Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολαου

9 Προβολές

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23/1/2012 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολαου στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου. Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γρ. Κοκοβάκης που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα. Μετά από διαλογική συζήτηση η Συνέλευση έλαβε την παρακάτω απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτές τις ημέρες φτάνουν στα χέρια των εργαζομένων τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με το νέο –ενιαίο μισθολόγιο. Όλοι οι εργαζόμενοι διαπιστώνουμε στην πράξη ότι δεν έγινε «αρση των αδικιών» που υπήρχαν στις μισθοδοσίες του δημόσιου τομέα, αλλά έγινε το αντίθετο, δηλαδή οριζόντια περικοπή, που πλήτει μάλιστα περισσότερο τους χαμηλόμισθους υπάλληλους.
Στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων, με την κατάργηση του Νοσοκομειακού επιδόματος μαζί με άλλα επιδόματακάθε υπάλληλος έχει υποστεί απώλειες από 200 έως 400 ευρώ το μήνα, ενώ οι μισθοί διαμορφώνονται σε επίπεδα φτώχειας, και σε κάποιες κατηγορίες (υε νεοδιόριστοι κλπ) ξεπερνούν ελάχιστα το ποσό του επιδόματος ανεργίας (μισθός νεοδιόριστου ΥΕ τραυματιοφορέα 540Ε). Οι μισθοί αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούν με την εργασία που παράγουμε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις και κακή ποιότητα υγειονομικών υλικών, με συνεχή αύξηση των ασθενών που προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου αποτελούν ταφόπλακα για τα οικογενειακά εισοδήματα των εργαζομένων, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και των άλλων προϊόντων, τη στιγμή που οι οικογένειες πληρώνουν μεγάλα ποσά σε φροντιστήρια και σε φοιτητικά ενοίκια, τη στιγμή που τρέχουν τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια που ελήφθησαν με το δεδομένο ότι οι υπάλληλοι έπαιρναν αξιοπρεπείς μισθούς.
Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατημένων εισοδημάτων ΅ας.
Επίσης έχουμε απώλειες στην ασφαλιστική μας περίθαλψη, αφού με το νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει εκ των πραγμάτων να πληρώνουμε τις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς, ενώ θα πληρώνουμε το 15% των ιατρικών εξετάσεων στα ιδιωτικά εργαστήρια.
Το μέλλον μας και των οικογενειών μας προδιαγράφεται μαύρο, όσο συνεχίζεται η λεηλάτηση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απυρόβλητο και καλπάζει η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζό΅ενους, το λαό και τη χώρα ΅ας και πρέπει να ανατραπεί.
Ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε στην «πτώση» της προηγού΅ενης κυβέρνησης, θα πρέπει είναι διαρκής και έντονος για την ανατροπή όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις πολιτικές, που ανεξάρτητα από το ΅ονοκο΅΅ατικό ή διακο΅΅ατικό ΅ανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζό΅ενους, το λαό και τη χώρα.
Τα δικαιώ΅ατα των εργαζο΅ένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική ΅ας και των παιδιών ΅ας δεν ΅πορούν να γίνονται θυσία στα συ΅φέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπάρξει συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη γενική απεργία διαρκείας – παράλυση του κράτους, με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει φόβητρο στα μάτια των επίδοξων μελλοντικών «τροϊκανών».

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να ζητήσουν μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε :
• Επαναξιολόγηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους
• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη για την κοινωνία και το λαό.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου
• Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής
• Να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που ευθύνονται. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις υποδομές αυτής της χώρας, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τις διευκολύνσεις που τους παρείχε και παρέχει η ελληνική πολιτεία, τα αποθεματικά των Ταμείων μας, αυτοί που πριν από την κρίση θησαύρισαν, αλλά και τώρα, ακόμη, συνεχίζουν την κερδοφορία τους!!

Η χώρα μας ούτε μικρή ούτε φτωχή είναι!! Μικραίνει και φτωχαίνει εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις.

Ακόμη αποφασίζουμε:
1. Η παρούσα πρόταση να αποσταλεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, και να διατυπωθεί στο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.
2. Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/1/2012 σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία δημοσίων υπαλλήλων του Αγ. Νικολάου και του ν.Λασιθίου (ΕΛΜΕ, Σύλλογος δασκάλων κλπ) τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) από τις 10.00 π.μ. έως τις 1μ.μ. Για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης να πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και ώρα. Στόχος της κινητοποίησης να αναδειχθεί η οριζόντια ισοπέδωση των εισοδημάτων των δημόσιων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο.
3. -Να αναρτηθεί σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου όπου βρίσκονται ασθενείς, πολίτες και επισκέπτες ανακοίνωση με την οποία θα υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία με την έλλειψη προσωπικού, με τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων, με την έλλειψη των υγειονομικών υλικών και με την υποαμοιβή του προσωπικού.
4. -Να υπάρξει συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας (Εργ.κέντρο, σωματεία, Σύνδεσμοι συνταξιούχων κλπ) ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εργαζόμενων δημόσιου –ιδωτικού τομέα ενάντια την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.
5. Να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια σε όλες τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλουμε στη δημιουργία και στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στον ʼγιο Νικόλαο. Να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικάμε το πως μπορούν να αποφεύγουν τις επιπλέον και άδικες επιβαρύνσεις κατά την περίθαλψη τους στο Νοσοκομείο.
6. Να πραγματοποιούνται περιοδικές καταλήψεις του ταμείου στο οποίο εισπράτεται στο 5 ευρο από τους αθενείς στα εξ. Ιατρεία. Ξεκινούμε με κατάληψη του ταμείου την Πέμπτη 26/1/2012.
7. Να πραγματοποιήσουμε μείωση της εισφοράς των μελών στο Σωματείο κατά 25% (να γίνει 1,5 ε το μήνα από 2ε)

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης