Ιεράπετρα:Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας ανήμερα της πρωτοχρονιάς

18 Προβολές

Την Πρωτοχρονιά, αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, παρουσία του Δημάρχου κ. Σ. Αναστασάκη, του πρώην Δημάρχου κ. Ν. Χριστοφακάκη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Εμμ. Ζερβάκη, Εμμ. Ζαφειράκη, Ιω. Λαθουράκη και Μ. Κατρίνη και άλλων δημοτικών συμβούλων, καθώς και του Συμβούλου της Περιφ. Ενότητας Λασιθίου κ. Ν. Παπαβασιλείου, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του Δήμου Ιεράπετρας στο Δημαρχείο της πόλεως. Στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, μετέβη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο του Δήμου Ιεράπετρας και με την παρουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα. Επίσης αντάλλαξε ευχές με τους ηλικιωμένους και το προσωπικό, διανέμοντας μαζί με την πίτα και το ημερολόγιο του νέου έτους.

Στη συνέχεια, με την παρουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας και ευχήθηκε καλή και ευογημένη χρονιά στα μέλη του Συλλόγου.

Το μεσημέρι, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Παχείας ʼμμου, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Σ. Αναστασάκη και άλλων εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας.

Το απόγευμα, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ενορίας Καλού Χωριού Μερ/λου. Στην σεμνή αλλά όμορφη εκδήλωση που προηγήθηκε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Καλού Χωριού, υπό την καθοδήγηση του Εφημερίου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φιλαρέτου Ζαχαριουδάκη, απέδωσαν ποιήματα, κάλαντα και τραγούδια του Αγίου Δωδεκαημέρου και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Π. Καρατζής, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου κ.κ. Αικατερινίδης, Αφορδακός και Σγουρός, καθώς και ο Πρόεδρος κ. Κουρίνος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα