Οι 6οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου ένα μήνα πριν την εκκίνηση

10 Προβολές

Ένα μήνα πριν την εκκίνηση των 6ων Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεραπέτρας, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 οι εγγραφές συνεχίζονται και γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=cf1f8fe029b5e825241ba69a68fcc6cc

Οι αιτήσεις  θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ.

Οι Αγώνες με μια ματιά  

Ορεινός αγώνας 21,5 χλμ

Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης : Κυριακή 14-10-2018     9:30 π.μ.

Διαδρομή : Κυκλική  Εκκίνηση-Τερματισμός : Πλατεία Καβουσίου Ιεράπετρας.

Συνολικό μήκος διαδρομής:21,5 χλμ

Θετική υψομετρική (συν. ανάβαση)/Αρνητική υψομετρική (συν.κατάβαση): ±1300 μ

Δείκτης ανάβασης : 61

Ελάχιστο υψόμετρο : 110 μ (Καβούσι).  Μέγιστο υψόμετρο : 900 μ

Σταθμοί τροφοδοσίας : 6 (νερά ,ισοτονικά, τζέλ, σνακς κ.τ.λ)

Ποιότητα πεδίου : 60 % μονοπάτι  33%  χωματόδρομος 7% άσφαλτος-τσιμεντόδρομος

Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου : 2 ώρες 10 λεπτά .

Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού τελευταίου : 4 ώρες .

Έγκυρος χρόνος τερματισμού :  4 ώρες

Κόστος συμμετοχής : 17 ευρώ (θα καταβάλλεται λίγο πριν την εκκίνηση με την παραλαβή αριθμού)

Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vvmzvfpaxsrhspgd

Ορεινός αγώνας  10 χλμ

Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης : Κυριακή 14-10-2018     9:30π.μ.

Διαδρομή : Κυκλική Εκκίνηση-Τερματισμός : Πλατεία Καβουσίου Ιεράπετρας.

Συνολικό μήκος διαδρομής :10 χλμ θετική υψομετρική (συν. ανάβαση)/Αρνητική υψομετρική (συν. κατάβαση): ± 500 μ

Ελάχιστο υψόμετρο : 110 μ (Καβούσι) Μέγιστο υψόμετρο : 500 μ

Σταθμοί τροφοδοσίας : 3 (νερά, ισοτονικά, σνακς)

Ποιότητα πεδίου : 50 % μονοπάτι  50%  χωματόδρομος

Κόστος συμμετοχής : 12 ευρώ (θα καταβάλλεται λίγο πριν την εκκίνηση με την παραλαβή αριθμού).

Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ooivxgiybjdmdpsz

Ορεινός αγώνας  6 χλμ

Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης : Κυριακή 14-10-2018     9:30π.μ.

Διαδρομή : Κυκλική Εκκίνηση-Τερματισμός : Πλατεία Καβουσίου Ιεράπετρας.

Συνολικό μήκος διαδρομής :6 χλμ θετική υψομετρική (συν. ανάβαση)/Αρνητική υψομετρική (συν. κατάβαση): ± 310 μ

Ελάχιστο υψόμετρο : 110 μ (Καβούσι) Μέγιστο υψόμετρο : 310μ

Σταθμοί τροφοδοσίας : 2 (νερά, ισοτονικά)

Ποιότητα πεδίου : 50 % μονοπάτι  50%  χωματόδρομος

Κόστος συμμετοχής : 7 ευρώ (θα καταβάλλεται λίγο πριν την εκκίνηση με την παραλαβή αριθμού).

 

 Κατηγορίες – Έπαθλα

 Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 21,5 χλμ  θα είναι ως εξής :

1) Γενικής κατάταξης Ανδρών

2) Γενικής κατάταξης Γυναικών

3) Ανδρών 18-39

4) Γυναικών 18-39

5) Βετεράνων ανδρών 40-49

6) Βετεράνων γυναικών 40-49

7) Βετεράνων ανδρών 50-59

8) Βετεράνων γυναικών 50 άνω

9) Βετεράνων ανδρών 60 άνω

 

Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 10 χλμ  θα είναι ως εξής :

1) Γενικής κατάταξης Ανδρών

2) Γενικής κατάταξης Γυναικών

Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 6 χλμ  θα είναι ως εξής :

1) Γενικής κατάταξης Ανδρών

2) Γενικής κατάταξης Γυναικών

 Έπαθλα

Οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο. Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 21,5 χλμ και τον αγώνα 10 χλμ θα λάβουν τεχνικό T-shirt και βαρύτιμο μετάλλιο. Στον μικρό αγώνα των 6 χλμ βαμβακερό T-shirt και μετάλλιο.

 

Διαδρομές

Σε πανέμορφα τοπία του ορεινού όγκου της περιοχής πραγματοποιείται για 6η χρονιά ο αγώνας των 21,5 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι). Για δεύτερη χρονιά γίνεται  ο ορεινός αγώνας των 10 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±500 μ. 50% μονοπάτι) στην πανέμορφη κοιλάδα της Αύγου σε παλιά μονοπάτια της περιοχής που καθαρίστηκαν για την πραγματοποίηση των αγώνων. Επίσης επανέρχεται ο αγώνας των 6 χλμ σε μια διαδρομή με το φαράγγι του Χαυγά μέσα από τον αρχαίο ελαιώνα της περιοχής.

Οι αθλητές θα γνωρίσουν το μοναδικό φαράγγι Μέσωνα και Χαυγά, το πανέμορφο  πευκόδασος της Θρυπτής, την καταπράσινη περιοχή της Αύγου και θα μπορούν να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου και του βόρειου Κρητικού πελάγους με το άρωμα των βοτάνων της περιοχής να σας συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή.

Διαδικασία εγγραφής  – Συμμετοχή

Για εγγραφή για τους ορεινούς αγώνες των 21,5 χλμ, 10 χλμ και 6 χλμ κάντε κλικ εδώ: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=cf1f8fe029b5e825241ba69a68fcc6cc

Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα άνω των 18 ετών.

Καλό θα είναι καθένας που επιθυμεί να συμμετέχει να έχει μια στοιχειώδη εμπειρία από αγώνες βουνού και κίνηση σε ορεινό πεδίο και μονοπάτια.

Ο κάθε αθλητής λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δικιά του ευθύνη. Η οργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζόμενων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα.

Την ημέρα του αγώνα θα γίνεται παραλαβή αιτήσεων και  εγγραφές μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους όπως δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση του αγώνα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 17 ευρώ για τον αγώνα των 21,5 χλμ και  12 ευρώ για τον αγώνα των 10 χλμ, 7 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ. Το ποσό θα καταβάλετε στη γραμματεία λίγο πριν την εκκίνηση με την παραλαβή του αριθμού.

Σήμανση-Ασφάλεια

 Θα πραγματοποιηθεί πυκνή σηματοδότηση της διαδρομής. Η σηματοδότηση θα γίνει με οικολογικά σπρέι πορτοκαλί χρώματος το οποίο απομακρύνεται με την πάροδο του χρόνου και οι πλαστικές πινακίδες σήμανσης και κορδέλες που θα χρησιμοποιηθούν θα αφαιρεθούν μετά το τέλος του  αγώνα .

Επίσης θα υπάρξει  χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Ο κάθε συμμετέχοντας οφείλει να ακολουθεί τα παραπάνω σήματα και να αγνοεί τυχόν ξένα προς τον αγώνα έτσι ώστε να  είναι πάντα εντός διαδρομής και να μην κινδυνεύει να ακυρωθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η σήμανση θα είναι πυκνή περισσότερο στα μονοπάτια και λιγότερο στους δρόμους. Σε καμιά περίπτωση  όμως ο αθλητής δεν θα πρέπει να διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων χωρίς να συναντήσει ίχνος σήμανσης (πινακίδα, σπρέι, κορδέλα κτλ). Όταν αυτό συμβεί, τότε ο συμμετέχοντας βρίσκεται εκτός διαδρομής και θα πρέπει να κινηθεί προς τα πίσω αναζητώντας το τελευταίο ίχνος σηματοδότησης, και να συνεχίσει πλέον κανονικά πάνω στην χαραγμένη διαδρομή. Καλό είναι ο αθλητής να μην  κινηθεί αυτοβούλως και προς υποθετική κατεύθυνση γιατί αυτό μπορεί να τον  αποπροσανατολίσει τελείως , και να τον οδηγήσει πολύ μακριά από την διαδρομή του αγώνα.

Ασφάλεια-Υποστήριξη

Υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα με 6 έξι κύριους  πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς τροφοδοσίας με ενεργειακά τζελ , ισοτονικά ,σνακς, κτλ για τον αγώνα των 21,5 χλμ, 3 σταθμοί για τον αγώνα των 10 χλμ και 2 σταθμοί για τον αγώνα των 6 χλμ. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει εθελοντής Σαμαρείτης για τις πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας στον Αζοριά θα είναι κοινός και για τους τρεις αγώνες.

Ασύρματη τηλεπικοινωνιακή κάλυψη με την βοήθεια των Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης σε κάθε σημείο της διαδρομής, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά την πραγματοποίηση του.

Άνθρωποι του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας θα βρίσκονται διεσπαρμένοι σε επιλεγμένα  σημεία της διαδρομής έτοιμοι να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όταν κάποιος αθλητής θελήσει να εγκαταλείψει τον αγώνα θα πρέπει να ενημερώσει το πλησιέστερο σταθμό τροφοδοσίας ή τον πρώτο Εθελοντή Σαμαρείτη , που θα συναντήσει και να ζητήσει (αν ο ίδιος το θέλει) να μεταφερθεί με μέσο της οργάνωσης στο σημείο τερματισμού.

 

Ο τόπος

Το Καβούσι είναι το αρχαιότερο χωριό της Κρήτης με διαρκή και αδιάλειπτη κατοίκηση 7000 χρόνων! Χτισμένο στους πρόποδες του σημαντικού ορεινού όγκου της Ανατολικής Κρήτης «Θρυπτή», σε υψόμετρο110 μέτρων, δεσπόζει στο κέντρο του νομού Λασιθίου.

Οι αθλητές που θα τρέξουν θα έχουν την δυνατότητα να δουν την Αρχαία  Μινωική Ελιά Καβουσίου (5.000 χρόνων) του Ιερού Άλσους της περιοχής, που περικλείεται από τους αρχαίους οικισμούς «Ακρόπολη Αζοριά», “Βρόντος”, “Πλάι του Κάστρου”.

 

Πως θα έρθετε

Το Καβούσι βρίσκεται στα 25 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο προς Σητεία (πάνω στην εθνική οδό) σε υψόμετρο 110 μ.

Για την μεταφορά επίσης των αθλητών θα υπάρχει λεωφορείο από Ηράκλειο προς Καβούσι και αντίστροφα.  Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από το Άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας  Ηρακλείου στις 7:00 πμ.

Η μεταφορά θα είναι δωρεάν. Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο Θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή στο αντίστοιχο πεδίο με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής είτε να το δηλώσει επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της διοργάνωσης του αγώνα.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το ΚΤΕΛ τις προηγούμενες μέρες μπορείτε να έλθετε μέσω του Δρομολογίου Ηράκλειο – Σητείας. Το λεωφορείο κάνει στάση ακριβώς στο κέντρο του χωριού. Πληροφορίες για τα δρομολόγια από Ηράκλειο θα βρείτε εδώ https://www.ktelherlas.gr/ . Επίσης η επιστροφή μπορεί και πάλι να εξυπηρετηθεί μέσω του δρομολογίου Σητείας. Το λεωφορείο χρειάζεται περίπου πενήντα λεπτά από την αναχώρηση του από Σητεία για να φτάσει Καβούσι.

 

Διοργανωτές

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου Ιεράπετρας. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου και η Επιτροπή Διεξαγωγής Αγώνα εύχεται στους φίλους αθλητές καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλούς αγώνες και σας περιμένουμε να συναντηθούμε 14 Οκτωβρίου στον τόπο μας.

Φιλοξενία (Γεύμα)

Μετά το τέλος των αγώνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου  θα προσφέρει το παραδοσιακό γεύμα σε κάθε συμμετέχοντα των ορεινών αγώνων.

Εθελοντές

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας : Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης , Ερυθρό Σταυρό και Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης (ΕΔΙΚ).

 

Καλή Αντάμωση στο Καβούσι !

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης