Επαφές για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στον ʼγιο Νικόλαο.

17 Προβολές

Συνάντηση με την υπεύθυνη σύμβουλο για τα θέματα κρουαζιέρας και θαλάσσιου τουρισμού, κα Χρύσα Παλάση, είχε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Η κα Παλάση ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και Κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι, και μετέβη εκπροσωπώντας το λιμάνι και τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου. Εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η πρόταση του Αγίου Νικολάου, με έντυπο και ψηφιακό υλικό, τα πλεονεκτήματα του λιμανιού, της Μαρίνας και γενικότερα της περιοχής μας, η ωραιότητα του περιβάλλοντος και του κόλπου του Μιραμπέλλου. Επίσης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες εκδρομών, στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα, καθώς και οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να λάβουν μέρος οι επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του τουρισμού κρουαζιέρας, διοργανώνεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν σε αυτή οι μεγαλύτερες εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Η εκτίμηση της κας Παλάση είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή μας, υπάρχουν αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαιτέρως στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλών κατηγοριών, αλλά και στην οργάνωση των επισκεπτών στο λιμάνι Αγίου Νικολάου. Η ενημέρωση και η επαφή με αυτές τις εταιρίες και τους πράκτορες πρέπει να είναι συνεχής, και είναι απαραίτητο να βελτιώνονται διαρκώς οι υποδομές και οι παροχές στους επισκέπτες, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα πρέπει να συνεχιστούν οι επαφές με την ομάδα που υπάρχει στο Δήμο Αγίου Νικολάου και να οργανωθεί μια σειρά ενεργειών, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα μας και να βελτιωθεί το προϊόν της κρουαζιέρας.

Γενική διαπίστωση αποτελεί η δυναμική αύξηση του ενδιαφέροντος στην αγορά κρουαζιέρας για τους Μεσογειακούς προορισμούς, έναντι των παραδοσιακά καθιερωμένων για δεκαετίες προορισμών της Καραϊβικής και αναμένεται το 2013 η Μεσόγειος να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό παγκοσμίως για το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν. Ξεπερνιέται η κάμψη που υπάρχει από το 2008, οι εταιρίες ήδη οργανώνουν νέους προορισμούς, αναζητούν νέα λιμάνια , παραγγέλνουν νέα πλοία και επεκτείνονται σε νέες αγορές.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη να συμμετέχει το λιμάνι Αγίου Νικολάου και η Μαρίνα στο Posidonia Sea Tourism Forum και στην έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 28 και 29 Μαΐου, συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας, πάροχοι υπηρεσιών yachting, παράγοντες θαλάσσιου τουρισμού, πράκτορες από όλον τον κόσμο και γίνονται παρουσιάσεις προορισμών που διαθέτουν λιμάνια και Μαρίνες.

Ο ʼγιος Νικόλαος πρέπει να συμμετέχει με δικό του περίπτερο, να οργανωθεί ένας πολύ καλός φάκελος και πολύ καλή παρουσία της περιοχής μας. Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες με συνεκτίμηση των συναρμόδιων παραγόντων.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα