Οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Κωνσταντίνος Θάνου στον ʼγιο Νικόλαο

52 Προβολές

Την αίθουσα ʼρσης βαρών και Πάλης ΤΑΛΩΣ, στην περιοχή Αμμούδας Αγίου Νικολάου εγκαινίασαν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012, ο Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β., ο Κώστας Θάνος, Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Π, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ʼρσης Βαρών κ. Νίκου Σκιαδά.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ετελέσθει Αγιασμός και κόψιμο κορδέλας από τους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Κωνσταντίνο Θάνο. Το πρόγραμμα της τελετής των εγκαινίων άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσόρισμα στους επισήμους και τους καλεσμένους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ʼρσης Βαρών κ. Πύρρος Δήμας, ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κ. Κώστας Θάνου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ʼρσης Βαρών κ. Νίκος Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου Πάλης και ʼρσης Βαρών «Αλμυρός» κ. Αρτέμης Κοκολάκης, ο κ. Γιάννης Κοκολάκης, διακεκριμένος αθλητής και μέλος του Σωματείου Πάλης και ʼρσης Βαρών «Αλμυρός» καθώς και πρώην πρόεδροι και παράγοντες του Σωματείου ʼρσης Βαρών και Πάλης Την εκδήλωση πλαισίωσαν Αθλητές του Σωματείου «Αλμυρός» με επιδείξεις Πάλης και ʼρσης Βαρών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου παρέδωσε αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες στους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Κωνσταντίνο Θάνο καθώς και στον κ. Νίκο Σκιαδά , Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ʼρσης Βαρών.

Τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν οι ομοσπονδίες Ε.Ο.Α.Β., Ε.Ο.Φ.Π. και «ΑΛΜΥΡΟΣ», στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη καθώς και στους προέδρους , προπονητές, αθλητές και σε όσους έχουν προσφέρει και στηρίξει τα αθλήματα της ʼρσης Βαρών και της Πάλης αντίστοιχα. «Ηταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας ,δεδομένου ότι το Σωματείο ΑΛΜΥΡΟΣ είχε ανάγκη από ένα σύγχρονο χώρο άθλησης και μέχρι τώρα αυτή η ανάγκη καλυπτόταν εν μέρει σε ακατάλληλους χώρους.

Παρά τις δυσκολίες, το Σωματείο μας παρήγαγε και παράγει σημαντική δουλειά προσελκύοντας πολλούς νέους ανθρώπους. Με το πάθος και την πίστη της Διοίκησης και των γυμναστών ,τον ενθουσιασμό των αθλητών και με ελάχιστα μέσα κατάφερε να έχει διάρκεια, συνέχεια, καθώς και πολλές επιτυχίες σε αγώνες περιφερειακούς αλλά και πανελληνίους, καθώς επίσης και ατομικές συμμετοχές στις εθνικές αντιπροσωπείες.

Η απόκτηση λοιπόν μιας σύγχρονης και λειτουργικής αίθουσας θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερες συνθήκες, περισσότερους αθλούμενους και καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Δήμος μας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και ελπίζω ότι μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας θα μπορέσει να στηρίξει και άλλα σχέδια και προγράμματα για τον αθλητισμό του τόπου μας ο οποίος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πολλές επιτυχίες.

 Διότι σε μια εποχή κρίσης πολιτισμικής και αξιών, η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού, του συναγωνισμού, της αλληλεγγύης αλλά και της ευγενούς άμιλλας είναι σταθερές που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να μην καταρρεύσουν και να στοχεύσουν στο μέλλον.

 Η μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την ιδιαίτερη βοήθεια του κ.Σκιαδά ,τον οποίο και ευχαριστούμε και στις 11-9-2006 δημοπρατήθηκε το έργο. .. ΤΑΛΩΣ θα είναι η ονομασία της αίθουσας, ο οποίος ήταν « ο μυθικός φύλακας της Κρήτης», γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην μελέτη και την κατασκευή του έργου, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ,τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές ,την Εταιρεία Χ.Λυδάκης ΑΕ, το Σωματείο ΑΛΜΥΡΟΣ για τη στήριξη και βοήθεια και εύχομαι αυτή η υποδομή να αποτελέσει μια κυψέλη αθλητισμού για τη νεολαία της περιοχής μας.

 Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στους Ολυμπιονίκες μας Πύρρο Δήμα και Κώστα Θάνο, αποδίδοντας τιμή με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου ,σε δυο έλληνες αθλητές μας που μας τίμησαν και επέτυχαν υψηλούς στόχους στην παγκόσμια αρένα του αθλητισμού ,σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά και μας έκαναν υπερήφανους.

Τους ευχαριστούμε γιαυτό και θα έχουν εκ μέρους μας την αιώνια τιμή και αγάπη» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με κρητικό, λαϊκό και μοντέρνο πρόγραμμα και παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης από τους χορευτές της Ακαδημίας Χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη.

 Θα πρέπει να σημειώσουμε οι Αγώνες Κυπέλου Ελλάδος Πάλης στην άμμο (Beach Wrestling) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9/09/2012 στην παραλία «ʼμμος» Αγίου Νικολάου. Στην Τελετή των Εγκαινίων παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Κερούλης, κ. Νίκος Αφορδακός, ο κ. Πανίκος Καρατσής, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ Αγ. Νικολάου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της περιοχής, ο κ. Γιώργος Ξένος υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού στον ΠΑΟΑΔΝ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Αθλητικών Σωματείων, αθλητές και αθλήτριες και πλήθος κόσμου.

a3112.jpg
apkav10-001.jpg

apkav3.jpg

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Χιόνισε χθες στα ορεινά της Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Χιόνισε χθες στα ορεινά της Σητείας
Τυπογραφίας, συνέχεια…
Χωρίς κατηγορία
Τυπογραφίας, συνέχεια…
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο!
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο!
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της τυποποίησης του ελαιολάδου στην Κρήτη στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του κρητικού ελαιολάδου ως ΠΓΕ
ΚΡΗΤΗ
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της τυποποίησης του ελαιολάδου στην Κρήτη στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του κρητικού ελαιολάδου ως ΠΓΕ
Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος-Συζητήθηκαν 8 μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
ΚΡΗΤΗ
Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος-Συζητήθηκαν 8 μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΛΜΕΠΑ Αγίου Νικολάου
ΛΑΣΙΘΙ
Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΛΜΕΠΑ Αγίου Νικολάου
Δελτίο τύπου συνδυασμού: ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο Μέλλον
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Δελτίο τύπου συνδυασμού: ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο Μέλλον
ΒΟΑΚ, από την εξαγγελία στην δέσμευση και μέχρι την ολοκλήρωση, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΒΟΑΚ, από την εξαγγελία στην δέσμευση και μέχρι την ολοκλήρωση, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη
Πώς να προστατευτούμε από τους αντιεμβολιαστές
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πώς να προστατευτούμε από τους αντιεμβολιαστές
Νέα κρούσματα covid στην περιοχή της Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Νέα κρούσματα covid στην περιοχή της Σητείας