Λήξη Κατηχητικών Σχολείων στην Ιεράπετρα

8 Προβολές

Με επιτυχία στέφθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας, η οποία ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μακαριστού Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη. Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή DVD , το οποίο επιμελήθηκαν οι μαθητές του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου και αφορούσε το βίο και τη δράση του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιάκωβου Τσαλίκη (1920-1991), Καθηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τον αδιάλειπτο πνευματικό αγώνα και την σταυρική επίγεια πορεία του χαρισματικού Γέροντα των ημερών μας.

Οι μαθητές των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας λειτούργησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά και συμμετείχαν μαθητές από οκτώ έως δεκαέξι ετών, καθώς από φέτος ξεκίνησε Σύναξη Νέων, η «Ενοριακή Νεανική Εστία» για μαθητές Λυκείου που ασχολήθηκε με τα σύγχρονα βιοηθικά ζητήματα όπως η ευθανασία, οι αμβλώσεις, οι μεταμοσχεύσεις κ.α.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά απέδωσαν τραγούδια και παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από τις ποικίλες δραστηριοτήτες που πραγματοποιήθηκαν στις Ενοριακές Συνάξεις, οι οποίες περιελάμβαναν διάφορες κατασκευές (εικόνων, πασχαλινών λαμπάδων, πηλινων θυμιατών κ.α.) προσκυνηματικές εκδρομές, αθλοπαιδείες και ψυχωφελή παιχνίδια.

Στη συνέχεια ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσ. Πρωτ. π. Σάββας Λιναρδάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο για την τιμητική παρουσία του στην τελετή λήξης των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων και για την εμπνευσμένη καθοδήγησή του σε ό,τι έχει σχέση με τη νεότητα και την κατά Χριστόν ποδηγέτησή της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Κατηχητή-Θεολόγο καθηγητή κ. Δημ. Χοϊλούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος συνεχάρη εγκάρδια τον Εφημέριο, τον Κατηχητή, τα παιδιά και τους γονείς τους για την όμορφη εκδήλωσή τους για τη μεγάλη οσιακή μορφή του Γέροντος Ιακώβου, που μαρτυρεί ότι ακόμα και στην εποχή μας υπάρχουν γνήσιοι φίλοι του Θεού, οι οποίοι με την αγιότητα του βίους τους και την «αγγελική» πολιτεία τους ελκύουν τη Χάρη του Θεού και αναδείχτηκαν μεγάλες οσιακές μορφές της Εκκλησίας αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα και οδοδείκτες πορείας για όλους μας, καθώς έζησαν μέσα στον κόσμο. Επίσης, υπογράμμισε την αξία του θεσμού των Κατηχητικών Σχολείων, που ενεργοποιεί τα παιδιά και νοηματοδοτεί τη ζωή τους στον χώρο της Εκκλησίας που αποτελεί εργαστήρι αγίων-αγωνιστών. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη πνευματικής καλλιέργειας και ηθικής θωράκισης των παιδιών μας και κάλεσε τους γονείς να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι σήμερα επικρατεί μια τάση αποχρωματισμού και μια σύγχυση ως προς τις προτεραιότητες και τον προορισμό της ανθρώπινης υπάρξεως. Τέλος, αναφέρθηκε στο ανύστακτο ενδιαφέρον της Τοπικής Εκκλησίας για τα παιδιά και τους νέους, καρπός του οποίου αποτελούν και τα διμηνιαία έντυπα «Κοντά στον Χριστό» και «Νεανικά Αγκυροβολήματα» που επιμελούνται τα Κατηχητικά Σχολεία και οι Νεανικές Συνάξεις των Ενοριών και εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για ενδέκατο συνεχές έτος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Εφημέριοι της περιοχής, οι Θεολόγοι καθηγητές της πόλεως καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των παιδιών και πολλοί Ενορίτες.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα