Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για το ΤΑΙΠΕΔ

24 Προβολές

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος κατά της εκποίησης ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στη Μεγάλη Παραλία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Αναλυτικά το ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, προασπίζοντας τα δικαιώματα του Γεραπετρίτικου λαού, απαιτεί την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας πώλησης δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα των ακινήτων συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή Κουτσουναρίου Δήμου Ιεράπετρας, για τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση απ’ το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται να γίνει ηλεκτρονική δημοπράτηση την 15η Ιουλίου.

Σε κάθε επίδοξο αγοραστή διαμηνύουμε ότι η περιοχή σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Ιεράπετρας υπόκειται σε καθεστώς ειδικής προστασίας (ΠΕΠ 20) και ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Ο Δήμος Ιεράπετρας και η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση απ’ το σημερινό ισχύον καθεστώς.

Διεκδικούμε, ολόκληρη η ζώνη, που καθορίζεται μεταξύ παλαιότερης και νεότερης γραμμής αιγιαλού, να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα