Ροζ το πράσινο νησί

20 Προβολές

Το άλλοτε «πράσινο» νησί το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ βάφτηκε στα ροζ στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 32,09% και εκλέγει πέντε βουλευτές , δυο στο Ηράκλειο , και από ένα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι . Στο Λασίθι εκλέγετε ο κ. .Κ.Δερμιτζάκης στο Ηράκλειο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κριτσωτάκης και η κα. Διακάκη, στο Ρέθυμνο ο κ.Ξανθος και στα Χανία ο κ.Σταθάκης.

Η Ν.Δ με το 21,55% εκλέγει 7 βουλευτές , τρις στο Ηράκλειο , δυο στα Χανιά και από ένα σε Λασίθι και Ρέθυμνο . Στο Λασίθι εκλέγετε ο κ. Πλακιωτάκης, στο Ηράκλειο ο κ.Κεφαλογιάννης, Αυγενάκης και Μ.Σενετάκης, στα Χανιά κ.Μαρκογιαννάκης και κ. Βολουδάκης και στο Ρέθυμνο ο κ. Κεφαλογιάννης.

Το ΠΑΣΟΚ που είναι ο μεγάλος χαμένος στη Κρήτη , είναι το τρίτο κόμμα με ποσοστό 18,49% και εκλέγει ένα βουλευτή. Ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Κρήτης , είναι ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου.

Οι Ανεξάρτητη Έλληνες εκλέγουν δυο βουλευτές , το κ. Μαριάς. στο Ηράκλειο και το κ.Καπαρουδάκης. στα Χανιά .Από τη ΔΗΜΑΡ εκλέγετε ο κ.Μιχελογιαννάκης στο Ηράκλειο

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα