“Να πάρει η Ιεράπετρα ότι δικαιούται”(video)

9 Προβολές

Συνεδρίασε χθες σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας προκειμένου να συζητήσει για την προτεινόμενη κατάργηση του Τμήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, την κατάργηση ή υποβάθμιση κρατικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας και τις συνέπειές τους στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ιεράπετρας και στο μέλλον του τόπου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκατοντάδες Δημότες, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος Διαμαντάκης, οι Βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Κωστής Δερμιτζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Γιώργος Νεοφώτιστος, ο Διοικητής των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων κ. Αλέξανδρος Μαυρικάκης, ο Εκπρόσωπος του ΓΓΑΔ Κρήτης κ. Γιάννης Γκολέμης, ο Πρώην Δήμαρχος κ. Μανόλης Μαστοράκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Στην αρχή της συζήτησης ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης επεσήμανε πως ο ακρωτηριασμός των Υπηρεσιών της Ιεράπετρας αποτυπώνεται σε δεκάδες αρμοδιότητες υπηρεσιών που βλάπτουν τους πολίτες αλλά και το ίδιο το κράτος. “Στην Ιεράπετρα βιώνουμε πλέον τον απόλυτο παραλογισμό. Διότι την ώρα που οι Υπουργοί διατυμπανίζουν πως παίρνουν μέτρα στη λογική του εξορθολογισμού του κράτους για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, εμείς εδώ ζούμε τη μέγιστη αναποτελεσματικότητα από τα μέτρα αυτά η οποία μεταφράζεται σε τεράστια καθημερινή ταλαιπωρία και κόστος και χρόνο και χρήμα για τους πολίτες που μετακινούνται στον ʼγιο Νικόλαο για να εξυπηρετηθούν”. Αναφέρθηκε στις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, στις επανειλημμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων, μίλησε για εμπαιγμό και διωγμό της Ιεράπετρας και σημείωσε πως τελευταίο παράδειγμα, που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης του λαού της Ιεράπετρας, αποτελεί η κατάργηση του Τμήματος ΤΕΙ στην Ιεράπετρα.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο κ. Γιάννης Κοπανάκης Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης και εκπρόσωποι των φοιτητών του ΤΕΙ οι οποίοι αναφέρθηκαν στους λόγους που συνηγορούν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Τμήματος, όπως αυτοί τεκμηριώνονται από πραγματικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα του και τη δυνατότητα ταχείας επαγγελματικής απορρόφησης όσων αποφοιτούν απ’ αυτό.
Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάνος Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στην καθημερινή λειτουργία του καθιστώντας δυσχερή την εκτέλεση των υπηρεσιών τις οποίες οφείλει να παρέχει στην τοπική κοινωνία.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην οργή της τοπικής κοινωνίας για όσα αρνητικά έχουν μέχρι σήμερα συμβεί σε βάρος της Ιεράπετρας (κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών) αλλά και σε όσα διαφαίνονται ότι πρόκειται να συμβούν, εκφέροντας τις απόψεις τους σχετικά με τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης των νέων δεδομένων.
Το λόγο έλαβαν επίσης πολλοί πολίτες οι οποίοι ζήτησαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καταθέτωντας τις απόψεις τους σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης.
Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τοποθετούμενος ο Δήμαρχος πρότεινε:
Την παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να μεταφερθεί το Τμήμα του Ηρακλείου με το οποίο συνενώνεται στην Ιεράπετρα και το νέο Τμήμα να λειτουργήσει εδώ.
Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σημείωσε πως η κοινωνία ζητά την αυτόνομη λειτουργία του με αυτόνομο επαρκή προϋπολογισμό καθώς και με το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργούν απρόσκοπτα όλο το μήνα οι τέσσερις βασικές κλινικές.
Επίσης για την αποψίλωση των υπηρεσιών της Ιεράπετρας ζήτησε από τους βουλευτές, την Περιφέρεια και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να λάβουν πρωτοβουλία και να προωθήσουν την ορθολογική κατανομή όλων των υπηρεσιών του νομού προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος της μεγαλύτερης πόλης του νομού.
Παράλληλα πρότεινε τη συγκρότηση Διευρυμένης Επιτροπής η οποία θα επιδιώξει συναντήσεις με εκπροσώπους του αρμοδίου Υπουργείου και των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να καταστήσει σαφή τα αιτήματα της Ιεράπετρας καθώς και τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής για την εκδήλωση που θα διεξαχθεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής.

Κατηγορία : ΛΑΣΙΘΙ


Τελευταία Νέα