Φραγκίσκος Παρασύρης: Καμία συζήτηση περί αναστολής λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ

17 Προβολές

Ειδικά υπομνήματα απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη αλλά και τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο εκφράζοντας την αντίθεση του για την πρόθεση της Διεύθυνσης του ΙΚΑ για αναστολή λειτουργίας τoυ παραρτήματος του ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού.
Επιπλέον ο βουλευτής εκφράζει την διαμαρτυρία του σχετικά με τις ακατάσχετες φημολογίες του διαχέονται τελευταία, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων οργανισμών να κλείσουν και τα παραρτήματα του ΙΚΑ Μοιρών. Χεσσονήσου, Αρκαλοχωρίου, Ιεράπετρας και Σητείας.
Ο κ. Παρασύρης υπογραμμίζει στα Υπομνήματα του ότι όσον αφορά το ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού υπήρξαν διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ εδώ και δύο μήνες ότι καμία αλλαγή λειτουργίας ή αναστολή λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος δεν πρόκειται να γίνει. Εντούτοις, σημειώνει ο κ. Παρασύρης «ενημερωθήκαμε προ ολίγων ημερών για την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία του παραρτήματος Ν. Αλικαρνασσού. Tο εν λόγω παράρτημα εξυπηρετεί μια πολυπληθέστατη περιοχή (Κατσαμπάς, Αγ. Αικατερίνη, Πατέλλες, Ν. Αλικαρνασσός, Καλλιθέα κλπ) και παράλληλα τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου» .
Η απόφαση της αναστολής λειτουργίας του εν λόγω Παραρτήματος, συνεχίζει ο βουλευτής «θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και μάλιστα μέσα στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου του Ηρακλείου, σε υποκατάστημα που ήδη αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του κέντρου του Ηρακλείου».
Επιπλέον ο κ. Παρασύρης επισημαίνει ότι μόνο ο όγκος των επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ.Η, που ξεπερνά τις 300 οι οποίες απασχολούν πάνω από 3.500 άτομα.
«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους στην πρόθεση αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος Ι.Κ.Α. στη Ν. Αλικαρνασσό και μεταφοράς των Διοικητικών Υπηρεσιών στο κέντρο του Ηρακλείου».
Για αυτούς τους λόγους ο κ. Παρασύρης ζητάει σε κάθε περίπτωση την αναίρεση της απόφασης περί αναστολής της λειτουργίας του ΙΚΑ στην Ν. Αλικαρνασσό για να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά το ΙΚΑ Μοιρών ο κ. Παρασύρης τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ούτε καν συζήτηση περί αναστολής λειτουργίας του εν λόγω παραρτήματος, σε μια πολυπληθέστατη περιοχή όπως είναι η Μεσσαρά, αφού μάλιστα έχει προηγηθεί η συγχώνευση του ΙΚΑ Τυμπακίου και επομένως η περιοχή έχει συνεισφέρει ήδη τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή».
Την διαμαρτυρία του εκφράζει επίσης ο βουλευτής για τις «εικασίες και φήμες που διαχέονται περί κλεισίματος των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Χερσόνησο, το Αρκαλοχώρι, την Ιεράπετρα και την Σητεία»., τονίζοντας ότι « η πολιτική ηγεσία πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται , σε κομβικές περιοχές με πολυπληθή δομή όπως οι προαναφερθείσες».

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα