Διαμαρτυρίες και στην Ιεράπετρα για το ζήτημα του Νοσοκομείου

15 Προβολές

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ζητώντας από τους ευρωβουλευτές Γιώργο Παπαστάμκο(Ν.Δ.), Σπύρο Δανέλλη και Γιώργο Σταυρακάκη (ΠΑΣΟΚ) και Νίκο Χουντή (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), να στηρίξουν τη διατήρηση και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, προς τους πολίτες της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης και του μοναδικού Νοσοκομείου στο Νότο της μεγαλονήσου. Οι τέσσερις ευρωβουλευτές λίγο πριν την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης για τη νέα ΚΑΠ στην Ιεράπετρα, βγήκαν από την δημοτική αίθουσα ‘’Μελίνα Μερκούρη’’, άκουσαν τα αιτήματα των εργαζομένων από τον κ Αντώνη Τσικαλουδάκη και την κ Πόπη Δασκαλάκη, και στη συνέχεια από το βήμα διαβάστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο επιδόθηκς στους τέσσερις πολιτικούς άνδρες προκειμένου να δώσουν τη μάχη για να κρατηθεί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ζωντανό, ενώ στον εξώστη της αίθιυσας αναρτήθηκε πανό με ανάλογα συνθήματα.

Στο ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρουν.

‘’Το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προωθείται τα τελευταία χρόνια με την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων, εφαρμόζεται πλέον και επίσημα από 1/1/13. Το Νοσοκομείο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ…

Εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αγωνιζόμαστε μαζί με την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια με συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις, για να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας σε μια αξιοπρεπή, αποτελεσματική και δωρεάν περίθαλψη. Αυτό το δικαίωμα καταστρατηγείται και παραβιάζεται όλο και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Αποφασισμένα ακολουθούν τις διαταγές των ‘’αφεντικών’’, της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας του μνημονίου, που στόχο έχουν την διάλυση του ΕΣΥ.

Είναι αδιάφοροι για τους χιλιάδες πολίτες του τέταρτου μεγαλύτερου δήμου της Κρήτης και του μοναδικού νοσοκομείου στα νότια.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και το έχουμε αποδείξει, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και με όποιο κόστος, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας, την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν υγεία, των παιδιών και των γονιών μας. Μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε τους εργαζόμενους των νοσοκομείων όλης της χώρας και όλο το λαό.

Να σταματήσουν να μας προκαλούν και να παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Δε θα τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν στο κλείσιμο του νοσοκομείου μας.

Απαιτούμε

1. Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων νομού Λασιθίου.

2.Την αύξηση του προϋπολογισμού τους

3.Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των

Νοσοκομείων του Νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.’’

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας θα δώσουν το ‘’παρών’’ και στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 31 Ιαουνουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

πηγή: RadioVereniki

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα