Ο εορτασμός των Θεοφανείων στον ʼγιο Νικόλαο

216 Προβολές

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον ʼγιο Νικόλαο  στον  Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος  καθώς και στο λιμάνι. Μετά την τέλεση της Πανηγυρικής θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό της Αγίας  Τριάδας,  η πομπή με τους ιερείς, τους επισήμους και την Φιλαρμονική του Δήμου, πορεύτηκε προς το λιμάνι.

an11393.jpg

antheo1_2012.jpg

Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε  με μεγαλοπρέπεια και φέτος στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. κ. Νεκταρίου καθώς και άλλων ιερέων της Εκκλησίας.

antheo015.jpg

Την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ακολούθησαν πολλοί τολμηροί κολυμβητές οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ανάμεσα στα  καΐκια που τους περιτριγύριζαν. Στον εορτασμό των Θεοφανείων παραβρέθηκαν ο βουλευτής  του Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης N. Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός,  κ. Μιχάλης Κερούλης,  κ. Μιχάλης Σγουρός,  Δημοτικοί σύμβουλοι,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Στέργιος Ατσαλάκης, οι διοικητές της  Αστυνομίας,  της  Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σώματος καθώς και  εκπρόσωποι όλων των φορέων της πόλης μας. Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε τον Αγιασμό των Υδάτων!

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ευχήθηκε σε όλους τους συμπολίτες μας  η νέα χρονιά να είναι πιο φωτισμένη,  να υπάρξει μεγαλύτερη σοφία ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και η πατρίδα μας να βρει το δρόμο που της αξίζει και οι άνθρωποι να δουν ημέρες ευτυχίας και γαλήνης.

antheo2_2012.jpg

Την τελετή των Θεοφανείων κινηματογράφησε  Ιαπωνικό  τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον ʼγιο Νικόλαο στα πλαίσια του ταξιδιωτικού  αφιερώματος που πραγματοποιεί  στην Κρήτη.  Ανάμεσα στους τολμηρούς κολυμβητές ήταν και ένας Ιάπωνας,  μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου, ο οποίος θέλησε να συμμετέχει στην τελετή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα