ΣΥΡΙΖΑ για την διάλυση του πρώην δήμου Μακρύ γιαλού

8 Προβολές

Αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση, μετά από πολιτικές που εφάρμοσαν εδώ και 30 χρόνια είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στην νομαρχιακή, που έφερε τον νομό μας στην τελευταία θέση της δημόσιας ανάπτυξης ( στου διαβόλου την μάνα είχε πει κάποιος δικός τους), εγκαλούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή η καθαρή μας θέση για την διάλυση του πρώην δήμου Μακρύ γιαλού.
Θα πούμε άλλη μια φορά την θέση μας, όχι γι? αυτούς που όταν έρθει η ώρα, ο λαός θα τους στείλει στα τάρταρα ,όπως κάνει και για τα αφεντικά τους, αλλά για τον λαό του νομού μας που τόσο πεισματικά θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά του προβλήματα.
Είχαμε πει και πριν τις εκλογές της Τ.Α πως ο «Καλλικράτης» είναι ένα σχέδιο διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης που εφαρμόστηκε στα πλαίσια του τότε μνημονίου , κυρίως για να κάνει οικονομία και όχι να την ανασυγκροτήσει. Από τότε είχαμε προβλέψει τα δεινά που σήμερα ζει και η Τ.Α. (έλλειψη ουσιαστικών έργων, διάλυση κοινωνικών και πολιτιστικών δομών κα) . Συγκεκριμένα για τον Μακρύ Γιαλό είχαμε πει έγκαιρα για να μην διχαστεί η κοινωνία έπρεπε να αφεθεί μόνη της να αποφασίσει μέσα από ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα. Αντ? αυτού ακολουθήθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες , με τις γνωστές συνέπιες του διχασμού της κοινωνίας Τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πρέπει να λυθούν με γνώμονα τα συμφέροντα και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των αρχόντων της Ιεράπετρας ή της Σητείας. Στην κατεύθυνση αυτή έστω και τώρα είναι αναγκαίο να συνεννοηθούν οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο οι εκπρόσωποι που μπορεί να έχουν συμφέροντα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση). Ο καλύτερος φυσικά τρόπος για την παλλαϊκή συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων είναι το δημοψήφισμα . Ποιός άραγε φοβάται ένα δημοψήφισμα.
Αυτά τονίσαμε και στην συνάντηση στον Κουτσουρά , αυτά λέμε και στον λαό της Ιεράπετρας και της Σητείας, γιατί η συνεργασία μεταξύ των δήμων και των κατοίκων και όχι ο διχασμός είναι προς όφελος όλων.
ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λασιθίου.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα