Η πρόσφατη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά άνοιξε το δρόμο για την Αναγέννηση της Ελλάδας. Όμως αποτελεί και επιτυχία του ίδιου του ελληνικού λαού που δεν έδωσε καμιά σημασία στις μεμψιμοιρίες και στην παγίδα της διχόνοιας που έστηνε το κόμμα του κ. Τσίπρα την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν πολύ κοντά στην έξοδο της από το ευρώ και ως εκ τούτου στο χείλος της καταστροφής.
Η συμφωνία λοιπόν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση 34,5 δις, τη στιγμή μάλιστα που μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα 7 δις θα πάνε άμεσα στην Οικονομία! Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες (ιατροί ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιοί, ταμεία, εργολάβους για επανεκκίνηση μεγάλων έργων στη χώρα με χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας κλπ). Τα υπόλοιπα 9 δις που θα φτάσουν συνολικά τα 43,5 δις θα εκταμιευτούν τους επόμενους 3 μήνες και τα περισσότερα και από αυτά θα πέσουν επίσης στην πραγματική οικονομία.
Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών με 23 δις θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και με τις χορηγήσεις που θα υπάρξουν θα πέσει επιπλέον χρήμα στην ελληνική αγορά μειώνοντας παράλληλα και την ανεργία.
Επίσης άνοιξε ο δρόμος για την άμεση μείωση του χρέους μας μέσω επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές, ενώ μειώνονται και τα επιτόκια στο υπόλοιπο χρέος μας ώστε τα επόμενα χρόνια οι πληρωμές να επιβαρύνουν λιγότερο τον Έλληνα φορολογούμενο. Τα επιτόκια αυτά που θα πληρώνει η Ελλάδα θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.
Τέλος δεν θα πληρώνουμε τόκους για 10 χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια, ενώ τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους. Με λίγα λόγια το συνολικό χρέος μας μειώνεται σημαντικά κατεβαίνοντας στο 124% το 2020, επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την αειφόρο ανάπτυξη. Βεβαίως σύμφωνα με δηλώσεις του κ Σόϊμπλε ακόμα και αν κάποια νούμερα δεν βγουν στην πορεία, η βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους μας θα είναι άμεση με νέα διαγραφή του χρέους χωρίς άλλα προαπαιτούμενα.
Η Ελλάδα της δραχμής, της μιζέριας και της εξαθλίωσης που ονειρεύονται κάποιοι αποτελεί πια παρελθόν