Προετοιμασία φορέων για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

16 Προβολές

«Οι Κρήτες στον κόσμο… 1913-2013» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (ΠΣΚ) που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από 25 έως τις 28 Ιουλίου 2013 με συνδιοργανωτές το ΠΣΚ, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εκκλησία της Κρήτης, τους δήμους της Π.Ε. Χανίων, και άλλους τοπικούς φορείς.
Στόχος του φετινού συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι, να αναδειχθεί η σημασία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και να εορταστεί από τους Κρήτες της Διασποράς στην γενέτειρα μας, αποδίδοντας φόρο τιμής, στους αγώνες και στους αγωνιστές της ένωσης.
Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους στόχους του ΠΣΚ που επικεντρώνονται: στην ανάδειξη των Κοινοτήτων των Κρητών στον κόσμο, των ΑΕΙ της Κρήτης, του πολιτισμού, της οικονομίας-επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, της συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών του εξωτερικού, του τουρισμό, των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Κρήτης, στην ιστορία της μετανάστευσης, και την μετανάστευση ως φαινόμενο των καιρών και της οικονομικής ύφεσης.
Τα στελέχη της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη συνεργάζονται ήδη στενά για την ολοκλήρωση του προγράμματος του συνεδρίου και την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων με τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Μπρεδάκη, Ιπποκράτη Μπελαδάκη οι οποίοι παράλληλα συνεργάζονται με τον Πρόεδρο του ΠΣΚ Αντώνη Τσουρδαλάκη και τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους Κρητών. Μάλιστα προχθές στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΚΣ, της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων, και των δήμων της ΠΕ Χανίων, πραγματοποίησαν μια ακόμα σύσκεψη στην έδρα που θα φιλοξενήσει το συνέδριο για την προετοιμασία του. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν: το Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΣΚ Ιπποκράτης Μπελαδάκης, το μέλος της επιτροπής υλοποίησης του συνεδρίου, Χρυσούλα Τζωρτζάκη, οι αντιδήμαρχοι: Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης Καντάνου-Σελίνου Ευτύχη Λιατάκη, Αποκορώνου Μανόλης Νικολούδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σφακίων, Γιάννης Ζερβός και στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Βέργης, και τα στελέχη της ΠΕ Χανίων Αθανασία Ζώτου και Κατερίνα Ζομπανάκη.
Επίσης έγινε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με όλες τις σχετικές με το Συνέδριο πληροφορίες και οι εργασίες του Συμβουλίου θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας.
Το Συνέδριο του ΠΣΚ διεξάγεται κάθε 3 χρόνια και τα τελευταία συνέδρια του 2010 και του 2007 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις ΠΕ Λασιθίου και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα