίχημα της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Όλοι οι άλλοι είναι «σκορποχώρι» και το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε βαθιά υπαρξιακή κρίση με άγνωστη κατάληξη. Και από την άλλη, υπάρχει μια Αριστερά που είναι αγκυλωμένη σε δόγματα του παρελθόντος, ανίκανη να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών και να δώσει την παραμικρή σοβαρή απάντηση στις αγωνίες και τα προβλήματα των Ελλήνων. Χαζεύει αυτάρεσκα τα δημοσκοπικά ποσοστά της όταν δεν δίνει ομπρέλα κάλυψης στους «μπαχαλάκηδες» που καίνε την Αθήνα. Η Αριστερά μπορεί να υποσχεθεί μόνον το χάος και να εγγυηθεί μόνον την καταστροφή.

Μόνο η Νέα Δημοκρατία, ενωμένη σαν μια γροθιά, μπορεί να εγγυηθεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης. Με σαφώς ιεραρχημένες προτεραιότητες, με αλληλένδετα μεταξύ τους μέτρα και εσωτερικά συνεκτικές πολιτικές. Προπάντων, όμως, με ένα σαφές, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα. Στο πλαίσιο του οποίου, κάθε στόχος που θα τίθεται, θα επιτυγχάνεται στο χρονικό ορίζοντα για τον οποίο προγραμματίζεται. Χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, χωρίς τα γνωστά μπρος – πίσω.

Βασικός άξονας αυτού του Σχεδίου είναι να βάλουμε ξανά μπροστά την οικονομία μας.

Με την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου Οικονομικής Ανάπτυξης, με λειτουργία πραγματική των κανόνων της ελεύθερης αγοράς, χωρίς τις παραμορφώσεις που ως σήμερα τη στρέβλωναν. Με έμφαση στη στήριξη τομέων της παραγωγής στους οποίους η Ελλάδα

παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Τέτοιοι τομείς είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ποιοτική γεωργία, η διατροφική βιομηχανία, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αλλά και η εκπαίδευση και η υγεία. Όπως και η ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων και σε ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή μας.

Εξίσου βασικός άξονας της στρατηγικής μας είναι να χτίσουμε ένα νέο αποτελεσματικό Κράτος. Που θα δουλέψει αποτελεσματικά, ώστε να πάψει η δημόσια διοίκηση να αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της Ελληνικής κοινωνίας. Και να μετεξελιχθεί πραγματικά σε εργαλείο ώθησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας και σε μοχλό στήριξης των προσπαθειών των πολιτών της.

Τίποτα ωστόσο δεν θα καταφέρουμε αν δεν πετύχουμε την αναζωογόνηση της Περιφέρειας. Για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με έντονες περιφερειακές, κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και αναπτυξιακές ανισότητες, αποτελεί προτεραιότητα. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους κάθε περιοχής της πατρίδας μας. Παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους, και ιδιαίτερα στους νέους της περιφέρειας, να προκόβουν στον τόπο τους χωρίς να αναγκάζονται να μεταναστεύουν.

Φίλες και Φίλοι,

Μέσα σε αυτό το ευρύτερο προγραμματικό πλαίσιο που συγκροτεί η στρατηγική μας για διανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες ευημερίας για την Θεσπρωτία.

Ο ρόλος ιδιαίτερα της Ηγουμενίτσας , στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον που πρόκειται να δημιουργηθεί, είναι καθοριστικός.

Διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να αναδειχθεί σε εθνικής εμβέλειας κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου. Αλλά και σε πυρήνα δραστηριοτήτων που θα προσελκύουν τον εγχώριο και αλλοδαπό τουρισμό.

Είμαι βέβαιος πως όλες και όλοι μαζί, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα πετύχουμε.

Ξέρω και τις απογοητεύσεις σας και τις πικρίες σας. Ξέρω πολύ καλά πως η σχέση πολίτη και πολιτικού δοκιμάζεται. Ξέρω πως η κρίση εμπιστοσύνης έχει ανοίξει ένα πελώριο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία.

Όμως …. Δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν δικαιούμαστε να σταυρώσουμε τα χέρια και να μείνουμε αδρανείς. Γιατί τότε η πολιτική πέφτει σε λάθος χέρια και η ζημιά είναι μεγάλη.

Τίποτα δεν είναι εμπόδιο στην τόλμη, στη συστηματική προσπάθεια και την πίστη στις δυνάμεις του έθνους μας . Εμπρός, λοιπόν, για τη νίκη. Για την πατρίδα.

Για την Ελλάδα.

Για όλους τους Έλληνες”.

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα
4 νέοι μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Σητειας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
4 νέοι μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Σητειας
Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου
ΛΑΣΙΘΙ
Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου
πρόσληψη προσωπικού από τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κρυών
ΣΗΤΕΙΑ
πρόσληψη προσωπικού από τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κρυών
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τίμησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη τους με σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης
VIDEO ΛΑΣΙΘΙ
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τίμησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη τους με σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησαν οι αγρότες της Ιεράπετρας για την διεκδίκηση πόρων για τις ζημιές
ΛΑΣΙΘΙ
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησαν οι αγρότες της Ιεράπετρας για την διεκδίκηση πόρων για τις ζημιές
Στ. Αρναουτάκης: «Οι Περιφέρειες είναι ο βατήρας για το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Στ. Αρναουτάκης: «Οι Περιφέρειες είναι ο βατήρας για το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης»
2.800 επενδύσεις στην Κρήτη από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (2014-2020).
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
2.800 επενδύσεις στην Κρήτη από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (2014-2020).
Πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ολοκλήρωση του Γηροκομείου Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ολοκλήρωση του Γηροκομείου Ιεράπετρας
Τα πάχη μου τα πάθη μου
Χωρίς κατηγορία
Τα πάχη μου τα πάθη μου
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Πισκοκεφάλου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Πισκοκεφάλου