Παρουσίαση βιβλίου “Food for Thought”

20 Προβολές

Παρουσιάστηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη του Δήμου Ιεράπετρας το βιβλίο “Food for Thought” της εκπαιδευτικού Αγγλικής γλώσσας Αγγελικής Χρηστάκη.
Για το βιβλίο μίλησαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου και Λασιθίου, Αγγλικής Γλώσσας κ. Ελένη Πουλλά, Φυσικής Αγωγής κ. Θανάσης Κατσαγκόλης και η συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο δραματοποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν από μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της κ. Μαρίας Αγιαννιωτάκη.
Το “Food for Thought” πραγματεύεται το θέμα της υγιεινής διατροφής και στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στις διατροφικές επιλογές των παιδιών με αφορμή το πάρτι γενεθλίων ενός εντεκάχρονου κοριτσιού.
Είναι ένα θεατρικό παραμύθι που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Αγγλικής που επιθυμούν να διδάξουν τη γλώσσα μέσα από το εκπαιδευτικό θέατρο. Μπορεί επίσης να διδαχτεί και σαν ένα μικρό παραμύθι που ζωντανεύει τους διαλόγους και κινητοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών μέσα από την καλλιτεχνική και εύστοχη εικονογράφηση της ζωγράφου Κλειώς Χρηστάκη.
Στο βιβλίο εμπεριέχονται ασκήσεις κατανόησης και εξάσκησης, γλωσσάρι με διατροφικούς όρους και ολόκληρο το σενάριο για το ανέβασμα θεατρικής παράστασης.
Το επίπεδο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τη Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών (CEFR) είναι Α1/2 έως Β1.
Το παραμύθι διδάχτηκε και δραματοποιήθηκε από τη συγγραφέα και τους μαθητές της Ε΄τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Σητείας το σχολικό έτος 2008-2009.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου – Λασιθίου κ. Ελένη Πουλλά, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης και η συγγραφέας του βιβλίου “Food for Thought” κ. Αγγελική Χρηστάκη, ευχαριστούν θερμά το Δήμο Ιεράπετρας για την παραχώρηση της αίθουσας όπως και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Αγιαννιωτάκη.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα