ʼραβες επιχειρηματίες σε Ηράκλειο και Χανιά

13 Προβολές

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης ʼραβες επιχειρηματίες αύριο και μεθαύριο σε Ηράκλειο και Χανιά για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

Εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες-μετά την Ρωσία τον Καναδά, την Ουκρανία και χώρες της Ευρώπης- επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, αύριο Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου υποδέχονται τους εκπρόσωπους 3 κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.

Οι συναντήσεις φορέων και επιχειρηματιών της Ανατολικής Κρήτης με τους ʼραβες επιχειρηματίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη στις 10:15 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί θα γίνουν ανάλογες συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων από τις Αραβικές χώρες , αποτελεί ‘καρπό’ των επαφών που είχαν τον Απρίλιο του 2012 στο Λίβανο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου με Υπουργούς της Λιβανικής Κυβέρνησης με στόχο την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στις χώρες της Μ. Ανατολής.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που ενδιαφέρονται για προϊόντα του αγροδιατροφικού μας τομέα, κατά την παραμονή τους στο νησί μας θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εξαγωγείς της Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ‘ανοίγει δρόμους’ στην προώθηση φημισμένων Κρητικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού. Μετά την Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης η Περιφέρεια ‘ανοίγει γέφυρα’ συνεργασίας στην προώθηση Κρητικών προϊόντων με τις Αραβικές χώρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προώθηση των Κρητικών προϊόντων. Θεωρούμε ότι η κοινή αυτή ενέργεια, Περιφέρειας και Επιμελητηρίων, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Σε ότι αφορά τους αγοραστές, θα παρευρεθούν 3 υψηλόβαθμα στελέχη, από τις Αραβικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα: -Από το Κουβέιτ : The sultan – center (www.sultan-center.com), που εξειδικεύεται σε λιανικό εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ibrahim Issa, ο οποίος κατέχει τη θέση του International Category Manager.

-Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Η Golden Harvest (www.goldenharvestuae.com) που κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στην χώρα, με αποθήκες συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ.. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των διανομών, την τελευταία εικοσαετία. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Joseph Kayssar, ο οποίος κατέχει τη θέση του Managing Director. -Από το Λίβανο : Η εταιρεία Widriss (www.widriss.gr) που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Wafic Idriss, ο οποίος κατέχει τη θέση του Business Development Manager.

Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις τρείς εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι : Ελαιόλαδο, Βρώσιμες Ελιές, Παξιμάδι, Τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων παραγωγικών τάξεων και φορέων έχουν διευρύνει στοχευμένα το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού σε Ρωσία, Καναδά, με

παράλληλη έναρξη επαφών με εκπροσώπους της Ουκρανικής αγοράς, ενώ συνεχώς ενισχύουν τις παραδοσιακές αγορές στην Ευρώπη.

Εξάλλου στις 26,27,28 Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιχειρηματίες από εταιρείες διανομής τροφίμων και σούπερ μάρκετ, θα επισκεφθούν το νησί μας, όπου θα έχουν επαφές για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στην χώρα τους.

Κατηγορία : ΚΡΗΤΗ


Τελευταία Νέα