Επεισόδια σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο

15 Προβολές

Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις, καθώς και πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προκάλεσε, χθες το απόγευμα ως αργά το βράδυ, η πρόθεση του πυρήνα Ρεθύμνου της Χρυσής Αυγής για την κοπή της πίτας του.

Από νωρίς το πρωί υπήρχε η πληροφορία ότι ο πυρήνας Ρεθύμνου της Χρυσής Αυγής επρόκειτο να κάνει εκδήλωση κοπής πίτας σε κάποιο σημείο της παραλίας, στο ύψος του Λυκείου των Ελληνίδων, με την ενημέρωση πάντως να είναι συγκεχυμένη. Η πληροφορία προκάλεσε την αντίδραση των μελών του αντιφασιστικού μετώπου στο Ρέθυμνο, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αντισυγκέντρωση για να μην επιτρέψουν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, μέλη του αντιφασιστικού μετώπου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ενετικού λιμανιού από την πλευρά του Λυκείου Ελληνίδων, όπου φώναζαν συνθήματα ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό.

Όπως ήταν φυσικό, εκεί βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία των ΜΑΤ, που απέκλεισε το σημείο. Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η αντι-συγκέντρωση των αντιφασιστών, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής έκανε την εμφάνιση της από την πλευρά της οδού Αρκαδίου, με στόχο να προχωρήσει προς το σημείο όπου είχε οριστεί η εκδήλωση. Αυτό δεν επετράπη από τους αστυνομικούς και για αρκετή ώρα οι δύο ομάδες παρέμεναν στη θέση τους.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής μετακινήθηκαν προς την περιοχή των Δικαστηρίων, ενώ οι συγκεντρωμένοι από τον αντιφασιστικό και αντεξουσιαστικό χώρο μεταφέρθηκαν στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Αργά το βράδυ, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια υπό την επιτήρηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ έκοψαν και την πίτα τους σε σημείο του Περιφερειακού!

Λίγο μετά τις 10 και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο, οι δύο συγκεντρώσεις διαλύθηκαν

πηγή: goodnet.gr

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα