Ολοκληρώνεται ο “Νέος Περιφερειακός δρόμος»

15 Προβολές

Στην περιοχή του Ξερόκαμπου στον ʼγιο Δημήτριο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Κερούλη και τον εργοδηγό του Δήμου κ. Γιάννη Λουκάκη προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις τελευταίες εξελίξεις των εργασιών του νέου μεγάλου περιφερειακού δρόμου, στο ύψος του ξενοδοχείου Micro Village.

Ο νέος περιφερειακός δρόμος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την πόλη του Αγίου Νικολάου και ξεκινάει από την περιοχή του Γαργαδόρου, διατρέχει όλη την περιφέρεια του Αγίου Νικολάου από τα Νόμια, τον Σταυρό, τη νέα δεξαμενή, περνά κάτω από τον ʼγιο Δημήτριο και καταλήγει στο Αμμούδι. Μετά την ολοκλήρωσή του θα αλλάξουν πολλά κυκλοφοριακά δεδομένα και το έργο αυτό θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην πόλη καθώς επίσης θα βοηθήσει ώστε να αρχίσει να επιλύεται οριστικά πλέον το πρόβλημα των υποδομών στο νέο σχέδιο πόλης. Η έκταση του έργου είναι 5,7 χιλ. και διατρέχει όλο το νέο σχέδιο της πόλης του Αγίου Νικολάου βελτιώνοντας όλο το λειτουργικό πρόβλημα του νέου σχεδίου.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ο νέος περιφερειακός δρόμος συνδέει τη μία πλευρά της πόλης με την άλλη ενώ θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον περίπατό μας με εξαιρετική θέα, επειδή έχει οροθετηθεί πάνω στην οριογραμμή των λόφων της περιοχής και το οπτικό αποτέλεσμα είναι πανοραμικό.

Διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια, ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαβάσεις πεζών ανά οικοδομικό τετράγωνο, οριζόντια και κάθετη σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και προστατευτικά κιγκλιδώματα και σε αρκετά κεντρικά σημεία θα υπάρξουν αναπλάσεις και αισθητικές βελτιώσεις καθώς και φυτεύσεις πράσινου.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα