ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ, ΑΜΑΡΙ, & ΑΡΧΑΝΕΣ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

16 Προβολές

Την έγκριση 70 εκ. € για τα πρώτα εργοστάσια διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Κρήτη με δημόσια χρηματοδότηση βάσει του Περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, του πρώτου στην Ελλάδα Σχεδιασμού, ανακοίνωσε σήμερα παρουσία των φορέων υλοποίησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντησή του χθες στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης είναι τα πρώτα στην Ελλάδα εργοστάσια που εγκρίνονται με δημόσια δαπάνη σε ποσοστό σχεδόν 100% και πρόκειται για τις Μονάδες: Χερσονήσου, Αμαρίου, Αρχανών Αστερουσίων για τα οποία υπογράφηκε χθες η χρηματοδότησή τους (60 εκ. €), ενώ ήδη η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά έχει χρηματοδοτηθεί με δημόσια δαπάνη 10εκ. € για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της, ο οποίος και έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να εγκριθεί η χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ Χανίων με ποσό περίπου άλλων 10 εκ. €, ενώ τα επόμενα έργα που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με δημόσια δαπάνη για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι οι Μονάδες διαχείρισης της Σητείας και

της Ιεράπετρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα έργα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης, διευκρίνισε ότι, έχει ήδη διασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους για τις απαλλοτριώσεις των έργων και τις αναγκαίες επεκτάσεις ΧΥΤΥ, ώστε την επόμενη τριετία να έχει ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός με χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους.

Για την ανακοίνωση της έγκρισης χρηματοδότησης των εργοστασίων από τον Υπουργό, αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του είχε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης ΕΣΔΑΚ και ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και τους Δημάρχους Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία του με τους φορείς υλοποίησης, τα εμπλεκόμενα στελέχη των Υπουργείων Α. Χαρίτση, Ε. Φωτονιάτα, Σ. Φάμελο, Π. Σκουρλέτη, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή καθώς και το στέλεχος της Περιφέρειας Ελένη Καργάκη. Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη απούσα Βιργινία Μανασάκη, που βοήθησε από την αρχή, όλη αυτή την προσπάθεια και που δυστυχώς δεν πρόλαβε να την δει ολοκληρωμένη.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, ένα άνθρωπο που λείπει από εμάς σήμερα, με την οποία ξεκινήσαμε μαζί αυτή την προσπάθεια, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, την Βιργινία Μανασάκη, που πάντα λέγαμε η μη λύση δεν αποτελεί λύση. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, καρφώματα από δω, όχι από αλλού, όμως εμείς μέσα από την διεκδίκηση μας αυτή, πετύχαμε….» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Εμείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας που έχουμε κάνει όλοι οι φορείς, και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διοικήσεις του ΕΣΔΑΚ και του ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας, του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, και όλα τα στελέχη, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία, σε αυτή την κρίσιμη φάση, δεν θα παίρναμε εμείς πάνω μας το παιχνίδι για να κάνουμε τα τοπικά διαχειριστικά σχέδια των δήμων. Οπότε σήμερα δεν θα μπορούσαμε να λέμε ότι έχουμε τις εγκρίσεις αυτές, για να μπορούν οι φορείς υλοποίησης να δημοπρατήσουν τα έργα τους. Ευχαριστίες οφείλονται και στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, στην Ελένη Καργάκη η οποία ήταν η «ψυχή» για την διασύνδεση μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρειας, καθώς και τα στελέχη των Υπουργείων. Θα ήθελα να θυμηθούμε όλοι ότι τον

Δεκέμβριο του 2015 επιτύχαμε την προένταξη των δυο έργων του Αμαρίου και της Χερσονήσου με υπογραφή Π. Σκουρλέτη και Α. Χαρίτση, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως, γιατί πριν εγκριθούν οι χρηματοδοτικές ροές από πλευράς του ΕΣΠΑ, είχαν διαπιστώσει ότι είχαμε δίκιο σε αυτά που λέγαμε και είχαν εγκρίνει τα δύο έργα για χρηματοδοτηση. Επειδή όμως άλλαξε μετά ο εθνικός σχεδιασμός και υπήρξε απαίτηση να αλλάξουμε κι εμείς τον Περιφερειακό σχεδιασμό δημιουργήθηκε καθυστέρηση και δεν μπορούσαν οι φορείς να δημοπρατήσουν τα έργα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, τον κο Χαρίτση που χθες το απόγευμα μου έδωσε τις αποφάσεις χρηματοδότησης , την κ. Φωτονιάτα ειδική γραμματέα του Υπουργείου που υπέγραψε, καθώς και τον κ. Φάμελλο τον Υπουργό Περιβάλλοντος, για όλη την συνεργασία. Αυτό που εμείς κερδίσαμε είναι ότι, μέσα από τη συνεργασία μέσα από τη συνέργεια όλων των φορέων αλλά και την πειθώ προς τους αρμόδιους Υπουργούς μπορέσαμε και έχουμε τα έργα αυτά με 97% χρηματοδότηση, ενώ στις άλλες Περιφέρειες προχώρησαν με ΣΔΙΤ. Δεν έχει υπογραφεί άλλο έργο στην Ελλάδα με χρηματοδότηση σχεδόν 100%. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο των δημοπρατήσεων από τους φορείς υλοποίησης, (εμείς δεν δημοπρατούμε τα έργα), έχουμε διασφαλίσει 10 εκ. ευρώ για έργα απαλλοτροιώσεων και νέων ΧΥΤΥ όπως έχουμε δώσει στους Πέρα Γαλήνους, στο Αμάρι, στη Χερσόνησο. Επίσης έχουμε διασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους, για τις απαλλοτροιώσεις που χρειάζονται. Όταν έχει περάσει ο περιφερειακός σχεδιασμός με ομοφωνία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Επιτροπή Διαβούλευσης, θεωρώ ότι είναι μια κατάκτηση για το νησί μας, από τη στιγμή που θέλουμε να έχουμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να υπάρχει στην Κρήτη ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Ήδη κάνουμε μια σειρά πάνω από 10 έργα και για τα υγρά απόβλητα, όπως είναι οι βιολογικοί στην Αγ. Πελαγία, στον Πλακιά στην Γεωργιούπολη, στην Παλαιόχωρα, οι αναβαθμίσεις των βιολογικών του δήμου Ηρακλείου, της Χερσονήσου, του Αγ. Νικολάου, και πολλές επεκτάσεις δικτύων, όλα αυτά είναι έργα περιβαλλοντικά, τα οποία την επόμενη τριετία θεωρώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί. Βέβαια υπάρχουν και οι ενστάσεις, γιατί είναι μεγάλα έργα, εμείς όμως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη. Τα επόμενα έργα τα οποία θα μπουν, είναι των Χανίων της Σητείας και της Ιεράπετρας παράλληλα με την προετοιμασία που έχουμε δώσει στον δήμο Ηρακλείου για να υλοποιήσει και τα δικά του έργα, ενώ έχουμε δώσει χρηματοδότηση για τις μελέτες. Άρα η Κρήτη την επόμενη τριετία θα έχει ολοκληρώσει όλο τον Περιφερειακό σχεδιασμό με χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους».

Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής

«Η διαχείριση των αποβλήτων για μια τουριστική Περιφέρεια όπως είναι η δική μας, αποτέλεσε από την αρχή στρατηγικό στόχο της αιρετής Περιφέρειας. Τρέξαμε όλοι μαζί με συντονιστή τον Περιφερειάρχη, για να προλάβουμε μια πολύ ανταγωνιστική διαδικασία. Τα χρήματα ήταν πάρα πολύ λίγα και αν προσέξατε είμαστε η μόνη Περιφέρεια που κατάφερε, να πάρει τα έργα με δημόσια χρηματοδότηση. Όλα τα έργα στην Ελλάδα γίνονται με ΣΔΙΤ, ενώ τα έργα της Περιφέρειας Κρήτης χρηματοδοτούνται σχεδόν 100% με ευρωπαϊκή και δημόσια χρηματοδότηση. Επομένως αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία και απομένουν να γίνουν και άλλα σημαντικά πράγματα στο μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά και να παραδοθούν λειτουργικά στους φορείς και στη κοινωνία. Πρέπει να τρέξουμε και να προετοιμάσουμε τα τοπικά διαχειριστικά, να γίνουν τα μικρά και μεγάλα έργα, να οργανωθεί η διαλογή στη πηγή που είναι και το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια».

Πρόεδρος ΕΣΔΑΚ, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης

«Μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή που σηματοδοτεί την ένταξη στο ΕΣΠΑ Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων του Αμαρίου, ενός πολύ σημαντικού έργου για ολόκληρο το Ρέθυμνο, η οποία επετεύχθη με συντονισμένες ενέργειες διαχρονικά από την Περιφέρεια Κρήτης και των διοικήσεων του ΕΣΔΑΚ. Καταβλήθηκαν άοκνες προσπάθειες που απέδωσαν καρπούς. Μιλάμε για την πρώτη μονάδα τέτοιου είδους με δημόσια χρηματοδότηση σε ολόκληρη τη χώρα που θα οδηγήσει και στην εκτόξευση του ανακυκλώσιμου υλικού. Η πρόκληση πλέον για την δημοπράτηση είναι μεγάλη, υπάρχουν κάποια προβλήματα που πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν εντός Μαΐου, ώστε να προχωρήσουμε μέσα στο καλοκαίρι σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην ένταξη του έργου και πρώτα την Περιφέρεια, διότι όλα εδράζονται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των απορριμμάτων, τον οποίο καλούμαστε να εκτελέσουμε».

Πρόεδρος ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδος, Βαρδής Φραγκιαδάκης

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Περιφέρεια, για όλη την Κρήτη γενικότερα. Είμαστε στο ειδικό στάδιο υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού που τόσα χρόνια η Περιφέρεια έδωσε τον παλμό, το βήμα και συντόνισε την συνεργασία με τον φορέα μας και με τους υπόλοιπους

φορείς της Κρήτης. Η άψογη συνεργασία των στελεχών μας με τα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και η πολιτική συνεργασία του κ. Περιφερειάρχη με τα Υπουργεία, μας φέρνουν στο τελικό στάδιο, στη φάση δημοπράτησης του εργοστασίου μηχανικής διαλογής στη Χερσόνησο, που θα δώσει μια άλλη πνοή στην περιοχή μας και θα αγκαλιάσει το τουριστικό προϊόν και θα επιλύσει κάθε πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως να είχαμε αν δεν προχωρούσε αυτή η ενέργεια.

Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου και τη χαρά μου, γιατί ένα μεγάλο έργο που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων εντάσσεται σήμερα στο ΕΣΠΑ. Αφορά ένα εργοστάσιο κομποστοποίησης προϋπολογισμού 5 εκατομμύρια ευρώ και έτσι δρομολογούνται οι λύσεις των προβλημάτων των απορριμμάτων για τα επόμενα είκοσι χρόνια στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης για τις συντονισμένες προσπάθειες τις οποίες έκανε, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τα στελέχη του Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων, τα οποία εργάστηκαν, μελέτησαν το έργο και το ένταξαν μέσα στο ΕΣΠΑ. Τέλος κλείνοντας, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, να ευχαριστήσουμε ένα άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι σήμερα κοντά μας, αλλά σ΄ αυτόν στηρίχθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός στη Βιργινία τη Μανασάκη, που έκανε όλες αυτές τις προσπάθειες να είμαστε σήμερα εμείς εδώ και να χαιρόμαστε αυτά τα έργα. Σας ευχαριστώ».

Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης

«Μια σημαντική ημέρα για το Δήμο Χερσονήσου αλλά και για όλη την Κρήτη στην ουσία με την εξαγγελία του Περιφερειάρχη για την έγκριση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Χερσόνησο, προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ με 97% από Ευρωπαικούς πόρους κλείνει μια σημαντική σελίδα για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού σχεδιασμού της Κρήτης. Η προσπάθεια αυτή είναι διαχρονική, συλλογική, ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα. Μια συλλογική προσπάθεια που ολοκληρώνεται καθαρά και μόνο από την προσωπική διαχρονική επισταμένη και επίμονη προσπάθεια του Περιφερειάρχη του κ. Αρναουτάκη σε εβδομαδιαία βάση η φροντίδα του ήταν να συντονίζει δράσεις στην Αθήνα έτσι ώστε να μην χαθεί

πολύτιμος χρόνος στο μεσοδιάστημα όλων αυτών και που ο ίδιος είπε για την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού αλλά και τον συντονισμό των επιμέρους φορέων να ολοκληρώσουν διαδικασίες μελέτες και όλα τα υπόλοιπα για να είμαστε σήμερα σε αυτή την ευχάριστη θέση να εξαγγείλουμε αυτά τα σημαντικά έργα για τον Περιφερειακό σχεδιασμό της Κρήτης και στην ουσία να γινόμαστε σημαιοφόροι στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΒΟΑΚ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

Στις δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ και στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό, μέλη της Κυβέρνησης, γ.γ. Υπουργείων, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης όπως είπε, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, που είναι ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου, η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, η ασφάλεια του οδικού δικτύου και άλλα έργα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης μετά τις συναντήσεις του με αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και τους τους γ.γ. των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κορκολή, Δέδε, αλλά και την ειδική γραμματέα κα Φωτονιάτα, είπε ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία για την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με ρήτρα διαθεσιμότητας, χωρίς διόδια και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης για τις συναντήσεις του χθες στην Αθήνα ανέφερε:

«Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τους γ.γ. των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών τον κ. Κορκολή, τον κ. Δέδε, καθώς και την κα. Φωτονιάτα την ειδική γραμματέα και συζητήσαμε για τον ΒΟΑΚ. Το χρονοδιάγραμμα το οποίο υπάρχει είναι ότι προς το τέλος του χρόνου, θα υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία για την πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια Κρήτης, με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων. Μάλιστα ο εκπρόσωπός της, αναμένεται σύντομα στο νησί. Θεωρείται εγκεκριμένη χρηματοδότηση και έχουν προχωρήσει για την διακήρυξη της μελέτης του στρατηγικού σχεδιασμού των 4 εκ. ευρώ, που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Βόρειου Οδικού Άξονα, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε διασφαλίσει τα 20 εκ. για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ και θεωρώ ότι τα έργα μπορούν να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι και να έχουμε ένα ασφαλέστερο δίκτυο. Η πρόταση μας είναι η μόνη

ρεαλιστική και υλοποιήσιμη, την οποία έχουμε καταθέσει. Μάλιστα και χθες συζητήσαμε με τον κ. Πρωθυπουργό τα δυο έργα ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου, που για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος με την τιμή που έχει δώσει η εταιρεία. Άρα είναι δυο πολύ σημαντικά έργα τα οποία είναι αναπτυξιακά για το νησί μας και μπορούμε να προσελκύουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, αλλά πάνω από όλα για τους πολίτες της Κρήτης να έχουμε ένα ασφαλές δίκτυο. Παράλληλα μέσα στο επόμενο δίμηνο να βγουν οι διαγωνισμοί για 450 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού. Είναι η μελέτη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που είχε ξεκινήσει το 2012 και εμείς ως Περιφέρεια έχουμε διασφαλίσει 30 εκ. ευρώ για το έργο αυτό. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κ. Χαρίτση, γιατί πάντα η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοικτή και εξασφαλίζουμε τις χρηματοδοτήσεις. Θεωρώ ότι τα έργα που θα βγουν για την οδική ασφάλεια θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ».

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα
RAPID test στη Ζάκρο.
ΣΗΤΕΙΑ
RAPID test στη Ζάκρο.
Δημοτική παράταξη “Σητεία Μπροστά”: Ποιος τελικά λέει ψέματα;
ΣΗΤΕΙΑ
Δημοτική παράταξη “Σητεία Μπροστά”: Ποιος τελικά λέει ψέματα;
ΑΝΑΦΟΡΑ βουλευτών του ΚΚΕ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, με το οποίο αιτείται μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού του Δήμου
ΣΗΤΕΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ βουλευτών του ΚΚΕ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, με το οποίο αιτείται μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού του Δήμου
οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου Σητείας
Ευχαριστήριο ΕΕΕΕΚ Σητείας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο ΕΕΕΕΚ Σητείας
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Παλαικάστρου
Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παρασκευή 15 Ιανουαρίου
ΚΡΗΤΗ
Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παρασκευή 15 Ιανουαρίου
Μέρες τώρα παρακολουθώ σιωπηλά τα γεγονότα …
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μέρες τώρα παρακολουθώ σιωπηλά τα γεγονότα …
Δήλωση του Σίμου Συμεωνίδη, δημοτικού συμβούλου Σητείας, με αφορμή την απάντηση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της 7ης ΥΠΕ σε Δημοσίευμα του Ρ/Σ Style 100 fm
ΣΗΤΕΙΑ
Δήλωση του Σίμου Συμεωνίδη, δημοτικού συμβούλου Σητείας, με αφορμή την απάντηση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της 7ης ΥΠΕ σε Δημοσίευμα του Ρ/Σ Style 100 fm
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!
Χωρίς κατηγορία
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!