Αναφορά Κ. Δερμιτζάκη για την κατάρρευση Νοσ Ιεράπετρας?

11 Προβολές

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης προς τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό
Υγείας

Θέμα: « ΤΟ Γ. Ν. – Κ. Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ »

Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά την επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας το οποίο «στην πραγματικότητα βιώνει ένα λειτουργικό κλείσιμο», επειδή  «Το Κ.Υ. που εφημέρευε ανελλιπώς κάθε ημέρα από την ίδρυση του νοσοκομείου δεν μπορεί να καλύπτει πλέον τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης καμία κλινική δεν εφημερεύει πλέον ολόκληρο το μήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διοίκησης» και «λόγω της Διαθεσιμότητας και των συνταξιοδοτήσεων μένουν πολλές βάρδιες κενές στο Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό αλλά και σε άλλες κρίσιμες θέσεις όπως το τηλεφωνείο, τα πλυντήρια, την τεχνική υπηρεσία, τη κουζίνα, κ.α. Το Διοικητικό τμήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάζει τους εναπομείναντες Νοσηλευτές να καλύπτουν 2 βασικές κλινικές ταυτόχρονα. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι, ο ένας και μοναδικός τραυματιοφορέας της βραδινής βάρδιας κάνει ταυτόχρονα και τον τηλεφωνητή και τον θυρωρό και τον φύλακα». Τονίζεται επίσης ότι «Πριν 4 έτη το νοσοκομείο απαριθμούσε 234 εργαζόμενους. Τώρα μείναμε 120 εργαζόμενοι. Στα τέλη του 2012 οι ιατροί ήταν 54, ενώ τώρα είναι 32. Η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 30% μια που o ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει πια, οπότε η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγαλύτερη. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 4 συνάδελφοι μας παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στο προσωπικό και δεν καλύπτονται πλέον οι βάρδιες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2 απ’ αυτούς δεν θα να επαναπροσληφθούν». Τέλος επισημαίνουν ότι «Ο υπερδιοικητής του Γ. Ν. Λασιθίου… άφησε τους Γιατρούς και το Προσωπικό, να περάσουν το Πάσχα απλήρωτοι από εφημερίες και υπερωρίες του προηγούμενου έτους, ενώ πλήρωσε τους ιατρούς των υπολοίπων νοσοκομείων που διοικεί».
Ζητούν    « Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο. Προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών και προσωπικού. Αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.»

Και δηλώνουν ότι «Παλεύουμε για μια δωρεάν, καθολικά προσβάσιμη και αξιοπρεπή Υγεία.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για αυτό.»

Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 2.05.2014

Ο καταθέτων βουλευτής

Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Ιεράπετρα 29/04/2014

ΤΟ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ!

Το ότι εδώ και 3 χρόνια γίνεται προσπάθεια να κλείσουν το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας είναι γνωστό. Το ότι όμως γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου με δηλώσεις ότι δήθεν το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, δεν είναι ευρέως γνωστό. Στην πραγματικότητα βιώνει ένα λειτουργικό κλείσιμο.

Πριν 4 έτη το νοσοκομείο απαριθμούσε 234 εργαζόμενους. Τώρα μείναμε 120 εργαζόμενοι. Στα τέλη του 2012 οι ιατροί ήταν 54, ενώ τώρα είναι 32. Η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 30% μια που o ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει πια, οπότε η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγαλύτερη.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 4 συνάδελφοι μας παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στο προσωπικό και δεν καλύπτονται πλέον οι βάρδιες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2 απ’ αυτούς δεν θα να επαναπροσληφθούν.

Οι εφημερίες του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Απριλίου θυμίζουν Κέντρο Υγείας και όχι νοσοκομείο. Συγκεκριμένα δεν εφημέρευε Χειρουργός, Παθολόγος, Παιδίατρος, Ω.Ρ.Λ. Πνευμονολόγος, ενώ Αναισθησιολόγος και Ορθοπεδικός μόνο την μια από τις δύο μέρες.

?         Το Κ.Υ. που εφημέρευε ανελλιπώς κάθε ημέρα από την ίδρυση του νοσοκομείου δεν μπορεί να καλύπτει πλέον τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης καμία κλινική δεν εφημερεύει πλέον ολόκληρο το μήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διοίκησης.
?         Η παθολογική κλινική, εφημερεύει 5 ημέρες το μήνα
?         Η χειρουργική 25 ημέρες
?         Η παιδιατρική 18 ημέρες
?         Η καρδιολογική 25 ημέρες
?         Το αναισθησιολογικό 25 ημέρες
?         Το ορθοπεδικό 18 ημέρες
?         Το πνευμονολογικό 7 ημέρες
?         Το ακτινολογικό 25 ημέρες
?         Το μικροβιολογικό 18 ημέρες
?         Ο Ω.Ρ.Λ. 11 ημέρες
?         Ο οφθαλμίατρος 7 ημέρες
?         Το οδοντιατρικό 25 ημέρες
?         Η Γυναικολογική κλινική είναι κλειστή από τον Νοέμβριο του 2012!

Ενώ το νοσοκομείο της Ιεράπετρας διαθέτει 2 ικανότατους Ορθοπεδικούς δεν διατίθεται κονδύλι που αφορά το υλικό για διενέργεια ορθοπεδικών επεμβάσεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να χειρουργηθούν οι Γεραπετρίτες στα άλλα νοσοκομεία του νομού και στο Ηράκλειο.

Ο συνολικός οικονομικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου μειώθηκε τόσο, που φτάνει μέχρι τα μέσα του έτους για να καλύψει τις ανάγκες.

Λόγω της Διαθεσιμότητας και των συνταξιοδοτήσεων μένουν πολλές βάρδιες κενές στο Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό αλλά και σε άλλες κρίσιμες θέσεις όπως το τηλεφωνείο, τα πλυντήρια, την τεχνική υπηρεσία, τη κουζίνα, κ.α. Το Διοικητικό τμήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάζει τους εναπομείναντες Νοσηλευτές να καλύπτουν 2 βασικές κλινικές ταυτόχρονα. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι, ο ένας και μοναδικός τραυματιοφορέας της βραδινής βάρδιας κάνει ταυτόχρονα και τον τηλεφωνητή και τον θυρωρό και τον φύλακα!

Αλήθεια θα κρατήσουν το λόγο τους και οι 4 συνάδελφοι (2 οδηγοί και 2 θυρωροί) που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα θα επαναπροσληφθούν? Κοντά το θέρος.

Και πως απαντούν οι διοικούντες ?

-Ο μεν υπερδιοικητής του Γ.Ν. Λασιθίου τιμωρεί τους ιατρούς, και το προσωπικό που με το φιλότιμο τους κρατάνε ανοιχτό το νοσοκομείο παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας,
1. Για το μείζον πρόβλημα της παθολογικής κλινικής δεν δίνει λύση, καθώς οι λιγοστές και σκόρπιες εφημερίες δεν εξυπηρετούν τίποτε. Η λογική των μετακινήσεων των γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αποδιοργανώνει τελικά όλα τα Νοσοκομεία του νομού.
2.Προσκαλεί τους ορθοπεδικούς να χειρουργούν στον ʼγιο Νικόλαο,
3. Μετακινεί τους 2 εναπομείναντες ειδικευόμενους της παθολογικής στο ʼγιο Νικόλαο και Σητεία αντίστοιχα,
4.Ετοιμάζεται να μετακινήσει και καρδιολόγους προς το νοσοκομείο Σητείας για να διαλύσει και την Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου μας.
5. Δεν συζητάει καθόλου την αναγκαιότητα γυναικολόγου
6. Αφησε τους Γιατρούς και το Προσωπικό, να περάσουν το Πάσχα απλήρωτοι από εφημερίες και υπερωρίες του προηγούμενου έτους, ενώ πλήρωσε τους ιατρούς των υπολοίπων νοσοκομείων που διοικεί!
Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι δεν τιμωρεί έτσι το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά τους πολίτες της Ιεράπετρας, της πολυπληθέστερης πόλης του νομού Λασιθίου που για να βρουν Παθολόγο η να εγχειριστούν για ισχίο πρέπει να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά.

-Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας υπακούει στην πολιτική γραμμή που αφανίζει το Νοσοκομείο μας.

-Ο διοικητής της Υ.Π.Ε. Κρήτης καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση η οποία χωρίς προσλήψεις προσωπικού στο χώρο της Υγείας φέρνει μαρασμό, ταλαιπωρία, και πιθανόν θανάτους στον πληθυσμό.
Η αλήθεια που πρέπει να ξέρουν οι Λασιθιώτες είναι ότι τα τελευταία 2 έτη έχουν μετακινηθεί από τα νοσοκομεία του Λασιθίου 13 άτομα προσωπικό στα νοσοκομεία του Ηρακλείου χωρίς να έρθει κανένας στο Λασίθι. Αν μας είχε ακούσει τον Ιούλιο του 2013 και είχε προκηρυχθεί τότε η 2η θέση του μόνιμου Παθολόγου η Παθολογική κλινική δεν θα είχε κλείσει. Τώρα που προκηρύχθηκαν οι 2 θέσεις επικουρικών είναι δώρον άδωρο .

Αυτοί που άφησαν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας με ένα παθολόγο καθώς και το νοσοκομείο της Σητείας χωρίς καρδιολόγο πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη.
Έχουν συνείδηση οι διοικούντες?
Δεν ακούν τον θυμό των πολιτών που δεν βρίσκουν πρόσβαση στην Υγεία?
Δεν βλέπουν τις χιλιάδες των ανασφάλιστων?
Δεν βλέπουν την καταστροφή?

Δεν επιθυμούμε την καταστροφή κανενός νοσοκομείου του νομού Λασιθίου.
Είμαστε αντίθετοι στις μετακινήσεις προσωπικού.
Η μόνη λύση είναι
?         Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο.
?         Προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών και προσωπικού.
?         Αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

Παλεύουμε για μια δωρεάν, καθολικά προσβάσιμη και αξιοπρεπή Υγεία!
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για αυτό!

Το ΔΣ. Του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.- Κ.Υ. Ιεράπετρας

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης