Εκδήλωση λήξης Κατηχητικού Σχολείου Ενορίας Καλού Χωριού Μερ/λου

13 Προβολές

Το εσπέρας της Κυριακής του Αντίπασχα, 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωριού Μερ/λου η τελετή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου και των νεανικών δραστηριοτήτων της Ενορίας.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ιερατικώς προστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας, με θέμα: «Η οικονομιή κρίση και τα κρίματα του Θεού».

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε την παρουσίαση τραγουδιών από τη Χορωδία των μαθητών του Κατηχητικού Σχολείου Ενορίας Καλού Χωριού με τη συμμετοχή και μαθητών των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας και ανάγνωση αποσπάσματος από το «Αγιορείτικο Γεροντικό». Επίσης, παρουσιάστηκε βίντεο από την περυσινή κατασκηνωτική περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών με τη συμμετοχή μαθητών των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών Καλού Χωριού και Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον θερμό χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου προς τους Κατηχητές και τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου, στους οποίους μοίρασε ως ενθύμιο δώρα από ένα βιβλίο με διδαχές του Γέροντος Παϊσίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό Σχολείο και προέτρεψε όλοι οι μεγαλύτεροι να κάνουμε σωστά το χρέος μας και να ασχοληθούμε επιτέλους με τα παιδιά, τα οποία αποτελούν «ζύμη» και «άγραφη κασέτα» που στο μέλλον θα επαναλάβουν με ακρίβεια ό,τι τους λέμε και τους διδάσκουμε. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, Κληρικοί, δάσκαλοι και γονείς οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το «μυστήριο της ευσεβείας» στα παιδιά μας και να τους μεταδώσουμε τη «φυσική αγωγή», όπως την ονομάζει ο Φώτης Κόντογλου. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τα παιδιά ως «εν εξελίξει» προσωπικότητες, γι? αυτό και παρέχει σ? αυτά όπως και στους μεγάλους την αγιαστική Χάρη όλων των ιερών Μυστηρίων. Τέλος ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στις επικείμενες προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα