Αντίδραση Φραγκίσκου Παρασύρη για την απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές

13 Προβολές

Κοινή ερώτηση με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης τόσο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και προς τον Αν. Υπουργό του ιδίου Υπουργείου κ. Ν. Σηφουνάκη με θέμα την «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές».
Εκ προοιμίου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την αντίθεση τους με πολιτικές του τύπου «πονάει ένα δόντι, κόβουμε κεφάλι» παραπέμποντας στις πληροφορίες που διαχέονται από τα ΜΜΕ σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα σε καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.
«Η αδυναμία της Πολιτείας» τονίζει ο κ. Παρασύρης μαζί με τους συναδέλφους του «να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας- σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασσικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση. Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος. Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους, αυτός της οικοδομής που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα. Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται.».
Οι βουλευτές τονίζουν στην συνέχεια ότι οικονομικά κέντρα καιροφυλακτούν να αγοράσουν, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, τεράστιες εκτάσεις σε όλη τη χώρα, και με κεφάλαια που έχουν ήδη εξάγει στο εξωτερικό.
Επειδή, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα ήταν αδιανόητο, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις των συντακτών του, να εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και να πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια, οι βουλευτές ζητάνε την απόσυρσή του και εάν η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουνε τη δυνατότητα να τοποθετηθούνε και ανάλογα να ψηφίσουνε .
Σημειώνεται ότι συντάκτης της ερώτησης, είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα