12-ήμερη Περιήγηση στον Βορρά από την Ε.Π.Λ. Σητείας

123 Προβολές

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017 έως Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΣΕΜΠΑΡ

Αναχώρηση. Θα διασχίσουμε μια όμορφη διαδρομή και μετά τις απαραίτητες στάσεις για σύνορα και ξεκούραση θα φτάσουμε στο Νεσέμπαρ (Αρχαία Μεσημβρία) . Βρίσκετε στις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας και αναφέρεται ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη είναι προστατευόμενη από την Unesco. Το κέντρο της πόλης διατηρεί το Βυζαντινό χρώμα της με τις πάμπολλες εκκλησίες περασμένων αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΣΕΜΠΑΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας και Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη , το Μπουργκάς (Πύργος). Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Όσοι έχουν τη διάθεση να περπατήσουν λίγο περισσότερο μπορούν να δουν και την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία είναι

Μητρόπολη του Μπουργκάς . Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο για φαγητό και αγορές. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΣΕΜΠΑΡ – ΒΑΡΝΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) – ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Βάρνας, την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Θα διασχίσουμε τη Βάρνα μέσα από το κέντρο της και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για 15 χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές-όπως λέγονται – μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι ΑΛΑΤΖΑ. Ένα μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, θα δούμε τη Μητρόπολη-Κοίμηση Της Θεοτόκου-μια σημαντική εκκλησία του 1866 και μετά θα έχουμε χρόνο στον πανέμορφο πεζόδρομό της με την όπερα και τα πάρα πολλά μαγαζιά, για ψώνια και φαγητό. Αναχώρηση για την Κωστάντζα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρουμανίας στη όχθη της Μαύρης θάλασσας. Άφιξη στην Κωνστάντζα, όπου θα δούμε την πλατεία του Οβίδιου, τον Γενοβέζικο Φάρο, το καζίνο, το σπίτι των λιονταριών, το ναυτικό αρχαιολογικό μουσείο , το ενυδρείο , το τζαμί του Μαχμούτ ΙΙ ,τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινό. Αναχώρηση για το μεγάλο, ιστορικό λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, την Οδησσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου θα περιπλανηθούμε στην περίφημη French Boulevard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το κτίριο της Όπερας, το μνημείο Πούσκιν, τα Σκαλιά Ποτέμκιν, το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας και την Παλιά Πόλη. Τα εντυπωσιακά κτίρια σχεδιάστηκαν από μεγάλους αρχιτέκτονες που εργάστηκαν πριν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη και η Δρέσδη. Η ακμάζουσα αστική τάξη του 18ου και 19ου αιώνα φρόντισε να δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Στην εικόνα της πόλης συνέβαλε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η πολυεθνικότητα του πληθυσμού που διατηρείται μέχρι σήμερα. Επίσκεψη του μουσείου λογοτεχνίας της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινό. Η γνωριμία μας με την παραθαλάσσια περιοχή και το λιμάνι της Οδησσού, όπου θα δούμε το μνημείο του «Χρυσού Παιδιού», την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και το θέρετρο Αρκαδία. Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε το 1875 και ήταν το πρώτο μουσείο του είδους του σε ολόκληρη την πρώην Ρώσικη Αυτοκρατορία. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στις κατακόμβες οι οποίες είναι τεχνητοί υπόγειοι λαβύρινθοι που δημιουργήθηκαν από τους πρώτους ιδρυτές της Οδησσού περίπου πριν από δύο αιώνες και με την πανοραμική περιήγηση στα παλάτια Βοροντσώφ, Σαχ, Αμπάζι. Τέλος θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό Ποτόσκι που σήμερα είναι μουσείο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Αναχώρηση από την Οδησσό με προορισμό την Ρουμανία. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που ονομάζεται και ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής(παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Συνεχίζουμε με τη επίσκεψη στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“ , μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΦ)

Πρωινό. Αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αφού πρώτα περάσουμε από το κάστρο του Δράκουλα.

10η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΛΕΒΕΝ – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Διέλευση Ρουμάνικο – Βουλγάρικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Πλέβεν. Επίσκεψη στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης το ‘Πανόραμα του Ρώσο – τουρκικού πολέμου’ ή Πανόραμα του Πλέβεν. Συνεχίζουμε για τη Σόφια που θα δούμε τη Βυζαντική Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ – ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ – ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πετρίτσι. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Περνάμε τα σύνορα του Προμαχώνα και φθάνουμε στα οχυρά του Ρούπελ. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για την πόλη των Σερρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

12η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση. Επίσκεψη στο σπήλαιο της Αλιστράτης. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Περιλαμβάνει:

1. Μεταφορές – μετακινήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα.

2. Διαμονή κατά βάση σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχεία 3* ή 4*.

3. Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο) στα ξενοδοχεία εκτός Οδησσού & Αλεξανδρούπολης.

4. Έμπειρος αρχηγός/συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

6. ΦΠΑ (24%)

Τιμή Συμμετοχής Κατ’ Άτομο:

• Από Σητεία: 760€

• Από Αθήνα: 600€Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης