Τιμή και δόξα στους ήρωες της Μάχης Κρήτης

8 Προβολές

ʼρχισαν στην Κρήτη οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η επέτειο της ιστορικής Μάχης της Κρήτης. Στο Ηράκλειο το πρωί παρουσία κλήρου, τοπικών αρχών και λαού τιμήθηκε η ιστορική επέτειος της Μάχη της Κρήτης με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης με Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκπροσώπους τοπικών αρχών, τοπικής αυτοδιοίκησης, κόμματα, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφάλειας, και αντιστασιακές οργανώσεις, ενώ ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, και Ν. Ζηλανδίας.
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιούνται σε ολόκληρο το νησί, αλλά και εκτός, όπου υπάρχουν Κρητικοί.
Μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την 72η επέτειο της ιστορικής Μάχης της Κρήτης
Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης , της συμπόρευσης όλων μας ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.
Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους, τους ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης. Είμαστε ευγνώμονες στους συμπατριώτες μας μαχητές αλλά και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων, από την μακρινή Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία αλλά και τη Βρετανία.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα