Καμία δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών για τη νέα Ανώνυμη Εταιρεία που θα διαχειριστεί τα οδικά έργα

8 Προβολές

Εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Υποδομών έχει εξαγγείλει τη σύσταση μιας νέας Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και συντήρηση του Βόρειου Οδικού ʼξονα Κρήτης και άλλων δημοσίων έργων στην Κρήτη.

Στο μεσοδιάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι τον ρόλο αυτό θα αναλάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ, η οποία έχει ολοκληρώσει, από το 2009, την Εγνατία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα Εταιρεία θα έχει ετήσιο κόστος λειτουργίας που θα ξεπερνάει τα 3.000.000 ευρώ σε μία εποχή σκληρής λιτότητας.

Το θέμα αυτό είχαν φέρει στη Βουλή, με Ερώτησή τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Ιωάννης Πλακιωτάκης, τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Σταύρος Καλογιάννης, τομεάρχης Δημοσίων Έργων. Σε απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει συσταθεί ακόμη η Εταιρεία και αναφέρει ότι η απόφαση σύστασής της βρίσκεται στα συναρμόδια Υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Δυστυχώς ο Υφυπουργός δεν δίνει κανένα στοιχείο ούτε για τη χρηματοδότηση της νέας εταιρείας, ούτε για τη στελέχωσή της, ούτε για το αντικείμενό της, αρκούμενος να δηλώσει ότι τα στοιχεία αυτά «θα διαμορφωθούν μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης»!

Κατηγορία : ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τελευταία Νέα