Ιδρύονται δίκτυα επιχειρήσεων εστίασης με αποκλειστική χρήση ελαιολάδου στην Κρήτη και Κύπρο.

21 Προβολές

Μετά από έρευνες που διεξήγαγε με ερωτηματολόγια ο ΣΕΔΗΚ μεταξύ των 2000 περίπου ξένων και Ελλήνων Τουριστών της Κρήτης, διαπιστωθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους (80-90%) ενώ δεν έχει πλήρη γνώση της Κρητικής η και Μεσογειακής διατροφής, γνωρίζει πολύ καλά την υγειενή και γευστική αξία των φαγητών που παρασκευάζονται με ελαιόλαδο. Όλοι δε σχεδόν οι ερωτώμενοι, απάντησαν ότι προτίθενται να πληρώσουν 0,5-1ευρω επί πλέον ανά μερίδα φαγητών και τηγανητών που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο
Μετά από αυτά ο ΣΕΔΗΚ προχώρησε στον σχεδιασμό της ίδρυσης Δικτύων Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιόλαδου που θα έχουν σαν κύριο σκοπό την διάθεση φαγητών και ειδικά τηγανητών που θα παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση ελαιολαδου.
Τα Δίκτυα αυτά θα ιδρυθούν στην Κρήτη και Κύπρο στα πλαίσια του έργου «Αναβάθμιση της Ποιότητας και Βελτίωση της Εμπορίας του Ελαιόλαδου» (ΑΠΠΕΕ) το οποιο έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου και θα υλοποιηθεί απο τον ΣΕΔΗΚ και το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.

Βασικοί στόχοι των Δικτύων θα είναι:
(α) Η ανάδειξη, προβολη και παρώθηση του ελαιολάδου και των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση του.
.(β) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών γεωργικών και τουριστικών προϊόντων των δυο περιοχών
(γ) Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής της διατροφής των κατοίκων Κρήτης και Κύπρου

Μέλη του Δικτυού θα είναι επιχειρήσεις ομοειδείς και συμπληρωματικές που θα υπάγονται στις εξης κατηγορίες:

(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία Ταχυφαγεία κ.α που θα έχουν των φαγητών που προσφέρουν.

(β) Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιόλαδου (ΕΕΕ) όπως έμποροι η συνεταιρισμοί, που διαθέτουν ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο

(γ) Επιχειρήσεις Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων (ΕΔΕ) όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής ή/και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.
Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του Δικτύου
-Αποκλειστική χρήση παρθένου η έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην παρασκευή όλων ανεξαιρέτως των φαγητών, τηγανητών, εδεσμάτων και άλλων παρασκευασμάτων που παράγουν η διαθέτουν.
-Αποδοχή εσωτερικών ελέγχων που θα γίνονται από το Δίκτυο για την τήρηση της αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου
-Καταβολή εγγραφής 50 ευρω για τα ιδρυτικά Μέλη και ετήσιας συνδρομής που θα καθοριστεί από το ΔΣ των Μελων του Δικτύου
– Δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας μέσω e-mail η/ και Φαξ με σύνδεση του ίδιου του ενδιαφερόμενου η άλλου συγγενικού η φιλικού προσώπου.

Οφέλη των Επιχειρήσεων του Δικτύου
1.Χορήγηση λογότυπου (σήματος) του Δικτύου το οποίο θα μπορεί να προβάλλεται σε ειδικά σημεία του καταστήματος (επιγραφές, έντυπα, βιτρίνες, κατάλογοι κλπ).
2.Προβολή του Δικτύου με έντυπο ενημερωτικό που θα παραχθεί με δαπάνες του προγράμματος και θα διανέμεται σε κατάλληλα σημεία.
3.Προβολή του Δικτύου με ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα (σποτς) που θα παραχθούν και θα μεταδίδονται με δαπάνες του προγράμματος από τοπικά ΜΜΕ.
4.Προβολη του Δικτύου με καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ (Εφημερίδες, Περιοδικά, Οδηγούς) σε Κρήτη και Κύπρο τα οποία θα προβάλουν τον ρόλο και την αποστολή του Δικτύου.
5. Δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα προβάλλεται άμεσα και μέσω των Κοινωνικών δικτύων το ίδιο το Δίκτυο, η υγιεινή και γευστική αξία των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου αλλά και η ιστορική, πολιτιστική, ποιοτική και υγιεινή αξία του Κρητικού και Κυπριακού Ελαιόλαδου.
6.Κατασκευή και χορήγηση στα Μέλη του Δικτύου διαφημιστικών επιτραπέζιων αντικειμένων (π.χ. ελαιοδοχείων, ειδικών καρτών κ.α.) τα οποία θα τοποθετούνται στους χώρους των επιχειρήσεων Μελων του Δικτύου.
7. Οι Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) Μέλη του Δικτύου, θα μπορούν να προμηθεύονται ελαιόλαδο η ελαιοεδέσματα από τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολαδου και Ελαιοεδεσμάτων Μέλη του Δικτύου μέσα από ειδικές συμφωνίες.
8. Παροχή δυνατότητας στα Μέλη του Δικτύου να προβάλουν την συμμετοχή τους στο δίκτυο με τήρηση κάποιων όρων που θα προβλεφθούν στο Καταστατικό.
9.Συμμετοχή Μελων του Δικτύου σε κοινές εκδηλώσεις προβολής των Δικτύων που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη και Κύπρο
10. Ανάπτυξη συνεχούς συνεργασίας των Δικτύων Κρήτης και Κύπρου ώστε να υπάρχει συνεχής ανταλλαγή εμπειριών αλλά και πελατών από την Κύπρο στην Κρητη και αντιστρόφως.
Οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο πρέπει να συμπληρώσουν και αποστείλουν ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο Φαξ 29210 59818 η στο e-mail info@sedik.gr. Σχέδιο της δήλωσης και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ: www.sedik.gr
Αυτοί που θα αποστείλουν δήλωση ενδιαφέροντος θα κληθούν να υπογράψουν το Καταστατικό σε συναντήσεις που θα γίνουν κατά περιοχές. στο διάστημα 5-10 Μαρτίου 2013..
Μετά την ίδρυση του Δικτύου μπορούν να εγγράφονται και άλλα Μέλη αλλά με ορούς που θα καθορίσει το ΔΣ που προκύψει από τα Ιδρυτικά Μέλη και ενδέχεται να είναι αυστηρότεροι.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ