Συνάντηση για τις Λαϊκές Αγορές στο Δήμο Αγίου Νικολάου

10 Προβολές

Χθες Τετάρτη 14/03/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δήμο Αγίου Νικολάου μεταξύ του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Σγουρού με τον Σύλλογο Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λασιθίου και με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Λασιθίου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα των δύο Συλλόγων για τη μείωση των τελών που καταβάλλονται στο Δήμο.
Παραβρέθηκαν ο κ. Σαμπροβαλάκης Μιχάλης πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Πολιτών Λαϊκών Αγορών Λασιθίου και ο αντιπρόεδρος κ. Μαρκάκης Δημήτρης, ο κ. Βούρος Χρήστος – πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων των Λαϊκών Αγορών Λασιθίου και ο κ. Ανδριανάκης Νεκτάριος – Γενικός Γραμματέας ΣΕΕΛΑΛ.

Aναφερόμενος o Δήμαρχος στο θέμα της μείωσης των τελών ενημέρωσε τα μέλη των δύο συλλόγων ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται θετικά και το ποσοστό της μείωσης θα ορισθεί μετά από την απόφαση που θα πάρουν η οικονομική επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Κουνενάκης τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η διατήρηση του επαγγελματικού ιστού ώστε να αποφευχθεί ένας άνισος ανταγωνισμός στην τοπική αγορά.

Σχετικά με το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Λαϊκή Αγορά σε περίοδο κρίσης, ο Δήμαρχος ως απάντηση στο «Κίνημα της Πατάτας» πρότεινε να δημιουργηθεί το « Κίνημα των παραγωγών των Λαϊκών Αγορών Λασιθίου» το οποίο όχι μόνο θα υποστηρίζει τους παραγωγούς αλλά θα είναι μόνιμο, θεσμοθετημένο και με καλύτερη οργάνωση ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

«Λαμβάνοντας υπόψη παράπονα πολιτών σχετικά με τις τιμές των προϊόντων θα πρέπει να αποδειχθεί εις το εξής, ότι η Λαϊκή Αγορά στην οποία εμείς ως κοινωνία δίνουμε ένα πλεονέκτημα, ανταποκρίνεται και επιστρέφει στην κοινωνία καλές υπηρεσίες, ποιότητα και καλές τιμές. Συνεπώς καλό είναι να υπάρξει επαναπροσδιορισμός του τίτλου της Λαϊκής Αγοράς και να επανακτήσει το νόημα και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε» συμπλήρωσε ο κ. Κουνενάκης.

Στη συνέχεια τα μέλη των δύο συλλόγων των Λαϊκών Αγορών Λασιθίου αναφέρθηκαν στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους παραγωγούς αλλά και τους εμπόρους όπως τα φαινόμενα του παραεμπορίου, οι έλεγχοι αδειών πώλησης προϊόντων στις αγορές καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς την κρίση ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τους παραγωγούς ώστε τα προϊόντα να πωλούνται σε χαμηλές τιμές και οι Λαϊκές Αγορές να γίνουν και πάλι ελκυστικές στους καταναλωτές.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα