Ο Πολιτιστικός σύλλογος ΝΕΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ για το νοσοκομείο?

22 Προβολές

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Νεάπολη, 31/1/2013
Στο πλαίσιο των συντονισμένων και καλά μεθοδευμένων προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προβεί άμεσα στη Διασύνδεση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νεάπολης Κρήτης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» με τα υπόλοιπα τρία υφιστάμενα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου το Διοικητικό Συμβούλιο και σύσσωμα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Νεάπολης», εκφράζουμε την ριζική και εντονότατη αντίθεσή και αγανάκτησή μας στην προοπτική αυτής της διασύνδεσης, με την ταυτόχρονα εντελλόμενη μεταβίβαση των δωρεών – κληροδοτημάτων στο νέο ενιαίο νοσοκομείο, συντασσόμενοι απόλυτα στα δίκαια και ευλόγα αιτήματα της Αν/τριας Διοικήτριας κας Κρυσταλλίας Μοσχοβιτάκη καθώς και του Συλλόγου των εργαζομένων.
Πεποίθησή μας είναι πως ότι το εν λόγω εγχείρημα, δεν εξυπηρετεί την ποιοτική αναβάθμιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Μεραμπέλλου.
Πικραμένοι έχουμε πλέον βαρεθεί τις υποσχέσεις και τις άνωθεν βαρύγδουπες δηλώσεις, έχουμε πια χορτάσει να παρακολουθούμε τη διάλυση και συντονισμένη αποδυνάμωση του τόπου μας από πλευράς παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες της, με αποφάσεις που λαμβάνονται “εν μια νυχτί” χωρίς εμάς για εμάς. Μετά τις υπηρεσίες του Δήμου, την Εφορία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τις λοιπές υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν ήρθε και η σειρά του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, να θυσιαστεί όπως επιχειρείται από κάποιους στο βωμό απώτερων συμφερόντων. Ήρθε η σειρά του μοναδικού για την Νότια Ελλάδα Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης, ενός έργου πνοής για την περιοχή μας να μην υλοποιηθεί.
Σε όλα τα ερωτήματα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει ούτε μία ικανοποιητική και πειστική απάντηση, επιχειρώντας προκλητικά με συνοπτικές διαδικασίες να προβεί σε κρίσιμες για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας μεταρρυθμίσεις με δυσβάστακτο από όλες τις πλευρές αποτέλεσμα, υπερασπιζόμενο μονάχα ξένα προς εμάς και τους συμπολίτες μας συμφέροντα.
Οι Νέοι Νεάπολης, πρωταγωνιστώντας τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας, προασπιζόμενοι πάντοτε με ευαισθησία και αισθήματα αλληλεγγύης τα συμφέροντα της Νεάπολης, αντιδρούμε σφοδρότατα στην επερχόμενη διασύνδεση του Νοσοκομείου μας με τα λοιπά του νομού μας, με την ταυτόχρονη απώλεια της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου του. Αντιδρούμε και διατρανώνουμε τη φωνή μας για την άμεση επιτέλους υλοποίηση του Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης, δεσμευόμενοι να δώσουμε των υπέρ πάντων αγώνα προς την κατεύθυνση αυτή.
Για εμας και για όλους τους Νεαπολίτες είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η παραμικρή ολιγωρία θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην κοινωνία μας, καθηλώνοντάς την ουσιαστικά. Ήρθε επιτέλους ο καιρός να γίνει πράξη η απαίτηση όλων μας για απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα πλεονασματικού Νοσοκομείου μας, με την ταυτόχρονη υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα