Σκέψεις και Συσκέψεις για τη δημιουργία Ιχθυόσκαλας “Ανατολικής Κρήτης”

8 Προβολές

Λάβαμε δελτίο τύπου της Περιφέρειαες Κρήτης με θέμα τη δημιουργία Ιχθυόσκαλας “Ανατολικής Κρήτης”. Αρχικά έδειξε ενδιαφέρον, όταν όμως το διαβάσει κάποιος βλέπει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ας δούμε τι λέει πρώτα το δελτίο:

Οι δυνατότητες για την δημιουργία ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη με την συνεργασία της υπάρχουσας ιχθυόσκαλας στα Χανιά, εξετάστηκαν σε σύσκεψη με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Ελλάδας Κώστα Ξυλούρη, και του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά.

Ο Κώστας Ξυλούρης που με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, πρότεινε στην αντιπεριφερειάρχη, ότι ο φορέας στον οποίο εκείνος προεδρεύει μπορεί να χρηματοδοτήσει την μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα όλους τους παραγωγούς.

«Είναι ανάγκη δημιουργίας μεγάλης ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο που θα καλύπτει την Ανατολική Κρήτη, και θα συνεργάζεται με αυτή των Χανίων ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι παραγωγοί των αλιευτικών σκαφών. Με τη δημιουργία της νέας μεγάλης ιχθυόσκαλας θα υπάρξει έλεγχος στην διακίνηση-εμπορία αλιευμάτων αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και εσόδων για την Κρήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ξυλούρης, προσθέτοντας ότι «η αλιεία είναι ο δεύτερος μετά τον τουρισμό πλουτοπαραγωγικός τομέας της χώρας μας και ο Οργανισμός μας δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές αλιείας αλλά και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας προτείνεται η δημιουργία ιχθυόσκαλας. Ωστόσο το θέμα, χρίζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να αναλυθούν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την λειτουργία της».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς εμφανίστηκε καταρχήν θετικός στην δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο. «Θα το δούμε το θέμα με προσοχή όπως επίσης που μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η λειτουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο θα συνεισφέρει συνολικότερα στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ θα δώσει και νέες θέσεις εργασίας».

Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση αλλά εμείς βλέπουμε άλλη ανάγνωση. Κατά που δείχνει το πράμα, για άλλη μια φορά γίνεται επίκληση της Ανατολικής Κρήτης για τη δημιουργία πραγμάτων στο Ηράκλειο. Νομίζουμε καλύτερα η περιφέρεια θα να μας ομολογούσε την πρόθεσή της, ότι στόχο έχει την ανάπτυξη μόνο του Ηρακλείου και να σταματήσει να χρησιμοποιεί ονόματα “Ανατολικής Κρήτης” Αμ΄ επος αμ΄ εργον για τη δημιουργία πραγμάτων που αφορούν το Ηράκλειο. Ας κοιτάξουν επιτέλους την ανατολική Κρήτη με τα πολλά προβλήματα αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα