Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης στον Δήμο Ιεράπετρας

19 Προβολές

Τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, κ. Μανώλη Μπαρμπεράκη και κ. Βασίλη Αϊβαλιώτη υποδέχτηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

9877

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε παρουσία και του Αντιδημάρχου, κ. Μανώλη Φραγκούλη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις  σχολικές μονάδες της Ιεράπετρας, τις κτιριακές υποδομές, καθώς και θέματα σχετικά με την δημιουργία νέων.

Συγκεκριμένα, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς είναι η στέγαση του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας και ειδικότερα η προσπάθεια που αυτή τη στιγμή καταβάλλεται από τον Δήμο προκειμένου να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ η δημιουργία σχολικού κτιρίου για την στέγασή του.

9878

Παράλληλα, το θέμα της δημιουργίας του 6ου δημοτικού απασχόλησε ιδιαίτερα την συζήτηση, αφού, όπως τονίστηκε, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για δημιουργία ενός ακόμα σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεδομένης της συμφόρησης που παρατηρείται στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρθηκε επ’ αυτού από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας η επιλογή του χώρου εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τη δημιουργία του 6ου δημοτικού, αφού το ήδη προτεινόμενο οικόπεδο δεν φαίνεται να διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, οπότε και θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου διεξοδική συζήτηση και εναλλακτική πρόταση.

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της στέγασης του Γενικού Λυκείου Μακρύ Γιαλού, το οποίο μέχρι και σήμερα στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας η δημιουργία ενός νέου κτιρίου  αναμένεται να καλύψει  τις ανάγκες του εν λόγω σχολείου και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους μαθητές.

Στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε «οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιεράπετρας και ο πρόεδρος τους, κ. Ηλίας Νταραράς καθημερινά καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων τόσο σε επίπεδο συντηρήσεων και κτιριακών ζητημάτων όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού και προμήθειας εποπτικού υλικού»

«Στην δεδομένη στιγμή, ανέφερε, με τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που παρατηρούνται, ο Δήμος Ιεράπετρας δεν διαθέτει την δυνατότητα να προβεί στην κατασκευή νέων σχολείων, ωστόσο γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να ενταχθούν τέτοια έργα στο νέο ΕΣΠΑ, όπως συγκεκριμένα συμβαίνει με το 7ο νηπιαγωγείο»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καλαντζάκης ευχήθηκε για άλλη μια φορά στους νέους Διευθυντές μια γόνιμη και εποικοδομητική για τα σχολεία του νομού Λασιθίου θητεία και αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην καλή συνεργασία που υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Όπως τόνισαν προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα της εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα ανάλογη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα στον Δήμο Ιεράπετρας παρουσία και του προέδρου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ηλία Νταραρά.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα