Την προστασία των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά ο Φραγκίσκος Παρασύρης

31 Προβολές

Με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Στην αναφορά του ο ηρακλειώτης Βουλευτής επικαλείται την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Αρετίνης σύμφωνα με την οποία:

“Το Σωματείο καταγγέλλει αλλά και προειδοποιεί τους ξενοδόχους εκείνους, οι οποίοι σπεύδουν να κάνουν επαίσχυντες συμφωνίες με τους εργαζόμενους οι οποίοι απειλούμενοι από το φάσμα της ανεργίας και εκβιαζόμενοι εν ψυχρώ από τους διευθυντές δεν μπορούν να αντιδράσουν. Χθες κάναμε επίσκεψη-κατάληψη στα γραφεία μεγάλου ξενοδοχείου, την ώρα που ο διευθυντής καλούσε τους εργαζόμενους για να υπογράψουν αν δέχονται ή όχι την μείωση μισθού που επιθυμεί η επιχείρηση. Μας διέψευσε ότι γίνεται κάτι τέτοιο και δυστυχώς μετά από 2 ώρες που φύγαμε συνέχισε την ίδια διαδικασία. Αυτό γίνεται σε πάρα πολλά ξενοδοχεία. Καταγγέλλουμε τις μεθόδους αυτές, γνωρίζουμε πότε ακριβώς ανοίγει κάθε ξενοδοχείο που εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές και τους προειδοποιούμε για τελευταία φορά ότι δεν θα έχουμε μόνο θερμό καλοκαίρι αλλά και θερμή άνοιξη”. Επιπρόσθετα, ο κ. Παρασύρης αναφέρεται και στη δημοσίευση γνωστού ειδησεογραφικού site στην οποία αναφέρεται ότι : Τα πρώτα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, έχοντας στο προσωπικό τους στην πλειοψηφία του, αλλοδαπούς με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ! Προτιμούν τις γυναίκες του ανατολικού…μπλοκ!

Την καταγγελία αυτή για την άφιξη πολλών αλλοδαπών για να εργαστούν στα ξενοδοχεία, έκανε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Γιώργος Αρετίνης, ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί ξενοδόχοι συνεχίζουν να αναγκάζουν τους Έλληνες να προχωρήσουν σε προκλητικές και προσβλητικές μειώσεις μισθών, οι οποίες φτάνουν ακόμη και το 30%!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες, δείχνουν μια προτίμηση στο γυναικείο φύλο, θεωρώντας ίσως ότι οι γυναίκες είναι πιο εργατικές ή ότι μπορούν να εργαστούν σε περισσότερα πόστα.

Ο κ. Παρασύρης ζητά την άμεση και δραστική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να προστατευθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα