Mε αυξημένη συμμετοχή και καλές επιδόσεις διεξήχθησαν τα ΙΕ΄ Νεστόρεια στην Ιεράπετρα

85 Προβολές

Με αισθητά αυξημένη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών και με υψηλές επιδόσεις διεξήχθησαν τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, προστάτη των Αθλητών, οι αγώνες στίβου «ΙΕ´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στο Δημοτικό παραλιακό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας. Τους αγώνες διοργάνωσε με επιτυχία για 15η συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «Λιβυκός» και συμμετείχαν περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες του κλασσικού αθλητισμού κυρίως από την Ανατολική Κρήτη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, όπου συμμετείχε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της ευρύτερης περιοχής, κήρυξε την έναρξη των αγώνων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα αγωνίσματα μαρτυρούν τον αγώνα της ζωής του κάθε αγωνιστή, που συγχρόνως γίνεται μάρτυρας της εποχής του αγνοώντας τις σειρήνες των καιρών και κρατώντας αμείωτη την πίστη και την αγάπη στο Θεό και τους Αγίους Του. Τα «Νεστόρεια» είναι προσφορά της Τοπικής μας Εκκλησίας για όσους αγωνίζονται και προσπαθούν στα δύσκολα χρόνια που ζούμε. Είναι ένδειξη ότι υπάρχει ακόμα αγωνιστικό φρόνημα, προσπάθεια και επιμονή να αποδείξομε τη ζωντανή πίστη μας, τη σταθερότητα του χαρακτήρα μας, τη γνώση και πράξη των Αγίων μας. Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες όχι με αναστροφές, υπεκφυγές και δολιότητα αλλά με γενναιότητα ψυχής, με σταθερή πίστη, με ακμαίο φρόνημα αγωνιστού και αθλητού της ζωής. Έτσι μόνο τιμούμε τους Αγίους μάρτυρες και αθλητές και δη τον ʼγιο Νέστορα, που είναι προστάτης των νέων αθλητών και αγωνιστών. Μιμούμαστε τους αγώνες και την προσπάθεια τους και διακηρύσσομε προς όλους ότι το μεγάλο άθλημα είναι να νικήσει κανείς τον εαυτό του, να συνεργαστεί και να συμπάσχει με τον συνάνθρωπό του και να επιβάλλει στην αναρχούμενη κοινωνία και σήμερα την ευγενή άμιλλα και τη νόμιμη καταξίωσή του. Και «ει ο Θεός μεθ’ ημών συν πάσι τοις Αγίοις Του ενδοξαζόμενος ουδείς καθ’ ημών».

 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους προπονητές που προτρέπουν τους νέους να αγωνίζονται και να προσπαθούν στον καθημερινό δύσκολο αγώνα της ζωής και τους προετοιμάζουν για μεγαλύτερες επιτυχίες και τίμια καταξίωση στην κοινωνία μας, καθώς επίσης τον Δήμο Ιεράπετρας και το Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ», την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηρακλείου, αλλά και τους χορηγούς για τη διοργάνωση των «ΙΕ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ».
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για την καθιέρωση της παγκρήτιας αθλητικής διοργάνωσης των ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας του τόπου και για την καλλιέργεια του γνήσιου αθλητικού πνεύματος.

Ο Πρόεδρος του Γυμανστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Χατζάκης αναφέρθηκε στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, χαρακτηρίζοντας μέρα χαράς και γιορτής για τους νέους και τις νέες που αγωνίζονται τον «αγώνα τον καλό» του κλασσικού αθλητισμού μέσα στον αγωνιστικό χώρο του παραλιακού Γυμναστηρίου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο τόνισε τη σημασία των Νεστορείων για τα νειάτα της Κρήτης, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιω. Γουλιδάκης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας για το αγκάλιασμα της νεολαίας και την προαγωγή του αθλητικού ιεδεώδους.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμος ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμ. Φραγκούλης και κ. Αργ. Πανταζής, οι Περιφ. Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ιω. Γουλιδάκης και κ. Ν. Δασκαλάκης, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Σητείας Σμήναρχος κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο  Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παναγ. Καράμπελας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ κ. Μάρκος Καλούδης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού κ. Μαν. Τζενάκης, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, άνθρωποι του αθλητισμού, πολλοί γονείς, καθώς και στελέχη του Τμήματος Τροχαίας, των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Φίλων Τετρακίνησης, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) Σητείας, του Ε.Κ.Α.Β Ιεράπετρας και της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Χορηγοί των ΙΕ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ ήταν το Κοινωφελές Ιδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ», το AΓΡOTIKO KENTΡO ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΙC ΚΡΗΤΗΣ, οι ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ από την Ιερά Μονή Τοπλού, οι ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ «ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ» του κ. Κώστα Καζανάκη, η κατασκευαστική εταιρεία «EUROPLAN REAL ESTATE DEVELOPERS, το Πρακτορείο ταξιδίων τουρισμού «PRIΜΑ TOURS AND RENT A CAR» του κ. Γιώργου Κουδουμά, το κατάστημα ηλεκτρονικών «Εγγλεζάκης SECURITY», η εταιρεία Αναψυκτικών ΑΦΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΚΗ, ο εργολάβος Δ.Ε κ. Αντώνης Μπαλοθιάρης, ο Ανθοπαραγωγός κ. Μιχάλης Καραλάκης, το Ζαχαροπλαστείο-Αρτοποιίο του κ. Ιωάννη Περισυ&

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ