Κοινή πρωτοβουλία Γιάννη Πλακιωτάκη και Κόνσολα Μάνου για την τουριστική εκπαίδευση

9 Προβολές

Με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού και τον Πρόεδρο της Δ.Ε του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και σύμβουλο της Υπουργού για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης, κ. Χάρη Κοκώση, συναντήθηκαν οι Βουλευτές Λασιθίου και Δωδεκανήσου , κ. κ. Πλακιωτάκης και Κόνσολας αντίστοιχα.
Οι δύο βουλευτές έχουν αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και της αντίστοιχης σχολής του Αγίου Νικολάου, της ΑΣΤΕΑΝ.
Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των δύο σχολών αλλά και για την τουριστική εκπαίδευση.
Δομικά χαρακτηριστικά αυτών των προτάσεων είναι:
– Η αναβάθμιση των πτυχίων που χορηγούν η ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ αλλά και η παροχή δυνατότητας στους αποφοίτους τους να εντάσσονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
– Η αναμόρφωση και η επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
– Η δυνατότητα των δύο σχολών να αποκτήσουν οικονομική αυτονομία και αυτοτέλεια, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις τους αλλά και αναλαμβάνοντας δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που θα τους αποφέρουν έσοδα.
Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες μέρες και αφού πρώτα η κ. Κεφαλογιάννη, μελετήσει ενδελεχώς τις προτάσεις των δύο Βουλευτών.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Μάνος Κόνσολας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το καλό κλίμα της συνάντησης αλλά και για το ενδιαφέρον που επέδειξε το Υπουργείο στις προτάσεις που κατέθεσαν. Οι δύο βουλευτές θα προχωρήσουν στην ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας τους κινητοποιώντας και άλλους φορείς προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα