Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα του ΤΕΙ

9 Προβολές

Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, συνάντησε αντιπροσωπία φορέων του Αγίου Νικολάου

Την επιτροπή αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και η προϊσταμένη του παραρτήματος του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου κα Φωτεινή Ψιμάρνη- Βούλγαρη.

Από τους εκπροσώπους τέθηκε η γενικότερη αδικία που υφίσταται το Λασίθι, με την κατάργηση των τμημάτων στον ʼγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως αναφέρονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Ζητήθηκε να υπάρξει καλύτερη χωροταξική κατανομή, να στηριχθούν τα τμήματα, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν παράξει σημαντικό έργο, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν και να αξιολογηθεί καλύτερα η σύνδεση των τμημάτων με την οικονομία της κάθε

Τέθηκε έντονα το θέμα της αδικίας που υφίσταται ο νομός, δεδομένου ότι ενώ στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο υπάρχουν δεκάδες τμήματα, η πρωτεύουσα του Λασιθίου ʼγιος Νικόλαος αλλά και η Ιεράπετρα, μετά το σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’ παραμένουν χωρίς τμήματα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπία για τις σκέψεις του Υπουργείου, εξετάζει όλες τις θέσεις και απόψεις, ενημέρωσε ότι η φάση διαβούλευσης είναι σε εξέλιξη και ότι στην κεντρική πρόταση θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις και προτάσεις του Λασιθίου.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα