Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου Μητροπολίτη πέτρας & Χερρονήσου κκΓερασίμου στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

18 Προβολές

«Επιδίωξη μας, να συνεχιστεί και να διερυνθεί η συνεργασία που μέχρι σήμερα έχουμε με την τοπική εκκλησία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο δήμο, με συγκεκριμένες δράσεις και ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς τους τομείς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου στο δήμο(28/1) .

Κατά την επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη συζητήθηκαν κυρίως θέματα συνεργασίας μεταξύ δήμου και Μητροπόλεως, ενώ από την πλευρά του δήμου, προτάθηκαν κοινές δράσεις (κοινωνικά παντοπωλεία, ενίσχυση συσσιτών ενοριών από προσφορές ξενοδοχείων της περιοχής κ.α), ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, όπου οι ανάγκες των ανθρώπων καθημερινά μεγαλώνουν και ο ρόλος τόσο της Εκκλησίας, όσο και του δήμου καθίσταται εξαιρετικά σημαντικός.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού συνεχάρη τον κ. Γεράσιμο, ζήτησε την διαρκή παρουσία τόσο του ιδίου όσο και των ιερέων της Μητροπόλεως, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου αλλά και των όμορων δήμων (Οροπεδίου Λασιθίου-Χερσονήσου), προκειμένου να ενισχυθούν έτι περισσότερο οι δεσμοί της τοπικής εκκλησίας με την κοινωνία, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του , θα στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση της συνεργασίας και στήριξης του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας.

Επιπλέον όπως έκανε γνωστό άμεσα θα «μπει» σε τροχιά υλοποίησης το θέμα της επίστρωσης του αγροτικού δρόμου της Λατσίδας που οδηγεί προς το νέο Γηροκομείο της Μητροπόλεως, εφόσον «κλείσουν» – όπως ανέφερε- και τυπικά ζητήματα που σχετίζονται με την διαπλάτυνση του δρόμου, ώστε να δημιουργηθεί ένα έργο ουσίας !

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ.Γεράσιμο, συνόδευσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κατρίνης, ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι : κ.Δέσπω Καρνιαδάκη, κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, κ.Κωστής Κοκκίνης, κ. Χάρης Αλεξάκης.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα