Ανακοίνωση ΚΚΕ με αφορμή το ΔΤ της ΝΕ Λασιθίου Ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ?

11 Προβολές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Είναι απόλυτα λογικό, παραδοσιακές αστικές – άρα και αντιλαϊκές – πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ να μην αποδέχεται τόσο εύκολα, ότι το σχέδιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ώστε να υπηρετούνται καλύτερα οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι, δεν του δίνει πια ηγετικό ρόλο, αφού δεν μπορεί να εγκλωβίσει όπως στο παρελθόν τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη γραμμή της υποταγής, του «ρεαλισμού». Υπάρχουν σε τελική ανάλυση νέοι μνηστήρες ικανότεροι αυτή τη χρονική στιγμή να παίξουν το ρόλο που έπαιζε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ με ημερομηνία 14/2/2013 αναδείχνει για άλλη μια φορά ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα του κεφαλαίου, αντίπαλος των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.

Η θρασύτατη αυτή ανακοίνωση, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για το λασιθιώτικο λαό. Αφού βαφτίζει τα μνημόνια, που συνυπέγραψε με την τρόϊκα και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί με τα συνεταιράκια του ΝΔ – ΔΗΜΑΡ και πτωχεύουν τον λαό, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, ως σωτηρία του.

«Σωτηρία» για το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική που έχει δημιουργήσει 1.500.000 ανέργους, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι μισθοί και οι συντάξεις των 400€, η διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τα χαράτσια και η φοροληστεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι επιστρατέυσεις και το χτύπημα των αγώνων, την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια, οι μεγαλοτραπεζίτες οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτούνται με τσάμπα χρήμα του ελληνικού λαού ( βλέπε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ΕΣΠΑ) και τσάμπα εργασία.

Έχουν το θράσος να εμφανίζονται και ήρωες οι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της βαρβαρότητας και να μας καλούν να τους χειροκροτήσουμε για τις επιλογές τους. Τζάμπα το μελάνι σας, έχει βγάλει τα συμπεράσματα του ο λασιθιώτικος λαός. Είστε εχθροί των εργαζομένων και ως τέτοιους θα σας τιμωρήσει .

Μάλιστα η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ δεν αρκείται στα παραπάνω. Για να θολώσει τα νερά, προσπαθεί να αποκτήσει «αριστερή» νομιμοποίηση των όσων έχει κάνει, επικαλούμενη την κατάσταση στην Κύπρο. Ας μάθουν λοιπόν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ότι το ΚΚΕ δεν το αγγίζει η λάσπη τους. Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό Κόμμα στην Ελλάδα που δεν συμφώνησε με την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, όπως και στο σχέδιο Ανάν, επειδή ακριβώς παίρνει θέση στο πλάι του ελληνικού και κυπριακού Λαού. Είναι ο ίδιος λόγος που το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό Λαό να παλέψει για αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε συνδυασμό με την πάλη του για μονομερή διαγραφή του χρέους και

κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Δηλαδή με λίγα λόγια να ανατρέψει το σύστημα που τον εξαθλιώνει και μαζί με αυτό και τα Κόμματα του συστήματος όπως χρόνια ήταν, είναι και θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την αναφορά στους εργαζόμενους του Ριζοσπάστη, τους απαντάμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του «κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», να κοιτάξουν πρώτα τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ που είναι απλήρωτοι επί μήνες.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο «Ριζοσπάστης», δεν είναι επιχείρηση που λειτουργεί με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος, όπως τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το εκδοτικό του ΚΚΕ έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του, η φωνή των εργαζομένων θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε κάθε απόπειρα αποκλεισμού, όπως συμβαίνει εδώ και 95 χρόνια. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε ότι τα οικονομικά του επιδεινώθηκαν, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Πολύ περισσότερο, ένα κόμμα που στηρίζει τα έσοδά του στις συνδρομές των μελών του, στην οικονομική ενίσχυση από την εργατιά και τα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν, αφού μοναδικός ενισχυτής του είναι ο λαός.

Το ΚΚΕ κατανοεί καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να χάνεις τη δουλειά σου, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε όλη την Ελλάδα, είναι οι πρώτοι που απολύονται για τη δράση τους από τους εργοδότες καπιταλιστές, για αυτό και δεν θα λείψουμε όπως δεν λείψαμε από κανέναν εργατικό λαϊκό αγώνα, «μικρό» ή «μεγάλο» , σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ όπου πριν ακόμα από την κρίση ήταν και συνεχίζει να είναι απέναντι. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις πολιτικές επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και την χρησιμοποίηση των ΟΥΚ για την καταστολή τους, τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους, τις ζημιές στα λάστιχα των τρακτέρ κατά τη διάρκεια μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, τα «μαθητοδικεία» και «αγροτοδικεία», την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ, την συμμετοχή στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τόσα άλλα.

Ιδιαίτερα στο Λασίθι είναι ντροπή το ΠΑΣΟΚ να επικαλείται την τοπική «προσφορά» του. Μιλάνε για Υγεία αυτοί που ο πρώην υπουργός τους κ. Λοβέρδος εξυμνούσε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη, ότι δήθεν μας έσωσε , την ίδια στιγμή που ψήφισαν και στήριξαν τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινών, κλινικών και νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο Λασίθι.

Μιλάνε για παιδεία αυτοί που είχαν υπουργό «φωτοτυπίας», αυτοί που διαχρονικά με την πολιτική του απομυζούσαν την τσέπη του Λαού για την «δωρεάν παιδεία».

Είναι προκλητικοί, γιατί θέλουν να πείσουν ότι άλλο δρόμος για το λαό δεν υπάρχει, πέρα από την υποταγή στην εξουσία των μονοπωλίων. Ο Λασιθιώτικος Λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και αργά ή γρήγορα, όπως όλος ο ελληνικός Λαός, θα σαρώσει την εξουσία των αφεντικών που πιστά υπηρέτησαν τα Κόμματα του Κεφαλαίου αλλά και των «νέων» Κομμάτων που διεκδικούν θέση στη διαχείριση του συστήματος.

ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ 17/2/13

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη
ΛΑΣΙΘΙ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη