ΝΟ.Δ.Ε.ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Για το ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στον ʼγιο Νικόλαο

16 Προβολές

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εισαχθούν το νέο Ακαδημαϊκό έτος Φοιτητές στο Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στον ʼγιο Νικόλαο, απόφαση που ισοδυναμεί με κατάργηση του, συμφωνούμε απόλυτα με την από 10-05-2011 σχετική δήλωση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που αναφέρει:

“Η αιφνιδιαστική απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα τον ʼγιο Νικόλαο, καταδεικνύει περίτρανα ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και δρα σπασμωδικά.
Οι εκπρόσωποι του Μνημονίου χωρίς καμιά μελέτη, σχεδιασμό, λογική και αξιολόγηση, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους για τη μη κατάργηση κανενός τμήματος του Νομού Λασιθίου και παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (από το Δεκέμβριο του 2010), μονομερώς προχωρούν στην κατάργηση του, παρόλο που είναι το μοναδικό Τμήμα σε επίπεδο Κρήτης το οποίο ιδρύθηκε και λειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτοντας συνάμα σημαντικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει, έστω και τώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφασή της. Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και την υποβάθμιση των Λασιθιωτών.
Είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να δουλέψουν για εμάς και όχι να δουλεύουν εμάς.
Να ασχοληθούν με την ανάπτυξη και όχι με την κατεδάφιση όσων με αγώνα έχουμε μαζί δημιουργήσει.
Παράλληλα η κυβερνητική εμπάθεια και αναλγησία για ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, όπως αυτόν της Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι σε αντίστοιχους τομείς, όπως αυτόν της Υγείας, όπου -και πάλι- υπάρχουν φήμες για καταργήσεις-συγχωνεύσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Νομού Λασιθίου».

Καλούμε όχι μόνο τους Νεοδημοκράτες, αλλά όλους τους Λασιθιώτες πέραν κάθε πολιτικής τοποθέτησης τους, να διατρανώσουμε την ενότητα μας για τη διατήρηση του ανωτέρω Τμήματος ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, που αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή της ευρύτερης περιοχής.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα