Στ. Αρναουτάκης: «Να δοθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί η απεργία της ΠΝΟ

20 Προβολές

Να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση έστω την ύστατη ώρα στο θέμα της απεργίας της ΠΝΟ ζητά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που είχε σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με την αρμόδια Υπουργό ʼννα Διαμαντοπούλου. Είναι, είπε, απόλυτα αναγκαίο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να δοθεί άμεσα λύση, καλώντας τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ σε πνεύμα διαλλακτικότητας να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.

«Ο αποκλεισμός της Κρήτης αυτή την κρίσιμη περίοδο θα επιφέρει μεγάλη οικονομική καταστροφή στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, ενώ θα θέσει παράλληλα σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από και προς την Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης για το μείζον ζήτημα, επιχειρηματολόγησε στο πνεύμα της επείγουσας επιστολής που έστειλε το περασμένο 48ωρο στην Υπουργό, στα κόμματα, στους βουλευτές, και στην ΠΝΟ, και στην οποία είχε επισημάνει αναλυτικά:

«Η προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ την Μεγάλη Τρίτη-Μεγάλη Τετάρτη θα αποκλείσει την Κρήτη και όλη την νησιωτική Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία του νησιού μας, αγροτική παραγωγή-τουρισμό, αλλά και σε ομηρία χιλιάδες πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν ενόψει του Πάσχα.

Οι παραγωγοί της Κρήτης που θα υποστούν την μεγαλύτερη ζημιά-δεκαπέντε περίπου εκατομμύρια ευρώ για κάθε ημέρα αποκλεισμού-σέβονται την απεργία και τα αιτήματα της ΠΝΟ αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών.

Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους ίδιους , την οικονομία του νησιού και της χώρας. Ευπαθή προϊόντα-κηπευτικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα απαξιώνονται και καταστρέφονται ενώ παράλληλα κινδυνεύουμε ως Κρήτη να χάσουμε σημαντικές αγορές του εξωτερικού με τις οποίες έχουν κλειστεί συμβόλαια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης και φορείς του νησιού είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τον κόπο και τα προϊόντα τους, τον τουρισμό και γενικότερα την τοπική οικονομία. Αυτό είναι ένα διαχρονικό μήνυμα των τοπικών φορέων που έστειλαν μετά από συγκέντρωση τους στην Περιφέρεια πριν τρείς εβδομάδες όπου και πάλι τότε είχε ανακοινωθεί από την ΠΝΟ 48ωρη απεργία.

Ως Περιφέρεια, ευχόμαστε να βρεθεί λύση σε κεντρικό επίπεδο με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ τους οποίους και καλούμε να επανεξετάσουν την απόφασή τους σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που παράλληλα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και των παραμονών του Πάσχα όπου δεκάδες χιλιάδες πολιτών Ελλήνων και ξένων θέλουν να μετακινηθούν από και προς την Κρήτη.

Αν όμως δεν βρεθεί λύση, είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση θα προστατεύσει την απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων της Κρήτης, σεβόμενη το δικαίωμα στην εργασία όσων θέλουν να εργασθούν και τα δικαιώματα των παραγωγών της Κρήτης».

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα