“Ασφαλής και ποιοτικός τουριστικός προορισμός η Κρήτη” τόνισε ο Περιφερειάρχης

19 Προβολές

Ασφαλής και ποιοτικός τουριστικός προορισμός η Κρήτη είπε ο Περιφερειάρχης προς διευθυντικά στελέχη κορυφαίων διεθνών τουριστικών οργανισμών

Το μήνυμα ότι η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος και ασφαλής προορισμός για διακοπές και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για ποιοτικό τουρισμό, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε τουριστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά και Ρέθυμνο στις οποίες συμμετείχαν δύο από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα στα Χανιά σε εκδήλωση της Ένωσης ξενοδόχων με θέμα «η σημασία και η συμβολή της TUI Travel στα Χανιά» ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης βράβευσε τον διευθύνων σύμβουλο της TUI Peter Long, επισημαίνοντας στον χαιρετισμό του ότι «οι αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού αλλά και οι τουριστικοί φορείς συνεργάζονται αρμονικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας».

Επισημαίνεται ότι μόνο η TUI σε ετήσια βάση φέρνει για διακοπές στο νησί μας πάνω από 500.000 τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων στα Χανιά μέχρι 31 Μάιου 2012 η πορεία του τουριστικού ρεύματος στο νησί εν μέσω οικονομικής ύφεσης κρίνεται ικανοποιητική, καθώς καταγράφεται πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα της τάξης του 3%. Την ίδια ώρα τα στελέχη TUI ανέφεραν ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου καταγράφονται αυξητικά ποσοστά αφίξεων τουριστών στο νησί μας.

Το Ρέθυμνο επέλεξε ο Πανευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός “Kuoni” για να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο του στο οποίο συμμετείχαν όλα τα διευθυντικά του στελέχη, όπου και εξετάστηκε η πορεία του τουρισμού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του τουριστικού οργανισμού στο νησί, επανέλαβε ότι η Κρήτη είναι ένας φιλόξενος και ασφαλής προορισμός.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα