Τώρα τους φταίνε οι ΄΄Σητειακοί” Βουλευτές

8 Προβολές

Ένδεκα ???δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας χαρακτηρίζουν “ανεπιθύμητο” τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λασιθίου κ. Καρχιμάκη και συνεργό του ατοπήματος τον Βουλευτή Λασιθίου με την ΝΔ κ. Πλακιωτάκη .

Σε μια επιστολή που δεν υπάρχουν οι έντεκα υπογραφές και αναγνώστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας από τον κ. Καναβάκη αναφέρει ότι «ο ανεπιθύμητος πλέον για τον Δήμο μας, ο ΄΄Σητειακός΄΄ βουλευτής Καρχιμάκης που εξέδωσε προεδρικό διάταγμα δια χειρός Καστανίδη σε χρόνο ρεκόρ .Διάταγμα σε βάρος της πόλης και του λαού της Ιεράπετρας, που αφορούσε στην προσάρτηση των τεσσάρων χωριών του Δήμου Μακρύ Γιαλού, στο Δήμο Σητείας

Ο βουλευτής ΄΄Σητείας΄΄ Καρχιμάκης στήνοντας μηχανισμό, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ την υπογραφή του διατάγματος περιφρονώντας πλήρως την βούληση των κατοίκων, όπως εκφράστηκε στης δημοτικές εκλογές .

Πεποίθηση μας είναι ότι και ο έτερος βουλευτής του νομού. Ο επίσης βουλευτής ΄΄Σητείας΄΄ κος Πλακιωτάκης ήταν γνώστης και είναι συνεργός του ατοπήματος .»

Πάντως εκτός την επιστολή , χθες το βράδυ στο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας επικράτησε πολύ ένταση και μεγάλη κόντρα μεταξύ δύο παλιών φίλων. Του κ. Αναστασάκη Δημάρχου Ιεράπετρας και του πρώην αντιδημάρχου Μακρύ Γιαλού κ. Καλαντζάκη. Ο κ Καλαντζάκης ανέφερε στο λόγo του ότι «Σχετικά με την άποψή σας ότι η ηρωική έξοδος μου, όπως την χαρακτηρίζετε ήταν προδιαγεγραμμένη
Κ. Δήμαρχε αναφορικά με την παραίτησή μου το γνωρίζατε και σας το είχα επισημάνει. Ήταν άλλωστε απαράβατος όρος, όταν στη συζήτηση που έγινε προεκλογικά είχα θέσει σαν όρο συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιό σας τη διαφύλαξη της ενότητας του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και τη δυναμική του, ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που ο Μακρύ Γιαλός βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του παζαρέματος.
Στήριξα λοιπόν το ενωτικό ψηφοδέλτιο , αφού πρώτα πήρα τις δεσμεύσεις σας για τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού.
Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι και πρόσφατα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού πριν το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία φορέων της περιοχής και πρώην και νυν Δημοτικών Συμβούλων είχα ξεκαθαρίσει τη στάση μου ότι θα παραιτηθώ σε περίπτωση διχοτόμησης του δήμου Ιεράπετρας – δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Όσα λέτε για τη στάση μου στη Δημοτική ομάδα
Αναφορικά με τη στάση μου, βεβαίως σε πολλά θέματα είχα διαφορετική άποψη, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, μια και υπηρέτησα και εγώ τη θέση του Δημάρχου, όμως σε κάθε περίπτωση σεβόμουνα τις θέσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας τις οποίες και στήριζα.
Μοναδικές περιπτώσεις αντίθετης στάσης μου ήταν, όπως πολύ καλά θυμάστε, η περίπτωση του Νοσοκομείου ( ενιαία διοίκηση), η υπόθεση του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού που θεωρούσα ότι κάνατε λάθος χειρισμούς και η κατάληψη του Δημαρχείου, όπου εξ αρχής είχα μιλήσει για συνεργασία με την εκκλησία, την οποία στην πορεία και εσείς δεχτήκατε.
Και όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται και στα τρία είχα απόλυτο δίκιο.
Εξάλλου, στήριξα όλο αυτό το χρονικό διάστημα τη λειτουργία του Δήμου στην προσπάθεια που έγινε από τη μια για τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών στην Ιεράπετρα, αλλά και την αποκεντρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.
Σας έχω καταθέσει άλλωστε και τον απολογισμό της δουλειάς που έγινε το πρώτο εξάμηνο, η οποία όλοι ξέρουμε ότι έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μας.

Σε ό, τι αφορά τους ισχυρισμούς για συμφωνημένη και προσχεδιασμένη διχοτόμηση
Σας θέτω κ. Δήμαρχε μερικά ερωτήματα στα οποία οφείλετε εσείς να μας απαντήσετε, διότι οι πράξεις δεν μπορούν πάντα να κρυφτούν από τα λόγια.
1. Γιατί ισχυρίζονται δημοτικοί παράγοντες της Σητείας στα ΜΜΕ ότι ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας το γνώριζε από τον Ιούλιο και δεν έκανε τίποτα;

2. Ακούγεται ότι στο γραφείο του Βουλευτή, κ. Καρχιμάκη στην Αθήνα κατά την επίσκεψή σας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση ότι θα προχωρήσει στην απόσχιση των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων. Γιατί λοιπόν εσείς το αποκρύψατε από το λαό της Ιεράπετρας, στερώντας του το δημοκρατικό δικαίωμα της αντίδρασης;

3. Γιατί μετά από δεκάδες επισημάνσεις από τη μεριά μου, όπως για πιο συχνή επισκεψιμότητα στο Μακρύ Γιαλό και παρουσία ειδικά σ’ αυτά τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα, για τη λειτουργία της πολεοδομίας, για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, όπου και εκεί συρθήκατε ξανά πίσω από τις εξελίξεις μετά από το έγγραφο του Υπουργού και του Δήμου Σητείας, για να απαντήσετε, αλλά και για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούσε ο Δήμος Σητείας προπαγανδίζοντας θέσεις στο Μακρύ Γιαλό, εσείς δεν κάνατε τίποτα;

4. Και το τελευταίο και βασικότερο. Γιατί αν και είχατε στη διάθεσή σας τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και της συμπολίτευσης δεν τις χρησιμοποιήσατε προκειμένου να αποτρέψετε την εξέλιξη των πραγμάτων;

Όλα αυτά λοιπόν τα ερωτήματα είναι φυσιολογικά να δημιουργούν σε εμένα αλλά και στους πολίτες επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, οι οποίοι οδηγούν εμένα και τους πολίτες με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια συμφωνημένη και προσχεδιασμένη διχοτόμηση.

Για την άποψή μου ότι θυσιάσατε τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου
Δεν είδαμε ποτέ τη στήριξή και την παρουσία σας όταν έγινε το δικαστήριο για τον συνδυασμό του κ. Λαντζανάκη και των συνεργατών του.
Δεν είδαμε την προσωπική σας στήριξη στην προσφυγή της κ. Δαμουλάκη και του κ. Κουτσελάκη για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Σητείας, η οποία έγινε με θέμα την παροχή σύμφωνης γνώμης, η οποία έγινε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης στις 2.3.2011.
Δεν είδαμε να καλείται το λαό της Ιεράπετρας σε αγωνιστική επαγρύπνηση, όπως πολύ σωστά έκανε ο Δήμαρχος της Σητείας στις 21.12.10, για να αναλάβουν οι βουλευτές του νομού και οι αρμόδιοι Υπουργοί της ευθύνες για το εν λόγω θέμα.
Δεν είδαμε να αντιδράτε, όταν καλωσόριζε ξανά ο Δήμαρχος της Σητείας τους Προέδρους των Δημοτικών διαμερισμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σητείας στις 18.2.11.
Δεν είδαμε να αντιδράτε στις κινήσεις των Ενεργών Πολιτών της Σητείας που τόσο έχουν γράψει για την ομάδα σας και, όταν μάλιστα αναφέρθηκαν ακόμα και στον δικηγόρο, κ. Βγόντζα λέγοντας ότι γίνεται συμμέτοχος μιας φατρίας συμφεροντολόγων προσβάλλοντας το δημοκρατικό αίσθημα των κατοίκων της περιοχής στις 24.1.11.
Από όλα αυτά συμπεραίνει ακόμα και ο λιγότερο ενημερωμένος ότι τόσο καιρό ξέρατε και καλύπτατε όλους αυτούς που έπαιξαν με τα συμφέροντα της Ιεράπετρας.

Για το «Βίο και Πολιτεία σας»
Εγώ προσωπικά δεν θέλω να θίξω ούτε το βίο ούτε την πολιτεία σας, αλλά απαντώ σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους φίλους σας, οι οποίοι κατ’ εξακολούθηση έβριζαν όλους εμάς αλλά και τον κ. Μαστοράκη, πρώην Δήμαρχο Ιεράπετρας, και παρ’ όλα αυτά εσείς προσωπικά ποτέ δεν βγήκατε ανοικτά να μας στηρίξετε.
Και ένα τελευταίο ερώτημα
Πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεστε από εμένα και για την απάντηση και του Υπουργού εσωτερικών στην ερώτηση στις 20.9.2011 των βουλευτών , κ. Παπαδιμούλη και κ. Κριτσωτάκη, και πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεστε πάλι από εμένα για το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφτηκε στις 7.11.2011 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εσείς ακόμα να περιμένετε τηλέφωνο στο γραφείο σας από τον Υπουργό Εσωτερικών;

Κύριε Δήμαρχε, όλοι νιώθουμε την εγκατάλειψη στο Δήμου μας και τις υποσχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο σκοπός μου, λοιπόν, δεν είναι να μηδενίσω ή να απαξιώσω το όποιο έργο γίνεται και δεν είμαι εδώ για να κάνω μόνο κριτική, αλλά να προτείνω λύσεις, για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που μας οδηγούν.
Δεν μπορεί όμως κ. Δήμαρχε σε μόνιμη βάση να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς τον ίδιο.
Έχετε γραφτεί με μεγάλα μαύρα γράμματα στην τοπική ιστορία, αλλά και στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους ως ο πρώτος Καλλικρατικός Δήμαρχος που έχασε περιοχές του Δήμου του, πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας του ο Καλλικράτης!
Είναι υποχρέωσή σας να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη από το λαό της Ιεράπετρας μια και δεν τολμήσατε να δώσετε την παραίτησή σας.».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είπε ότι «Εγώ δεν κατηγόρησα κανένα εκ τον υστέρων για εσφαλμένες ενέργειες που έγιναν κατά το παρελθόν.Ούτε για τα δημοψηφίσματα που δεν έγιναν, ούτε γιατί φορτίστηκε η κοινωνία του Μακρύ Γιαλού. Κατά την γνώμη την δική μου, δυο πράγματα έφταιξαν . Η πρώτη περίοδος όταν ανακοινώθηκε η ένταξη του δήμου Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεράπετρας και με το τρόπος που έγινε, δημιουργηθήκαν αντιθέσεις στην τοπική κοινωνία . Η δεύτερη φορά ήταν οι δημοτικές εκλογές που παρά τις προσπάθειες μας, αυτά τα χωριά αποφάσισαν διαφορετικά. Η πρώτη απόφαση που πήραν τα τοπικά συμβούλια ήταν να πάμε στη Σητεία . Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν έκανε κανένα λάθος»

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Πρωτόγνωρη η φετινή εορτή της Αγίας Αικατερίνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Πρωτόγνωρη η φετινή εορτή της Αγίας Αικατερίνης
Η Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης Πολιούχου Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Η Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης Πολιούχου Σητείας
Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης σε ζωντανή μετάδοση
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης σε ζωντανή μετάδοση
Θετικός στον Covid19 o Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Θετικός στον Covid19 o Γιάννης Πλακιωτάκης
Εξιτήριο έλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊλαμάκης από το Νοσοκομείο
ΣΗΤΕΙΑ
Εξιτήριο έλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊλαμάκης από το Νοσοκομείο
Ερώτηση Θραψανιώτη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση Θραψανιώτη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
3ο Πανελλήνιο Βραβείο για το Γυμνάσιο Χανδρά στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
ΣΗΤΕΙΑ
3ο Πανελλήνιο Βραβείο για το Γυμνάσιο Χανδρά στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Ενημέρωση πληγέντων παραγωγών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για τις ζημιές από την πλημμύρα το διάστημα 6 έως 11 Νοεμβρίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ενημέρωση πληγέντων παραγωγών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για τις ζημιές από την πλημμύρα το διάστημα 6 έως 11 Νοεμβρίου
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Ιεράπετρας
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Γ. Στεφανάκη προς τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς που αποφάσισαν το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στο Δήμο.
ΛΑΣΙΘΙ
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Γ. Στεφανάκη προς τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς που αποφάσισαν το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στο Δήμο.