Την στήριξη του ΟΣΚ για σχολικές υποδομές ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

6 Προβολές

Την χρηματοδότηση των αιθουσών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας ζήτησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ηρακλή Δρούλια, παρουσία του βουλευτή κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος ζήτησε την έκτακτη εποχορήγηση με 120.000 ευρώ για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Σχολείο.
Η προμήθεια των αιθουσών είχε ενταχθεί αρχικά στο πανελλήνιο πρόγραμμα του ΟΣΚ αλλά λόγω ενστάσεων των υποψηφίων αναδόχων το πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει πανελλαδικά. Ο κ. Δρούλιας δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας με θετική εισήγηση προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

3ο Γυμνάσιο
Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε και το θέμα του προγράμματος ΣΔΙΤ για 15 σχολικά κτίρια της Κρήτης που είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν και στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει εξελιχθεί και δεν προβλέπεται στο εγγύς μέλλον να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.
Στο πλαίσιο αυτό αλλάζει αναγκαστικά και ο σχεδιασμός του Δήμου για την ωρίμανση του έργου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον επικεφαλής του ΟΣΚ να αναλάβει την προετοιμασία του έργου με μελέτη που θα εκπονήσει προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης είτε του ΟΣΚ και μέσω εθνικών πόρων, είτε του νέου ΠΕΠ Κρήτης. Ο κ. Δρούλιας ανταποκρίθηκε στο αίτημα σημειώνοντας ότι θα απαιτηθεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο για την εκπόνηση της μελέτης.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα